Vinterfika

När matinspirationen tryter brukar jag gå in på Norrmejeriers receptsajt för att hitta inspiration. Förutom bra recept gillar jag att Norrmejerier ägs gemensamt av bönderna som bor och verkar här uppe i norr – ja faktiskt precis utanför mitt fönster! Just därför är jag så glad och stolt över att Norrmejerier valt att samarbeta med mig. Jag har tagit fram recept speciellt för deras räkning och de kommer att publiceras kontinuerligt under hela året. Jag hoppas ni ska gilla det! Mina första recept är på temat Vinterfika. Särskilt vill jag rekommendera Muffinssemlorna inför fettisdag i morgon. Jag kallar dem latmanssemlor eftersom de går så fort att göra. Det är helt enkelt en korsning av muffins och semlor! Receptet hittar ni här. 

Dessutom bjuder jag på receptet på min favoritglass smaksatt med hjortron. Den är busenkel att göra, men får du inte tag i just hjortron kan det ersättas med något annat härligt bär. Allra godast är glassen förstås ihop med våfflor. Hemligheten till fraset i mina våfflor är att ha i riktigt mycket hårt vispad grädde och gärna grädda dem i en våffellagg av gjutjärn. Recept på hela kalaset finns här.

Slutligen delar jag med mig av receptet på den här värmande vita chokladdrycken med mjölk, marshmallows, maränger, vit choklad och grädde. Faktiskt är den precis lika god kall som varm. Recept och fler bilder finns finns på sajten!

 

  i samarbete med  

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

59 kommentarer på “Vinterfika”

 1. Ojoj så mycket gott 🙂 Jag föredrar norrmejeriets produkter och betalar gärna nån kr mer bara jag vet att det finns kor även här hemma i norr <3

 2. Hjortron är bland det bästa jag vet! Speciellt de man plockar själv. Jag brukar plocka och sen frysa in, sen när vintern är som kallast kokar jag hjortronsås och gör hemmagjord vaniljglass, så känns allt så mycket lättare! Ha det fint !

 3. Kul!

  Och är det något man ska credda dig för så är det ditt eminenta matfoto – alltid så inspirerande, innovativt, aptitretande och bra!

 4. Den här bloggen är livsfarlig om man försöker gå ner i vikt… 😉 Men se och drömma kan man ju!
  Jag handlar också bara Norrmejeriers produkter. Det sitter liksom i ryggmärgen sen barndomen. Vill man bo här upp får man faktiskt vara med och dra sitt strå till stacken tycker jag!

 5. Men jisses vilka fina bilder, kan inte få nog av pasteller för tillfället!

  Jag kanske får ta och testa de där muffinssemlorna imorgon – har redan bakat och tryckt i mig en sats vanliga semlor, men nåt måste man ju ha på självaste semmeldagen 🙂

 6. härligt! min pojkvän älskar semlor så detta ska jag testa! grädde åt honom och utan åt mig, perfekt…men, saknas det inte kardemumma i receptet? det godaste av allt!

 7. Oh vilka härliga recept! Tack för inspirationen. En lite fråga bara, bittermandelolja, var katten kan jag få tag i det? Och om jag inte får tag i det, kan jag ersätta det med något annat?

 8. Håller med Johanna här ovan… Norrmejerier framför ICA, alla gånger trots prisskillnad. Inte för kvaliténs skull för många gånger är de samma mejeriprodukt i olika förpackning, men för västerbottens bönders skull! Ett litet medvetet val, men såååå viktigt!

 9. Det är ju toksmart med muffinssemlor ju! Måste testas. Du spritsar så söta “gräddkulor”. Väntar med spänning på att din Vintage-bok ska dyka upp. Fick besked idag att Bocus skickat den. Längtar!

 10. Nej, nu måste jag bara säga att du är så himla dunderfiffig ibland!

  Här sitter jag och funderar på på att göra semlor och tänker i de där vanliga inkörda spåren (stort/litet lock, blanda ut mandelmassan eller inte) och funderar på om jag skulle vara lite wild and crazy och göra en semmelkrans (ser ut som en jättesemla).

  Och då kommer du och dänger till med helt nyskapande muffinssemlor! Och dessutom lyckas du förändra utseendet genom att piffa lite med grädden. Bra jobbat! Tack för inspirationen.

