Kappan i vinden

Jag har varit på jakt efter en vinterkappa ett tag nu. Alla mina gamla kappor är för trånga över bysten sedan jag fick barn. Jag har letat och ratat och suckat över alla odefinerade små puffärmar och midjor som hamnar på fel ställe. Jag vill ha en fin kappa som jag ändå kan röra mig i och få in tjocktröjor under! Tillslut hittade jag en på Monki!

Tulpanformad. Med korta raglanärmar i mockaimitation. Nu ska jag bara fixa ett par höga handskar att ha under så att jag accentuerar de smala handlederna. Det är fint med de korta ärmarna speciellt med lyxiga handskar!

Jag är så himla nöjd med mitt köp. Och det som ser ut som mjäll är snöflingor som föll precis när jag höll på att fota. Nu kommer snön tillbaks igen och den här gången ska den tydligen stanna!

Måste bara visa mina fina skor som jag fått av Karin också. Med lacktå och allt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

63 kommentarer på “Kappan i vinden”

 1. Härlig färg! Gillar också den där mustiga vinröda färgen. Själv har jag införskaffat såväl en kofta som en matchande blomma att sätta i håret i just den färgen. Skulle verkligen behöva köpa en höst/vinterkappa jag också. Här i Barcelona behöver man ju inte direkt några dunjackor men en varm tröja under en kappa kan gott behövas när det är så ruggigt som det är just nu. Får ta och kika in på Monki när jag är i Stockholm nästa vecka, tack för tips!

 2. Kolla Thomasine Barnekows handskar! Hon gör fantastiskt vackra verk, ja, verk! Varje par är ett litet konstverk och alla är inte sådär oöverkomligt dyra!!

  Kram!

 3. Jag tycker jag är ganska bra på ordförståelse men “accentuerar ” där gick jag bet =)
  Men nu vet jag att du vill “markera, framhålla” dina smala handleder.
  För övrigt är kappa och skor mycket paranta

 4. Vacker kappa och vilken underbar färg! Tycket det är jättesnyggt med kappa men det passar inte riktigt min stil. Precis som det där romantiska modet som varit ett tag nu. Jättesnyggt men jag är mer en t-shirt/jeans/jympadojja-tjej. Men dig passar det verkligen!

 5. Åh, ljuvlig mustig färg! Den ser otroligt skön ut också! Här kändes som att det kanske skulle kunna snöa lite senare inatt, får väl se….längtar snö, det gråa behöver bäddas in i vitt nu…

 6. Det är inte helt lätt att hitta en fin vinterkappa i Sverige. Speciellt inte om man har större bröst och inte vill ha en bylsig kappa. Så jag hoppas på att hitta en i London där de är bra på att göra kläder för att alla möjliga former och storlekar

 7. Superfint, Clara! Den fina bourgougnefärgen på kappan matchar din hud och hårfärg jättefint plus att modellen var trevlig. Å de där skorna går ju inte av för hackor heller!

 8. Clara, nu har du förändrat min syn kring korta ärmar totalt! I åratal har jag hatat att köpa jackor. Antingen var ärmarna for korta för mina långa armar eller så behövde jag köpa två storlekar större för att armarna skulle få plats och resten såg ut som en
  potatissäck. Pest eller kolera liksom… 😉 Klart man kan ha korta ärmar och snygga långa handskar till… hur enkelt som helst! vad bra att man kan få del av någon annans tankar! Tack, fina du!

  Kram,
  Constanze

 9. Fantastiskt fin – särskilt ärmarna (som förvisso väl inte är raglan, men det spelar mindre roll)! Snygg som få är du.

 10. Dör pga finhet. Älskar allt! Är så himla kär i “höstiga” färger som vinrött, plommon, petrolgrönt, senapsgult osv. Min bästa färgskala!

 11. Helt underbar. Vilken vacker färg och du ser ut som ett skogsrå. lite vild. Björk känsla. inte trädet alltså.

 12. Du har stil du!!!
  Kappan är perfekt,formen,färgen,3/4 ärmen..
  Har precis kortat av ärmarna på en kappa som hade lite tantvarning,och den blev så fin,med långa handskar eller “armvärmare”.
  MÅSTE bara ha dina skor!!!!

 13. Hej!
  Jag har ett par likadåna skor i storlek 41 och de är till salu.
  Knappt använda eftersom de är lite små för mig, mera som en storlek 40.
  Är någon intresserad av att köpa mejla mig till demoforever1[snabel]gmail.com

 14. Blev förälskad i dina skor 🙂 snälla tala om var man kan få tag i dessa, jag kommer ligga sömnlös annars…

 15. Hej Clara,

  har just läst igenom “Bloggskolan”. Vid något tillfälle nämner ni att det ska komma en ytterligare kurs i företagande inom bloggvärlden.
  Vet du något datum när den släpps?

  Känner att jag har större behov av den även om jag gillade den första delen också 🙂

  Med vänlig hälsning

  Madeleine

 16. Du har verkligen haft tur..jag har sökt vinter rock åt mej i snart 4år…but i still havent found what im looking for…

 17. Tyvärr är en sådan kappa inte särskilt varm, utan det blir nog en höst- och vårkappa.

  1. Jo, det är den absolut! Eftersom den inte är figursydd får man ju in flera tjocktröjor =)

 18. Det är så roligt att kunna läsa dina gamla inlägg. Den här kappan är ju tex to die for. Har du kvar den? Kom också in på inlägget med alla dina gamla profilbilder/frisyrer. Så snygg! Du är ju idag nöjd med din naturliga hårfärg, men om göraom-andan faller in tror jag att kastenjebrunt skulle vara en mjuk övergång. Du var väldigt vacker i den hårfärgen! Sen gillade jag ditt mjuka blonda, ditt platinablonda, korta hår och det långa korpsvarta. Du passar nog i det mesta!

  Hoppas du får en fin måndag!