Det tornar upp sig

Jag är lite vissen idag. Det har kört ihop sig med saker den kommande veckan och jag som planerat för att börja trappa ner fram till jul känner mig aningens frustrerad. Det finns många fördelar med att vara sin egen chef men det finns många nackdelar också. Som när chefen driver på för hårt, är tyrannisk och planerar dåligt så att allt jobb kommer på en gång. Då gäller det att beta av en sak i sänder och inte överväldigas av berget med uppgifter som tornar upp sig framför en. Jag har i alla fall bestämt mig för att jobba mindre i vår och sålla hårdare bland jobben. För mig är livskvalitet att vara ledig och fri. När det finns för lite frihet och lediga dagar, då kroknar jag ihop helt. I eftermiddag ska jag i alla fall ta det lite lugnt, snusa sonen i nacken och se på Dumbo tillsammans.

( Kjolen är från Monki, Tröjan är secondhand)

Sen den här texten är skriven har årets slut mer och mer blivit en nertrappningsmånad för mig. Här kan du höra vad jag tycker är det bästa med att vara sin egen chef!

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

40 kommentarer på “Det tornar upp sig”

 1. Det låter helt underbart att se på dumbo. Lycka till med ledigheten, vet hur det känns att ha en sådan chef, småföretagare emellan… 😉 kram!

 2. Ha en riktigt skön eftermiddag! Frihet och ledighet ÄR livskvalité!
  Men, att det alltid ska köra ihop sig…..

 3. Jag vill bara säga att det inte är första gången du säger att du ska ta det lugnare… hoppas du gör det också..

  1. Jadå, det ska jag =) Jag brukar ta det lugnare när jag säger det, men nu har jag haft en period då jag valt att jobba mer, men den börjar lida mot sitt slut nu

 4. Jag är en snäll chef. Men det var inte förrän jag blev chef över mig själv som jag har tillåtit mig vara snäll mot mig själv 🙂 Tog några år. Men det är bra att du redan nu drar i handbromsen. Lycka till med bromsandet. Det borde fler göra.

 5. Will write in english today. Its just a little easier when my brain feels dogged. Being your own boss as you say has its ups and downs. Hang in there. You are doing a great job and are an encouragement to many of us.

 6. Men så fin du är idag Clara! Väldigt “fina frun stil” 😉

  Du gör rätt i att sålla bland jobben. Håller med om att livskvalitet är att vara fri och kunna vara mycket med familjen.

  kram/
  finafrun.se

 7. Ville bara skriva att jag precis hittat hit till din blogg ganska nyligen och den/du är jättebra! Hela du är väldigt inspirerande. Tycker att du verkar vara en så positiv, härlig och äkta människa. Istället för att känna mig tungsint som jag tycker man känner sig efter att ha läst många bloggar som finns där ute i den oändliga cyberspacen så sprider du en genuin glädje genom att bjuda in till din värld.
  Fortsätt vara den du är och sprida inspiration och glädje. Jag har precis köpt min första lägenhet idag (lycka) och jag älskar din inredningsstil så fortsätt att lägga upp inlägg om inredningstips!
  Hade bäst! Stor kram från ett nyvunnet fan

  1. Tack snälla vilka fina ord. Jag blir riktigt rörd. Så roligt att få höra att jag kan göra dig glad!

   Stor kram

 8. Ta hand om dig, Clara. Tänk vad tråkigt det skulle vara om du blev osynlig och “ömtålig”. Kram från ett grötdimmigt Skåne.

 9. Jobba mindre? Jag trodde inte man kunde jobba mindre än vad du gör. Du har precis kommit hem från två veckor semester. Det känns mest som det du gör nu för tiden handlar om att tjäna så mkt pengar som möjligt genom att göra så lite som möjligt. Din blogg är inte hälften så intressant som den en gång var, det är ingen som vill läsa om vad Bertil gör på semestern. Nästan alla inlägg handlar om Bertil vilket är ointressant att läsa om.

  1. Visst att alla har rätt till sin egen åsikt men har inte din mamma lärt dig att har man inget snällt att säga så kan man vara tyst. Om det är så ointressant att läsa om hennes son som du skriver, vad gör du då här? Trodde att det var ett skämt att folk sitter och skriver elakheter för att må bra över sina egna liv i bloggarnas kommentarsfält men bevisligen är det sant. Helt ärligt, hur orkar man sprida så negativ energi?

  2. Åh vad tråkigt med en sådan otrevlig kommentar som ovan. Hoppas du inte tar åt dig Clara! Du är en stor inspiration och har en jättefin blogg. Kram

  3. Det är fantastiskt om Clara kan ta semester när hon vill. Håller dock med om att det inte är speciellt intressant att läsa om Claras barn men det beror nog mest på att jag inte har egna. Tycker bloggen är tillräckligt intressant ändå.

  4. När någons liv förändras (tex genom barn) så förändras ju även den personens blogg. Inget konstigt med det. 🙂
   Onödigt att vara otrevlig, Sanna!

 10. Du ser ju inte vissen ut iaf! 🙂
  Vet precis. Som min egen chef är jag urdålig på att ta ledigt. Det är ju så kul att jobba! Kommer alltid på att jag är sliten redan när det är för sent. Då förlorar man så mycket tid på återhämtning eftersom det tar längre än en vanlig ledighet (läs helg).

 11. Men är det inte alltid så när man håller på med något som är en passion. Det är svårt att ta det lugnt och någonstans på vägen brukar det ordna upp sig. Du är rackarns snygg alltså. Kram.

 12. Vad tråkigt att höra! Här är det också en slut själ i soffan som pustar ut just nu. Jag trodde november månad skulle bli betydligt lugnare trots noggrann planering, nej pyttsan! Känner med dig och hoppas på att det lugnar ner sig för dig snart!

 13. Du är så vacker!
  Det hjälper faktiskt att klä sig snyggt och sminka sig snyggt de dagar man känner sig nere. Då vet man att man ser snygg ut åtminstone, även om man känner sig lite vissen 🙂

 14. Jag brukar inte kommentera människors outfits, men det där var verkligen jättesnyggt på dig!