Frekvensen

Det var någon läsare som uttryckte sin besvikelse över att jag bloggar så lite nu för tiden. Jag tog för säkerhetsskull och kontrollräknade. Förra december skrev jag 36 inlägg totalt. December i år skrev jag hela 75 (!) blogginlägg. Det vill säga 2,5 om dagen. Då var visserligen 24 av dem kalenderluckor men även om man räknar bort dem helt skrev jag ändå 51 blogginlägg ! Det är ganska så många och bra många fler än förra året.

Jag ger massor av tips i bloggskolan på hur man kan få en blogg att växa. Men att uppdatera regelbundet är en av de viktigaste grejerna man kan göra. Det är ju uppdaterandet som ger läsarna en anledning att klicka in. Sedan ska det ju förstås vara vettiga inlägg. Inte kvantitet framför kvalitet. För mig funkar det så med bloggandet att ju mer jag skriver desto mer inspiration får jag. När jag inte skrivit på länge har jag inte alls någon lust att blogga men håller jag igång och skriver ofta då växer lusten och jag måste tillslut hejda mig för att inte blogga ihjäl er som läser och posta inlägg sju gånger om dagen…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

74 kommentarer på “Frekvensen”

 1. Jag kan förvisso uppskatta ojämnheten i frekvensen 😉
  Det gör det lite spännande, för i “torkan” kan en gå och fundera på vad det är som kommer att hända. Lite som att vänta på Julafton som barn 🙂

 2. För min skull behöver du inte hejda dig, sju inlägg om dagen skulle vara alldeles underbart. Nu har jag inte jag följt dig så länge så jag kan inte uttala om mig angående om du bloggar mer/mindre nu. Generellt kan jag dock säga att jag gillar din blogg, men att tycker att det ibland går lite väl långt mellan uppdateringarna.

 3. Jag kan verkligen hålla med om att ju mer man bloggar, desto mer sugen blir man. Du uppdaterar ju ofta och det är alltid lika roligt att läsa ett nytt inlägg.

  Kram

 4. Jag saknar en “läs äldre inlägg” för är man inte inne på ett tag så måste man gå igenom varje kategori. Det är drygt eller så har jag missat nån funktion. 🙁

  1. Bredvid knappen “Claras Kategorier” uppe i menyn finns en knapp som heter “Arkiv” klicka där så kan du läsa månadsvis. 🙂

   1. jag stör mig också lite på samma sak. Visst kan man gå till “Arkiv”, men när man redan har läst och scrollat ner för hela sidan vore det himla praktiskt om man bara kunde få bläddra på en gång. Är det någon bugg?

 5. Jag känner som du! Just idag finner jag ingen inspiration men det ordnar kanske upp sig till imorgon.

 6. Hej! 7 inlägg om dagen tyckte jag lät toppen!
  Däremot tycker jag att du skriver mindre om barn och recept? Kanske bara känns så eftersom jag tycker det är så kul att läsa om. Särskilt nu när jag är gravid, tankarna kretsar nästan enbart om just barn och mat 🙂

 7. Jag skulle vilja läsa mer om dina föräldrafunderingar. Jag är gravid med första och är beräknad i vår, som din syster 🙂

  Vad skulle du vilja höra innan du fick barn? Jag läser att många verkar må dåligt den första tiden och rosa molnen är inte så närvarande alltid. Och allt med förlossningen och så.

  Försöker hitta en balans mellan allt folk berättar och skriver om, det positiva och det tunga.

  Tack för en fin blogg!

 8. Clara! Jag tycker du har precis lagom frekvens på blogginlägg! Dessutom är det väl förståeligt att du har velat ta det lugnt och umgås med familjen över jul & nyår, du har ju också nämnt din ledighet! Folk kan vara så hetsiga nuförtiden – spänn av vetja! 🙂

 9. Men hallå, du har ju FANTASTISK frekvens på dina inlägg! Fattar inte hur du får ihop allting, en perfekt mix av korta inlägg med vackra bilder och krönike-inlägg med spännande resonemang och tankar. Nej, jag håller helt enkelt inte med de som gnällt på detta! 🙂

