Det bästa med att vara sin egen chef är att…

Nu ska ni äntligen få höra mina och Ericas tankar om att driva eget företag. När vi frågade er om vad ni ville höra var detta temat en av de tydligaste önskemålen. Märkte själv att jag kände hur det pirrade till i brallan när Erica plötsligt frågade hur mycket pengar jag drar in på ett år.

Musik: Olov Antonsson med Himlen över Hedlunda.

Här finns alla våra poddavsnitt samlade med senaste först.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

12 kommentarer på “Det bästa med att vara sin egen chef är att…”

 1. Ska lyssna! Så intressant om entreprenörskap! Jag förstår att det känns att prata om pengar men i Sverige finns ju nästan alla info på nätet så är ju bara att googla om man är intresserad. Jag tror dock många inte förstår hur mycket pengar som behövs för att kunna få ett företag att gå runt (betala skatt, moms, arbetsgivaravgifter etc). Jag drev eget under flera år och mitt mål var en omsättning på 1 miljon/anställd, vilket jag tror är normalt men låter ju jättemycket om man själv har en årslön på 2-300 000. Heja dig!

 2. Intressant avsnitt. Tänkte mycket på min mamma som är egenföretagare (konsult). Hon startade ett nätverk med andra kvinnor i samma bransch, som stöttar varandra jättemycket. Bla det ni nämnde om att diskutera timpris, så att man håller en bra/likartad prisbild och ökar respekten för branschen.
  Och ja, den som inte vet vad OH-kostnader är kan tro att de blir jätterika, men så är det ju inte…

 3. Åh så Inspirerande!
  Ska nog affirmera på att få jobba i en lokal/kontor ihop med trevliga egna företagare som har driv. Är nog inte omöjligt……
  Ni är så generösa med era poddavsnitt. Detta var ett av de bättre! Go girls!

 4. Tack för bästa pod avsnittet! Så mycket klokt som sades, speciellt om att man ska vara försiktig om att berätta on saker som går bra. Livet som företagare är fritt och underbart, men kan även vara ensamt. Men det är trots allt det bästa beslut jag tagit, att stå på egna ben!

  1. Roligt att ditt beslut blev bra! Biten om att inte berätta så mycket om det som går bra hade jag själv inte tänkt på. Ökar nog i samma takt som förväntningarna på att det mesta man tar sig för ska lyckas.

 5. Hej Clara och Erika!

  Jag har lyssnat ikapp typ alla era avsnitt senaste dagarna, medan jag tapetserat om hela övervåningen hemma. Måste bara säga att jag gillar ER och podden så himla mycket! Känns som ni är mina kompisar nu och ni är ett mycket trevlig sällskap. Så intressanta och roliga ämnen ni tar upp, älskar er dialekt och att höra en podd av andra än stockholmare (inget illa men härligt med andra perspektiv!) och så gillar jag att ni är systerliga utan att vara extremt försiktiga med varandra som jag tycker vi kvinnor kan bli ibland. Uppfriskande. Stärkande. En insikt jag gjort under lyssnandet är att det som hjälper mot alla självkritiska tankar man som kvinna fostrats att tänka är detta: systerskap med andra kvinnor som respekterar både sig själva och andra. Tack!!

 6. Ja en egen blogg skulle vara super.Jo sen att man känner igen sig så mycket av att jobba med idioter hahhahahah.

 7. Så himla bra avsnitt. Älskar podden! Även om jag tänker ni gör det mesta (allt i avsnittet) med en tanke, så får ni gärna fundera över att markera lite tydligare att avsnittet går mot sitt slut, för jag blir ofta ganska förvånad och är inställd på mer. 🙂

 8. Hej Clara och Erika! Tack för en underbar podd! Har förgyllt min vardag under en långtidsbudget sjukskrivning för utmattning. Min fråga är om ni haft någon formell utbildning i företagsekonomi, bokföring… innan ni startat eget eller lärt er under tidens gång? Tack.
  Emma