Vaknade första gången klockan sju i morse och utbrast tydligen till Jakob “-Å guud vad lyxigt att få ligga här och dra sig”. Jaha. Dra sig? Klockan sju en söndag i sängen? Man får onekligen nya uppfattningar om lyx när man har småbarn. Men sedan somnade jag om (lyx på riktigt) och vaknade igen vid niotiden av en ljus småbarnsröst som sjöng “jullov, jullov, jullov, jullov…” och in kom Bertil och Jakob i rummet med fikabricka och ljusstake! Finaste sättet att vakna på i december.

Idag har jag slagit in de sista paketen, lackat och skrivit några rim! På paketen blev det prickigt papper från Panduro och så vit kraftpapper från mataffären. Det ser så gammaldags och fint ut! Snörena på paketen är papperssnören. När jag ser hur många paket Bertil fått från släkten är jag väldigt glad att jag nöjde mig att köpa två till honom. En pyssellåda och ett ljusblått nattlinne med vita stjärnor. Han kommer ändå att bada i paket!