   1. Håller med!
    Dessutom är Claras lite längre inlägg ofta så matnyttiga med så spännande diskussioner som följd, att jag nog inte skulle orka följa fler sådana inlägg. De kräver eftertanke, tid och ev egna inlägg, som en slags bokklubb en gång i veckan där vi disluterar ett viktigt ämne. Ja, så är det – du är min diskussionsklubb Clara!
    Om du bara visade outfits, barnbilder eller inredning vore det en annan sak, sådana inlägg skummar jag mer och sådana finns det så gott om överallt. (även om jag älskar dina foton och din stil hemma). Därför tycker jag att dina mest spännande – triggande inläg och “trådar” skulle samlas i en egen bok. Eller nåt.

    kram

 10. Haha, det är då ingen risk att du bloggar ihjäl oss – varje inlägg är som en liten present! Själv tycker jag att du har skrivit väldigt ofta på sista tiden, mycket uppskattat! <3

 11. Jag är en ny läsare. Jag har förundrats över hur ofta du skriver ett nytt inlägg! Varje dag?! Men jag har aldrig läst en blogg innan och vet inte vad som är “brukligt”. Jag tycker att det är full tillräckligt iallafall, man kan ju inte inte sitta klistrad vid datorn. Du måste ju göra alla saker som du sen ska skriva om också:-). Vill bara tillägga att du är JÄTTEDUKTIG! Jag blir alltid så inspirerad och glad när jag läser och ser dina bilder. Tack.

 12. Jag är nöjd med frekvensen. Riktigt nöjd. Jag undrar dock varför det i vissa av dina inlägg finns två olika fonter? Det börjar med Times New Roman eller Garamond typ, den som jag även skriver kommentaren i. Men sen går det plötsligt över i något som liknar Arial…? Är det min webbläsare eller ska det vara så?

 13. Jag tror att den som skrev det helt enkelt blivit beroende av dig. Då vill man ju bara ha mer och mer. 🙂 Du är grym!

 14. Jag längtar efter mer pysseltips på Bloggen, jag gillar verkligen dina idéer och den inspiration du sprider!

 15. Jag tycker inläggsfrekvensen är väldigt bra! Blir det för ofta så känns det inte riktigt lika “seriöst” och som läsare kan man bli stressad att inte hinna med allt…. Man vill ju hinna läsa kommentarerna också! 😉

  Sen är det så klart så att om man själv jobbar heltid och inte hinner sitta vid datorn så mycket, så är man säkert nöjd med ett inlägg om dagen, medan en som sitter mycket framför datorn gärna vill ha fler inlägg.

 16. Det kan ju kännas som att det inte är lika många inlägg om man inte tycker att de som kommer är intressanta. Då registrerar man dem inte på samma sätt. Ett tips! -Eftersom du får nya läsare hela tiden kan du påminna om sånt som inte alla läst om och känner till, tex JAK-banken, menskopp osv. Kram!

 17. Hi Clara! We work for CasaFacile editorial team, an italian decor magazine. We have contacted you to us through email…
  I hope hearing from you soon…

  G.Caruso for CasaFacile magazine

 18. Men alltså, du ska väl också få ha julledigt och vara med familjen och inte tänka på bloggen? Tycker att vi som dina läsare ska uppskatta det du skriver när du gör det snarare än att begära mer!

 19. Varför kommentera en sån sak överhuvudtaget?
  Hade du stenhårt gått ut med att du skulle göra ett visst antal inlägg per dag eller vecka så kan jag kanske förstå. Men det har du väl aldrig gjort?
  Om du nu inte lyckats göra exakt så många inlägg per dag som vi skulle önska så finns det ju oändligt många bloggar runt jorden som man kan kika in hos. Tror ingen behöver vara svältfödd på blogginlägg som vill ha ett:)
  Tycker din frekvens är alldeles perfekt. I bland har du ju några dagars uppehåll men oftast talar du om att de kommer, ja, du till och med redovisar varför. Följer man din blogg och läser om ditt liv så inser man ju att som småbarnsförälder, egen företagare, husägare (och allt annat som du kanske inte visar) hinner eller orkar man inte göra mer en ca ett inlägg om dagen. Gissar på att du får lägga sjukt mycket tid bara på att formulera dina inlägg för att inte folk ska missförstå eller tolka in en massa konstigheter.
  Sen jag började följa bloggar så har jag verkligen insett hur märkligt människor resonerar. För väldigt många verkar andra människor bara vara någon slags rekvisita i livet. Som universums nav tar de sig rätten att kräva att vi andra ska cirkulera runt dem. Så gör en nyfödd liten bebis och så ska bebisar göra men inte vuxna människor.

