Rabarbersaft genom silduk.

Igår blev det rabarbersaft för hela slanten. Det är tacksamt att göra när rabarbern blivit övervuxen och träig och smakar lite trist.

Sorry om det här har förvandlats till en enda saft och syltblogg sista veckan. Men ärligt talat känns det som att det är vad jag i huvudsak gör just nu. Saftar och syltar!

Rabarbersaft i glasflaskor.

Rabarbersaft

Portioner

ca 2 liter

Tid

ca 30 minuter

Ingredienser

  • Ett halvt kilo rabarber

  • 1 1/2 liter vatten

  • 1 citron

  • 1 kilo strösocker

Gör så här

  • Hacka ett halvt kilo rabarber men skala den inte.
  • Lägg i en gryta med 1 1/2 liter vatten. Låt koka tills rabarbern är helt mjuk.
  • Häll genom en silduk.
  • Diska ur grytan och häll ner rabarbersaften igen.
  • Blanda också ner saften från 1 citron och 1 kilo strösocker.
  • Koka upp och skumma av saften väl.
  • Häll därefter upp på desinficerade flaskor. Smakar vansinnigt gott!