• Inlägget är ett annonssamarbete med Boråstapet / Eco Wallpaper •

Triss i tapeter

Tapeter är verkligen oslagbart bra för att gör ett vanligt, tråkigt rum hur fint som helst! Och utan att behöva byta ut särskilt mycket inredning får man en helt annan känsla i rummet. På uppdrag av Boråstapeter och ECO Wallpaper (som svensktillverkar sina tapeter utanför Borås) har jag stylat tre arbetshörnor med tre olika tapeter. Jag gillar idén med att tapetsera en vägg, eller kanske bara sätta upp två eller tre våder, precis bakom ett skrivbord för att på så sätt rama in arbetshörnan. Till stylingen har jag bara använt sådant som jag hade hemma sedan tidigare – men i kombination med de olika tapeterna får möblerna nytt liv!  Min absoluta favorit av tapeterna jag fotat är nog den blå 1700-talstapeten 2917″ från kollektionen Karlslund. Ihop med skrivbordet som tillhört min gammelmorfar och med röda pelargoner känns det otroligt somrigt och nästan lite torparaktigt.

Pryttlar och pinaler kan man förvara på många olika sätt. Ett gammalt trätåg passar utmärkt för uppgiften

Sommrig och sirlig är också tapeten 2922 från kollektionen Karlslund. Jag valde den med blå botten eftersom rummet vätter mot söder och ändå alltid upplevs som soligt. I ett norrum skulle jag nog istället valt samma tapet fast med vaniljgul botten så att känslan inte blir för kall. I rum som vätter mot norr – välj varma färger. I rum med sol/vandrande sol funkar både kalla och varma färger bra.

Feminina och sirliga mönster är snygga att blanda upp med lite stramare element och dovare färger, faktiskt gärna svart.

Rutiga tapeter är också en storfavorit hemma hos mig! Jag gillar att de ger en ombonad känsla till hemmet och får mig att tänka på 40-tal och inrökta cafér. Rutigt är fint till blommor och mer organiska mönster – just för att skapa spännande kontraster. På väggen sitter tapeten 9758 från Eco Wallpapers kollektion Tweed.

Bordsskivor man av någon anledning är rädd om eller vill förnya utseendet på kan man klä in en i tapet. Använd en möbelpistol eller ett häftstift för att fästa den på undersidan av bordsskivan. Tapeten på bordet kommer från Boråstapeters New Classics 2501.

Inlägget är ett samarbete mellan UnderbaraClara och Boråstapet / Eco Wallpaper

Så kan du pyssla med bitar av tapet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

40 kommentarer på “Triss i tapeter”

 1. Jättefin inspiration! I midsommar flyttar vi och ska tapetsera om en del. Vårt vardagsrum kommer ha fönster mot norr, så jag är jätteglad för tipsen om varma färger. Vi har nämligen en tendens att dra oss åt blått väldigt ofta, men vill nu ha nåt riktigt genomtänkt och inte för fegt.

  1. Om jag inte är helt ute och cyklar så är den från IKEA. Om inte annat så finns det en identisk att köpa där. 🙂

 2. Väldigt tjusigt!
  Gillar särskilt den blå arbetshörnan med de fina trälådorna som matchar så bra. Men den rutiga är också himla fin.
  Önskar jag hade fler väggar här hemma som jag kunde klä i fina tapeter

 3. jättefint! Mitt vardagsrum är i stort behov av omtapetsering. Synd att man bor i hyreslägenhet och inte får tapetsera själv. :/

 4. Jättefina alla tre, men min avorit är nog rutorna, en klassiker som jag vet jag inte skulle tröttna lika snabbt på som jag skulle blommor!

 5. Vackra inredningsbilder. Måste också tillägga att jag tycker det är bra att du är så tydlig med när det är reklaminlägg. Det känns så mycket ärligare än smygreklam liksom. Tänker att din blogg mer och mer blir som ett magasin och det känns ok (om du lovar att inte helt sluta med dina Clara ryter ifrån inlägg ;))

  1. Vad roligt. Tack snälla för det fina omdömet. Jag är ju stolt över de samarbeten jag knytit med vettiga och bra företag så jag berättar med glädje att vi samarbetar

 6. Gu’va fint detta var, tyckte mest om den blå tapeten, så himla mysigt! Tycker om när man vågar färg!

 7. Jättefina tapeter alla tre. Har stora funderingar på vad jag ska ha på väggarna i mitt vardagsrum när Torpet äntligen blir tillräckligt färdigrenoverat för att jag ska få inreda.

  Men jag kan inte låta bli att undra, hur sjutton gjorde du för att sätta fast tapeterna på väggen under fotograferingen? Att sätta upp dem med tapetlim känns otroligt överarbetat liksom…

   1. Jaha, jag trodde du hade dessa tapeter hemma, alltså uppsatta på riktigt. Tänkte, så fint, nu vet jag mer om hur det ser ut hos dig 😉 Nu blir jag nyfiken på vad du har får tapeter och väggfärg egentligen!

 8. Superfin inspiration och härligt uppdrag som du fixade galant!
  Jag uppskattar också när bloggaren är öppen när det samarbetar med företag. Själv tackar jag nej om jag inte får skriva att inlägget är ett samarbete..
  Hoppas du får en härlig helg!
  Kram

 9. Oj ! jätte fint stylat. verkligen öga för sånt där du. Jag har en rutig tapet i mitt sovrum på kolonin, riktigt fint tycker jag.

 10. Verkligen vackra och inspirerande bilder. Blev helt förälskad i den första tapeten och undrar så vart jag skall göra om här hemma så jag kan få anledning att ha den hos mig 🙂 Liza

 11. Du ger alltid så fantastisk inspiration! Nu blev jag sugen på att renovera om möbler där hemma. Att ta tag i det där projektet som aldrig blir av. Tapet gör verkligen skillnad. Jag skulle älska att inreda ett hus med färgglada tapet, som man gett mycket omtanke till. Men jag skulle nog inte vara rädd för att tapetsera om heller. Det är ju en enkel sak att göra =)

 12. Blev så inspirerad av ditt inlägg att jag beställde Karlslund 2922 till sovrummet. Så behagligt sval och rofull tapet.
  Jag har följt din blogg i år och dar känns det som och jag är så glad att det går så jäkla bra för dig. Du skriver böcker, samarbetar med stora företag, föreläser och ryter ifrån. Just det du gör TV och radio också. Jag är glad att du finns och sprider kloka val och ideal.

  //Therese

  1. Tack snälla Therese! Så underbart att höra och vad kul att mina bilder inspirerade dig!