Idag har vi gott fredagsfika för i går kväll bakade jag och lillen.  Det är ett himla bra tidsfördriv den där sega timmen fram till klockan slagit läggdags. Stillsamt och bra. Vi gjorde vår egen tolkning av Jakobs mormors goda Adventskaka. Gör bara en vanlig saffransdeg, jäs upp och kavla ut till en rektangulär platta. Riv mandelmassa och hyvla över smör på plattan. Strö ut några nävar flagad mandel och rulla ihop på samma sätt som man gör med vanliga bullar. Skär rullen i bitar. Smöra en form och tryck ner bullarna i formen och låt jäsa ihop. Pensla med ägg och grädda på 200 grader i 20 minuter.

Om alla bullar inte får plats i formen kan man grädda resten separat i vanliga bullformar. Det blir väldans gott!

Jag har förresten hela två radiospaningar att bjuda på idag! Lyssna här och här vettja!