Fredagsmys?

Fy farao! Efter en hel förmiddag på Sveriges Radio med inspelningar och planering inför våren ligger jag nu till sängs med världens förkylning. Mannen är dessutom magsjuk så ni kan ju gissa er till hur rolig kvällen blir. Jag måste börja ha med mig handsprit när jag är ute och föreläser för nästan varenda gång jag träffat människor och kramat och hälsat kommer jag hem med en infektion.

Men nu ligger det lite snö på marken i alla fall, och det verkar vara samma sak i stora delar av landet. Hoppas verkligen att den blir kvar den här gången. Det där fuktiga mörkret som råder i november är jag redigt less på vid det här laget.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

41 kommentarer på “Fredagsmys?”

 1. En docent jag känner bestämde sig förtvivlat för att helt sluta ta folk i hand. Krya på er!
  Förresten samlar jag just nu på idéer om vad man borde tänka på när man köper begagnade barnkläder och en del vettiga har jag fått ihop faktiskt. Fler tips sökes!

 2. Stackare. Men jag kan ändå inte bli annat än avundsjuk på dig när jag ser det där mjuka vita täcket som pryder ditt hus och din trädgård.
  Hoppas du kryar på dig så du får komma ut och leka i snön snart!

 3. Ja, kräk och annat verkar ligga över hela landet nu. Jag har “fredagsmyst” i en och en halv vecka med två flickor, som fortfarande snorar.

  Krya på er och en välsignad Adventshelg trots allt!

 4. Krya på er! Det får för övrigt min kväll med rengöring av fläkt, spis och ugn samtidigt som jag ska försöka hålla fyraåringen på gott humör att framstå som den perfekta kvällen…

 5. Ett sânt underbart 1a Adventsfoto !! En pâminnelse om att vi alla väntar pâ nâgon….som vi hittar under stjärnan ett hem, ett barn,ett âterseende, nâgot vi drömt om. Skall röja upp i skâpen och leta reda pâ min egen stjärna 🙂

 6. Men usch, krya på dig!! Och jag håller med, hoppas snön stannar, jag vill ha sol och gnistrande snötäcke – jag suktar efter ljus!

 7. Skönt att det är fredag!Fördelen när man är förkyld kan vara att de där adventsförväntningarna släpper. Ni vet: baka lussekatter, börja handla julklappar, planera adventskaffe. En förkylning kan vara den legitima anledning man kan behöva för att bara få slappa framför tv:n eller krypa ned i sängen med något så syndigt som en veckotidning:) Krya på dig lite lagom snabbt!

 8. Hej Underbara Clara 🙂
  ja de e lätt att dra på sig en infektion ,speciellt i dessa tider……
  bra idé med handsprit,,,,,,
  KRYA PÅ 🙂
  å missa nu inte……

  S
  A
  T
  U
  R
  D
  A
  Y

  S
  H
  O
  W

  O
  F
  F

  de e kul att vara med 🙂
  VÄLKOMMEN
  Håkan

 9. Usch fy blärk för sånna baciller. Hoppas lillen slipper få det.
  Krya på er.
  Här är ingen snö. Kalt så långt ögat kan nå men kallt så man smäller av.
  kram
  Fia

 10. Måste bara tipsa om ett riktigt dundermedel mot förkylningar som heter grapefruktkärneextrakt (puh, långt ord). Tar det vid första symptom och slipper för det mesta helt och hållet att bli sjuk, i annat fall så lindras förkylningen rejält. Har använt det i flera år och tycker det är oumbärligt. Är förkyld max en gång per år..Finns att köpa i välsorterade hälsokostbutiker eller på nätet, t ex på bodystore.com. Krya på dig!
  /Caroline

 11. Först och främst. Krya på dig och honom.
  Och jag håller med, novemberfläffet får gärna vara borta nu. Jag har idag styrt kosan mot vinterboendet i Jämtland och att nu på kvällen sitta med vedspisen sprakande och laptopen i knät i soffan är helt himmelskt. Här ligger det lite snö och det är sådär gnistrande. Så underbart

 12. Samma här. Har en liten med höstblåsor i munnen som bara gråter och gråter och som varken vill äta eller sova samt en man som jobbar natt. Det där fredagsmyset med lite efterlängtad egentid blev det inget med ikväll :/ Krya och god natt!

 13. Krya på dig, Clara! Hoppas du kan njuta lite av första adventshelgen trots sjukdomarna. Kram på dig!

 14. Fast handsprit hjälper ju inte mot magsjukebakterier, enligt vad jag läste i DN i morse i alla fall. Det gör tydligen tvål och vaddet dock! 🙂

 15. Hej, en kanske lite för privat fråga men… Jag frågar bara för att jag vill ha tips också som ganska nybliven mamma. Hur kommer ni uppfostra Bertil? Kristet? eller kommer ni lära honom om alla religioner och om ateism och låta honom själv avgöra vad han tror?

 16. Precis som Tove har skrivit här innan så hjälper inte handspriten mot magsjukebaciller. Man måste tvätta händerna noga med två och vatten för att få bort dem.
  Krya på er!

 17. Krya på dig!

  Att tvätta händerna ofta “ska”tydligen vara det allra bästa. Jag försöker undvika att klia mig i ögon och näsa när jag inte tvättat händerna. Jag tvättar dem tom när jag varit i tvättstugan. Sen jag började med detta har jag varit förkyld mer sällan. Har absolut inte bacillskräck utan började bara följa detta allmänna råd. Så krama och hälsa på men försök tänka på att inte komma åt nån slemhinna innan du tvättat. Bra vana. Se om det funkar:)

  Kram fr en av många trogna läsare

 18. Så mysigt detta ser ut!!! Vill ha snö nu!!! Får man passa på att tipsa om sin julkalender här? I dom flesta luckor är det mat & bak relaterade produkter men då och då dyker även några riktiga guldkorn upp 🙂 Du hittar den här –> http://goo.gl/RLqhG

 19. hejsan 🙂 har ni hittat alla årets julklappar ännu? Annars har jag den perfekta här! konstnärliga och ekologiska tygkassar, även i din egen design för ynka 95kr!

  Passa på nu i juletid! tygkassar.blogg.se

 20. Handskrift är bra men det tar vanliga kräksjukan och flera vanliga förkylningsvirus dåligt. Men tycker det låter som en bra idé! Folk underskattar dock ofta tvål och vatten. T ex på neonatalavdelningar ( låg där länge nyligen med mitt barn) så hoppade många föräldrar tvål och vatten för att istället bara sprita men tänkte då inte på hur mkt de missade på det sättet… Men i ditt fall när du snabbt mellan handslagen kan behöva uppfräschning låter handsprit toppen