Powerklänning

Loppis och secondhand är bästa stället att hitta kläder på. Det är ju knappast någon nyhet att jag tycker det – men det slår mig varje gång jag köper nytt hur mycket mindre tillfredsställande det är än när jag hittar någonting begagnat. När jag köper nytt får jag dåligt samvete. När jag köper gammalt känns det som att jag vunnit på triss. Den här klänningen köpte jag på secondhand och den sitter som en schmäck! En powerklänning som framhäver kurvorna på precis rätt sätt.

Mer röd powerklänning

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

50 kommentarer på “Powerklänning”

 1. Du är så klok! Moder Jord tackar för din omtanke! Min 8-åriga barnbarnsflicka ville ha ett par byxor lagade idag. När jag satt där och sydde talade hon om att det inte var bra att alltid kasta och köpa nytt. Hon blir/är en klok världsmedborgare, hon också!

 2. Oerhört snyggt!

  Jag tycker dock att det är så svårt att hitta just kläder på loppis. Inredning är mkt lättare, men det kanske handlar om att ta sig lite mer tid till att leta efter kläder…

  1. Ja det är väldigt viktigt – speciellt när man har så tjusiga kurvor som jag har :p

 3. Jag hade inte kunnat säga det bättre själv:) I dag fyndade jag några fina flaskor på second hand och jag var så himla, himla nöjd och jag har gått förbi fönstret där jag ställt dem extra många gånger i dag. Klänningen påminner mig förresten om en som min mamma hade någon gång på 80-90-talet. Fast hennes var blå och svart. Jättefin!

 4. Oj jisses vilken klänning. Den skulle jag velat ha hittat själv. Jag har inga bra loppisställen just för tillfället. Det är sällan jag hittar kläder men inredningsdetaljer fyndar jag ofta. Loppis är härligt. Auktioner också. Då får man ju det där hjärtfladdret när man är med och bjuder på något man hoppas få köpa. Härligt!

 5. Superläcker! Känner också igen mig i dina tankar om att köpa secon hand. Har just nu en favoritkjol som jag hittat på Stadsmissions second hand för 60:-. Och det är inte bara jag som gillar den. Har fått kommentarer av både vänner och “vilt främmande” människor på stan. Kul!

 6. Jag tänker mycket på detta poserande med kläder som görs på såväl instagram, fb och olika bloggar. Var är det för poser egentligen? Vem står sådär? Och hur mycket Av posandet skapar och återskapar en sexualiserad bild av kroppen som objekt. Vill jättegärna höra dina tankar om det, Clara! Fint om du har lust att svara!

  1. Ja, det där funderar jag också på. Clara som ofta är så klok och rejäl, och som tar självporträtt och kan styra helt över vilka bilder hon tar – att hon väljer att ta den här typen av bilder? Halvöppen mun, benen vridna ihop? Det känns som ett sätt att fotografera som är typiskt för hur kvinnor avbildas: sexualiserat och infantiliserat. Läser du genusfotografens blogg Clara? Och hur tänker du kring det här med posering och genus? Det vore jätteintressant att höra dig berätta om hur du tänker kring bilder och genus. personligen skulle jag gärna vilja se dig uttrycka power i din powerklänning! Till exempel genom att titta i kameran, stå rakt och bestämt och stänga munnen. Kanske inte skulle bli en typisk modebloggbild, men det skulle vara mycket coolare!

    1. Jag är också intrsserad av en kommentar från Clara och hoppas få ett klokt svar här. För just nu förstår kag inte heller valet att ha denna typ av bilder.

   1. Ja, visst läser jag Genusfotografens blogg. Och jag är väl införstådd med de traditionella sätt man avbildar kvinnor på. Själv råkar jag alltid ut för män som vill fotografera mig i fågelperspektiv när jag blir intervjuvad och till det säger jag kategoriskt nej. Att dansa loss framför kameran som jag gör här, leka och posa överdrivet har jag gjort i min blogg ända sedan den startade för sju år sedan (som en modeblogg) jag tycker helt enkelt att det är väldigt roligt att få fastna på bild på olika sätt- speciellt när jag håller i kameran och bestämmer allting själv. Jag ser inga problem med att fota bilder på det här viset – inte när det finns så många andra sätt jag också fotar mig på. I den blandningen känner jag stor frihet och kreativitet.

    1. Bra svar! Var något sådant jag tänkte på – att man måste få VÄLJA SJÄLV. Du är inte fånga under några ideal utan kan med värdighet välja själv hur du ska porträtteras. Så nu förstår jag mer när jag får din bild av det hela. Klokt som alltid!

 7. För mig är det ren skattjakt, att hitta det unika, det vackra. Som fortfrande bär på energi, en historia när man köper på secondhand.

  Dessutom så har ju oftast ingen annan det man hittar och det älskar jag, att få kunna stå ut från mängden.

  Så håller med, att köpa på secondhand är otroligt lyxigt och känns så kul! 🙂

 8. Hej! Jag kollade precis pa programmet med Natascha. Kul idé med frukostmöte och att se henne/er ‘live’. Dock hade jag tycket det vore intressantare om du ställt mer kritiska fragor och inte varit sa ‘imponerad’ av henne. Nu blev det otroligt mycket stryka medhars, lite lamt, även om grundidén är bra.

  1. Bloggare stryker ibland varandra lite väl medhårs för att hjälpa varandra i bloggvärlden, kanske mer inom de kända bloggarna har jag märkt. Vi anonyma är väl mer som spamskräp:) lite här och där. Men lite mer frågande om saker de ser olika på hade varit intressant mellan dessa två starka kvinnor för de verkar ju vara lika med också med intressanta olikheter som kunde kommit fram mer.. Men det kanske kommer:)

 9. Håller med! Finns så många fördelar med att handla på Second hand. Det är något visst med att dra ett unikt plagg över huvudet! Plus att kvalitén ofta är så mycket bättre än nyproducerat. Och i många fall handlar man dessutom med renare samvete! Halva min garderob är just andra hand-plockat! 😉 😉 😉

 10. Håller med! Mitt senaste fynd i en second hand affär var en kofta som kom ifrån gina tricot. Priset där är över 200:- men jag fick den för endast 55 :- . Det är inga fel, tycker jag!

 11. En så pass åtsittande klänning tar lätt åt sig svettlukt. Hur gör du med det när du köper på loppis? Det känns motbjudande tycker jag.

 12. Supersnygg klänning! En riktig pärla. Jag älskar liksom du att strosa runt på second hand och små välsorterade vintagebutiker där klänningarna är överallt och trängs med fina kuvertväskor, handskar, sjalar. På Söder som är vintage mecka (du har säkert hittat till Beyond retro och etc;)) finns det en liten butik där du kan hitta pärlor, mycket pärlor. Den heter POP och ligger på Skånegatan (du känner kanske till den…).
  http://www.facebook.com/PopStockholm

  Ett litet tips när du har vägarna förbi huvudstaden.

  Godmorgon och Goddag från Tanten.