Älskar nyår! Känslan av att ett helt nytt år ska påbörjas. Jag gillar att tänka på allt det som varit och allt det som ska bli. När jag tänker tillbaks på 2013 är det särskilt en sak som sticker ut: Att jag började träna. Det var ett av de bästa beslut jag fattat i mitt liv. Det var lite trögt till en början men jag startade ju i april på min födelsedag så jag hade det fantastiska vårvädret som morot. I princip varje dag mellan april till september tränade jag. Ibland var det en joggingtur i skogen och ibland milslånga promenader. Och mer jag tränar desto mer vill jag träna. Jag ställde klockan tidigt på morgonen, innan resten av familjen vaknat. Och sedan tog jag på mig träningskläderna och gav mig ut i spåret. Alldeles knäpptyst förutom fågelsången. När jag kom in igen var jag helt hög! På semestern hos Jakobs mormor där jag annars brukar slå personbästa i soffpotatis, började jag varje morgon med en rask promenad och så ett nakenbad i sjön som avslutning. Sedan hem och äta en nyttig frukost! Det var så enkelt. Knappt något motstånd. Mest bara glädje och endorfiner. Träningen har gett mig så mycket det här året: energin, styrka, livspepp, självförtroende, acceptansen för min kropp!

Jag har varit rätt sjuk i höst och inte kunnat träna mycket alls, vilket verkligen har försämrat min livskvalitet. Men nu ska jag ta revansch igen. Mörka, sega decembermorgnar har jag sett jag den riktiga vintern framför mig. Hur jag återigen ska ut och motionera! Så fort det blir skidföre ska jag åka skidor varje solgnistrande morgon. Och när snön smält bort ska jag promenera i skogarna igen. Lycka är vad det är! Att vara frisk, stark, kunna röra på sig och orka springa en mil när man förut knappt klarat en kilometer.