  Tack för en jättefin blogg med många bottnar och vinklingar.
  Kram Annika

  1. En bra kommentar du gör här. Jag håller med dig Annika.

   Egentligen så borde bloggen kunna vara vilande en dag ibland. Finns väl inget tvång att komma med flera inlägg varje dag.

 20. Och jag som just tänkte att du verkligen uppdaterat ofta på sista tiden, jättekul!
  Skulle man kunna få veta vilka som vann alla fina julklappar i din kalender förresten? Hade varit spännande att se vilka motiveringar som gick hem hos juryn.

 21. Jag reflekterade över att det tidigare i höstas var lite dålig frekvens men nu tycker jag att du frekvensen är jättebra och jag blir lika glad varje gång jag kommer in och ser att du inte bara har skrivit ett nytt inlägg sedan sist utan till och med två 🙂

 22. Senaste tiden har frekvensen varit hög vilket är kul. Men frånvaron av text har också en tjusning. Jag tänker på när du var på solsemester t.ex. Det var kul att gå och vänta och inte veta när nästa inlägg skulle dyka upp. Man saknar inte kon förrän båset är tomt du vet. Tror att en växlande frekvens är ett vinnande koncept.

 23. Clara, kan du skriva ett “CV inlägg” dvs lista jobb du haft också ändå från då du var ung, säg 17 år. vad har varit bra vad dåligt? Hur hittar man inspirerande jobb i den åldern. tips inför sommarjobssökandet. <3

 24. Visst är det lustigt att hur vi läser, vad vi ser, hur vi uppfattar något så ofta beror på hur vi har det själva, vad vi gör, vad vi tänker på? Tycker du uppdaterar alldeles lagom, jag. På senaste tiden har du skrivit lite fler ryta-ifrån-texter (eller kanske är det precis lika ofta som tidigare…?) och det gillar jag extra mycket!

 25. Håller helt med angående kvalitet framför kvantitet. I min gamla blogg skrev jag kanske 5 inlägg om dagen och jag blev tillslut tokig på mig själv då 3/5 inlägg inte innehöll någon kärlek eller omtanke alls. Nu lägger jag upp 2 inlägg om dagen vilket känns som en perfekt balans.

 26. Tycker du skriver mer än någonsin, du har uppdaterat nästan varje gång jag går in o tittar

 27. Folk hittar då alltid något att klaga på… Hade gärna läst 7 inlägg om dagen, men du ska jag vara ledig du med, och som någon annan nämnde – ha tid att göra allt också.. Nä, blogga du i den takt du vill, vi blir glada så fort det kommer något nytt, och det är alltid trevligt att gå tillbaka i arkiven och läsa det med..

 28. Men snälla nån, du som skriver så bra om så många saker. Din bredd imponerar på mig och kvalitén också. Jag gillar allt men särskilt när du ryter ifrån o reflekterar men även pysslet o de vackra fotona. Inspirerande och peppande. Du är klok, cool och extremt talangfull. Strunt i gnället, du har mycket att göra utöver bloggen. Kram

 29. Ps. Superglad över min vinst i julkalendern!!! Nu kan jag göra min kollega glad med inredning från village

 30. Jag köpte kursen bloggskolan idag. Och så blev jag sittandes där tills jag läst ut hela materialet! Jag märkte att det var ganska mycket jag redan visste men ändå inte följt. Att jag nu fick jag det bekräftat gav inspiration! Så jag tänkte att jag ska ta tag i det där med kommentarer och börjar med att kommentera här! skämt å sido 🙂 Kikade faktiskt in för att tacka för alla goda råd du delar med dig av och för en spark i baken! 🙂

 31. Jag tycker att ett inlägg per dag räcker, resten är bonus för oss läsare. Läser din blogg först, av alla de jag följer. Du är ett föredöme för dagens unga (även för oss äldre förstås, förstå mig rätt där). Älskar variationen i dina inlägg. Kram

 32. Jag vet ju inte om det var just min kommentar som du syftar på men jag tror jag har uttryckt (i alla fall tänkt) något sådant för ett tag sedan då det, ja, var lite glest så att säga! (det gick nog flera dagar emellan inlägg, och då hinner man ju få abstinens!) Med andra ord menades inget illa med min kommentar. Jag kikar tex in flera gånger per dag på flera bloggar jag följer (kanske lite överdrivet..)

