Nyhetsspaningen


Igårkväll nyhetsspanade jag åter i Go’kväll! Det är så otroligt roligt att få sitta och prata om sådant jag brinner för – inför några hundratusen tittare. Denna gång valde jag att ta upp frågan om kvotering. Framförallt då hur män kvoterats in på grund av sitt kön i en herrans massa tröttsamma år. Bredvid mig igår hade jag Maarja Talgre och att träffa henne var som att träffa en ikon! Vilken kvinna! (Alla trogna P1-lysnare vet vad jag menar). Ser avstnittet gör ni här. Klicka på klippet från 17/9.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

27 kommentarer på “Nyhetsspaningen”

 1. Ja, jag såg det igår och undrade varför du inte skrivit om det på bloggen. Men sen tänkte jag att du har nog mycket att stå i. Till nästa helg ska jag till Umeå, hoppas att få se dig live. Ha det gott, du är grym!

 2. Hej!
  Vilken supersnygg klänning du har på dig i programmet! Var hittar jag en likadan? Jag är på jakt efter omlottklänningar för de är så bra när man ammar.

  1. Det är en klänning med några år på nacken tyvärr men jag tycker att Åhlens brukar ha en hel del fina omlottklänningar =)

   1. Det är så snygg!! Jag vill hitta en liknande jag med. 🙂 Btw, du är så snygg. Älskar dina former!

 3. Så sjukt snygg du är Clara!! Det slog mig när jag kollade på klippet, dundersnygg!! 😀 Wow! Såg frisk, fräsch och toppen ut. Kram! 🙂

 4. Du var jättebra igår i Gokväll. Angeläget ämne. Du var så fin med din härliga klänning och fina frisyr. Bra jobbat!

 5. Vad glad jag blir av att se att du inte låter Pekka ta ordet ifrån dig innan du pratat klart, heja dig! Och håller helt med dig om att kvotering är något som alltid skett. Vi behöver kvotering för att folk ska vänja sig tanken på kvinnor i alla positioner och områden för att de sedan ska kunna ta sig dit utan kvotering, det kommer att ske alldeles för långsamt ifall det ska ske “av sig självt”.

 6. Så flink du er, Clara! Jeg synes det var utrolig interessant det du tok opp, fint at slike tema blir løftet frem 🙂 Dessuten ser du ekstremt bra ut! Du ser sprek og frisk ut!

 7. Du är bäst! Du liksom för dig så himla bra. Inte ens dom allra värsta mansgrisarna borde kunna motsätta sig dig och dina fantastiska åsikter. You go girl!!!

  1. Tusen tack för det fina omdömet! Det värmer otroligt mycket. Tack för peppen =)

 8. Har ärligt talat lite svårt för kvotering (såg inte klippet så inte sett dina argument), men generellt tycker jag inte en kvinna (eller man för den delen) ska komma före någon annan med bättre kompetens för platsen “bara” för man är man/kvinna.

  tycker det är fel att en man, om han har bättre kompetens/bättre lämpad för den tänkte positionen, inte ska få den för att det ska kvoteras in kvinnor. Lika fel som att en kvinna inte får tjänsten om det är pga att hon är kvinna… men att sätta kvinnor på positioner “bara för att hon är kvinna” tycker jag är helt galet. Det är nedvärderande och hur ska du då kunna hävda dig? Inte helt lätta tt säga “jag är på den här positionen för jag råkade vara kvinna” istället för “jag är här för att jag var bäst lämpad för det”.

   1. Har sett, det klarnar inte. Missförstå mig inte, jag är absolut för jämnlikhet/jämställdhet. Men den “nya faminismen” handlar nästan enbart om att kvinnor ska “ta över” allt, istället för att stanna vid 50/50. Kvinnor och män ÄR molika, bättre att ta vara på olikheterna istället för att göra alla till ett och samma. detsamma gäller pojkar/flickor, de lär sig på olika vis, de är olika. uppmuntra skillnaderna, visa båda samma uppskattning… kika på det här klippet, förklarar superbra! http://www.youtube.com/watch?v=cqOTj9NDv80 “war on boys”, en högutbildad kvinna som var aktiv med 70-talets feminister som nu håller en väldigt objektiv och faktabaserad föreläsning för college-studenter 🙂

 9. “Framförallt då hur män kvoterats in på grund av sitt kön i en herrans massa tröttsamma år”

  Snömos.

  Se diskussionskedjan här ovan för bevis. Alla kvinnor peppar dig, berömmer dig. Det du hävdar, att kvotering är fint, är också Den Officiella Sanningen i Sverige. Du har stöd överallt.
  Jag, som man, ifrågasätter ditt påstående.
  DET för utvecklingen framåt.

  Du vill att utfallet ska vara det samma för män och kvinnor, oberoende av utgångsläget. För att nå det målet är du beredd att diskriminera.
  Jag vill att möjligheterna ska vara de samma, oberoende av utgångsläget. Jag är inte beredd att diskriminera.

  Förstår du varför diskriminering är fel? Är du beredd att ta ner din blogg, för att en man ska kvoteras in att skriva om inredning och mys? Kanske dags att ge Calle en chans, i stället för Clara?

  Eller är vi fria att göra våra egna val?