 11. Jag väljer också alltid norrmejerier oavsett. Varje gång jag är söderöver i vårt avlånga land så slås jag alltid av hur mycket jag saknar de norrländska varorna (jag tycker då att mjölken smakar bättre här!)

 12. Vad sugen jag blev på våfflor och allt annat gott du bjuder på en sån här kall och tråkig dag. Kommer att kolla receptsajten. Våfflor och glassen får bli i morgon. Tack för tipset.

 13. Muffinsemlorna verkar ju otroligt goda. Får kanske bli ett försök framöver, även om bittermandeloljan kan bli lite komplicerat att hitta här i Sydafrika … och riktigt mandelmassa. Men med lite fantasi går ju det mesta att fixa. Keep up your good work Clara!

 14. Clara! vilket bra samarbete! De muffins semlorna e bara för söööta! hejja Clara jag tröttnar aldrig på dig.

 15. Clara, jag vill på riktigt säga tack till dig för att jag fått följa din blogg under flera års tid. Jag uppskattar din syn på mycket, bland annat dina tankar om barn, föräldraskap, genus och miljö. Kanske kommer det böcker av dig kring dessa ämnen någon gång, då kommer jag stå först i lånekön på dem.
  Jag slutar nu läsa din blogg. Jag tycker fortfarande att det är djupt oetiskt att dricka mjölk, som jag skrivit i nån kommentar nån gång förut, och därför känner jag att jag inte vill fortsätta

  1. Läsa bloggen, trots att jag vet att det inte gör någon egentlig skillnad att jag låter bli. Det känns bara bäst så för mig.
   Jag tror på en värld där alla mammor och barn får vara tillsammans, vare sig det är hundar, katter, hästar, människor eller kor, och där dessa mammor får ge sin mjölk till sina barn. Jag
   tror på att arbetstillfällen och öppna landskap kan finnas även om vi människor inte dricker mjölk från kor.

 16. Jag förstår också att du och vi alla vill och måste försörja oss, så respekterar ditt samarbete men ja.. Det känns bäst för mig. Ville bara säga det och få sagt också att jag tycker så mycket du gör är bra, och gillar din blogg.
  Kram från Sara!

 17. Många tack för tipset om muffinssemlor. Det blir perfekt idag, barnen är inte överförtjusta i vanliga semlor men däremot i muffins. 🙂
  Ha en fin tisdag!

 18. En av de saker jag saknar mest sedan jag flyttade hem till Sthlm från Piteå är Norrmejeriers produkter. Tur är det ju ändå att deras receptbank på internet finns. De mest populära bakverken har jag hittat där.

 19. Ser fruktansvärt smarrigt ut.. Synd man går på diet då, för nöja mig med att titta på bilderna 😛

 20. Vilka fantastiskt söta muffinsar!! Älskar den söta spritsningen! Kolla gärna in min pannkisbakelser så här på pannkakans dag! 🙂

 21. Men GAAAH vad svårt det var att gröpa ur innamätet på muffinsarna! Jag har gjort femtio muffinssemlor tillsammans med alla barnen på fritidsgården där jag jobbar! Det var slitigt men det gick och de blev inte ens i närheten så snygga som dina. Och när jag nu tittar närmre på dina bilder ANAR jag att det är muffinssemlor fixade för bilderna. För inte är de urgröpta alls? Inte finns det mandelsmassa i? Inte är lockena som finns på verkligen det lock som skurits av från samma muffinssemla va?! Det är liksom SNYGGA LOCKMUFFINS! Hihi! Jaja, alla barnen var nöjda iallafall, de var supergoda. Smakade helt enkelt som en muffins med mandelmassa och grädde. Bra när man har brådis! Tack för en trevlig blogg!

 22. Mums så gott det ser ut! Detta ska jag spana in! Glömde semlorna jag köpte på jobbet ikväll och nu sitter jag här chokladsugen haha…=) Vilka vackra bilder!

 23. Spring must be just around the corner. Eonderful and inspiring post Clara

 24. Åååhh blev så inspirerad av detta inlägg så igår slog jag till och bakade muffinsemlor och gjorde varm vit choklad:) detta fick följa med hem till några vänner som vi fika på efter pulkaåkning med barnen, och vilken HIT, det var supergott!! Tack för inspirationen och recepten:)