Drömmorgon på Saltå Kvarn gick av av stapeln igår. Några speciellt inbjudna bloggare och ett gäng bloggläsare kom och åt frukost tillsammans med mig i Saltå Kvarns butik på söder i Stockholm. Det var himla mysigt och roligt! Temat för frukosten var det lätt obehagliga ämnet kemikalier i hemmet. Naturskyddsföreningens chef för miljögifter – eminenta Ulrika Dahl – var inbjuden seminariegäst. Jag har ju bloggat om detta viktiga ämne förut och min förhoppning var att på ett enkelt och lättfattligt (även underhållande sätt) berätta om vad vi kan göra åt de kemikalier vi utsätts för.

Denna frukost behandlade verkligen en av mina hjärtefrågor och jag är så glad att Saltå Kvarn valt att satsa på det här och gett mig en plattform att lyfta mina hjärtefrågor på. Under vintern kommer vi anordna en rad sådana här frukostar med olika spännande gäster, där bloggare och bloggläsare är inbjudna att delta! Håll utkik! Och för er som inte kunde närvara så finns seminariesamtalet i sin helhet att se nedan.

[youtubeplay id=”XZJ-PRO-yHc” size=”medium”]

Under seminariet refererar jag till två blogginlägg jag skrivit på det här temat. Det ena handlar om de kemikalier som kemisten på Naturskyddsföreningen hittade i min sons barnkammare. Det andra handlar om vad man kan göra för att minska förekomsten av hormonstörande och cancerogena ämnen i hemmet. Det är bra lästips med handfasta råd framtagna i samarbete med Naturskyddsföreningen.