Saffransbullar

Idag har vi gott fredagsfika för i går kväll bakade jag och lillen.  Det är ett himla bra tidsfördriv den där sega timmen fram till klockan slagit läggdags. Stillsamt och bra. Vi gjorde vår egen tolkning av Jakobs mormors goda Adventskaka. Gör bara en vanlig saffransdeg, jäs upp och kavla ut till en rektangulär platta. Riv mandelmassa och hyvla över smör på plattan. Strö ut några nävar flagad mandel och rulla ihop på samma sätt som man gör med vanliga bullar. Skär rullen i bitar. Smöra en form och tryck ner bullarna i formen och låt jäsa ihop. Pensla med ägg och grädda på 200 grader i 20 minuter.

Om alla bullar inte får plats i formen kan man grädda resten separat i vanliga bullformar. Det blir väldans gott!

Jag har förresten hela två radiospaningar att bjuda på idag! Lyssna här och här vettja!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

25 kommentarer på “Saffransbullar”

 1. Detta ska göra nästa gång. Försökte baka lussekatter med mina två små, men det blev inte så bra resultat… Nån som har en bra idé kring vad vi ska göra med torra, bruna lussekatter?

  1. Skär dem mitt itu på längden och torka dem på låg temp ett tag i ugnen så blir det saffransskorpor!

  2. Eller skär dem mitt itu på längden, skär bort det som är för brunt, doppa dem i mjölk eller pannkakssmet, stek i smör.
   Strö ev över lite socker och kanel.
   Ät som de är eller med lite äpplemos.
   Brukar bli ganska gott!
   (Funkar att göra med alla misslyckade bullar eller med torra brödskivor.

 2. Ser väldigt gott ut! Du lyckas alltid att få till det så där fint, jag blir alltid baksugen då jag ser allt gott du gör. Fina jultips i senaste mamatidningen förresten!

 3. Åh jag älskar verkligen dina fredagsspaningar. Älskar att höra dig på radio över huvud taget, du låter så lugn och trygg när du pratar 🙂

 4. Har du även mandel på degen innan du rullar ihop den? Eller menar du på? Ser super mysigt ut när ni bakar!

 5. Clara! Jag lyssnade på de två små radioklippen – du är så klok och bra i dina tankar!

 6. Åhh va sugen jag är på att baka med saffran och känna doften av hembakat. Det var riktigt länge sen. Få köpa hem lite ekologiska råvaror för att göra det lyxigt 😀

 7. Jag testade att baka adventskakan i fredags. Så himla god och snyg den blev! och mycket uppskattad av släkt och vänner som var på julfika i lördags =) Tack för receptet!