  Jag tycker i alla fall att frekvensen på inlägg har blivit bra igen och har inte haft samma tankar längre alls.

  Vill påpeka att jag är glad att du fortsätter blogga med glädje, och jag kommer fortsätta läsa om du fortsätter skriva! (för all del oroa dig inte att ÖVER blogga!)

  Hälsningar från ett fan 😉

 33. Tycker du skriver båda intressanta inlägg och många inlägg. Det krävs ju väldigt mycket energi och tid för att hålla läsare intresserade. Vet det av egen erfarenhet som bloggare. Tack för alla dina fina bloggtips. Mycket inspiration alltid när jag gör ett besök här 🙂

 34. Att skriva ett inlägg om dagen eller fler tycker jag är alldeles underbart mycket. Jag har inget att klaga på – bra blandning av olika typer av innehåll. Även om jag personligen gillar receptinlägg mest – men jag är ju inte riktigt objektiv där 😉 Ska kika på bloggskolan mer, jag är själv precis i det steget nu. Spännande!

 35. Och jag som nästan tyckt att du bloggar förmycket. Du skriver ju så många bra grejor så jag vill inte missa nåt, men på sista tiden har jag knappt hunnit med i ditt tempo 😉 Effektiv brud! Själv tycker ett inlägg varje dag skulle vara lagom. Men du gör ju som du vill Vill man blogga mycket så gör man.

 36. Tycker verkkligen att du bloggar precis lagom! Det är ju som du säger, när det blir för mycket hänger man inte med, och tröttnar av den anledningen istället…. 🙂

 37. Att få möjligheten att läsa om och följa med i ditt liv och dina funderingar ser jag som en förmån. Man vill gärna tänka sej att du bloggar därför att du tycker det är roligt och inte för att det är/blir ett tvång för att hålla företaget igång. Det är skönt att det inte finns någon bestämd rytm, man kan alltid hoppas på ett nytt inlägg varje gång man kollar. Tempot är upp till dej att bestämma!

 38. Kör själv med ett om dagen. Klockan 10. Inland bonus. 🙂 tack för dina bilder. Och tack för text som jag läser ibland.

 39. Både som bloggare och läsare är det klokt, tror jag, att inte blogghetsa alltför mycket. Som bloggare måset tiden finnas att formulera orden och som läsare att hinna få dem att sjunka in. Du håller en bra bloggfrekvens, anser jag:)

 40. Jag tycker att du gör allt så himla bra! Intressanta diskussioner, bra formuleringar och vackra bilder. Skrev faktiskt om just det i mitt första blogginlägg, och länkade till dig, hoppas ok!

  Fortsätt och gör precis i din egna takt, det bli alltid bäst.

 41. Jeg synes, du er meget, meget flittig, og det skal du overhovedet ikke lytte til. Det skal være sjovt og rart at blogge, og først og fremmest for din skyld. Gør som du føler for – du gør det fint!

 42. Oj, och jag som tycker du bara ökat med alla inlägg! Visserligen inte enbart negativt, men när man inte sitter vid datorn hela tiden blir det mer att läsa såklart. Tyvärr hopas det lite då och då, och då är det inte lika roligt att läsa som om man upptäcker att YES! nu har hon bloggat igen.
  Men som någon skrev, så är det ju MITT problem om jag inte orkar, och inte ditt, eftersom bloggen är ditt jobb!

  Så kör på, för din blogg är bäst!

 43. Tycker absolut inte att du skriver för lite, jag hinner inte ens läsa alla inlägg!
  Och absolut, kvalitet före kvantitet.

 44. Tycker det är skönt med bloggar som har ett lagomt tempo. Bättre kvalitet än kvantitet! Och annars hänger en ju inte me 🙂

 45. Underbara Clara! I ordets rätta bemärkelse! Så inspirerande med det du skapar. Idag talar jag om din blogg, i min blogg och det känns som om hösten kommer att famna oss, omfamna oss fint. Ha en kalasfin lördag!