Älskar nyĂ„r! KĂ€nslan av att ett helt nytt Ă„r ska pĂ„börjas. Jag gillar att tĂ€nka pĂ„ allt det som varit och allt det som ska bli. NĂ€r jag tĂ€nker tillbaks pĂ„ 2013 Ă€r det sĂ€rskilt en sak som sticker ut: Att jag började trĂ€na. Det var ett av de bĂ€sta beslut jag fattat i mitt liv. Det var lite trögt till en början men jag startade ju i april pĂ„ min födelsedag sĂ„ jag hade det fantastiska vĂ„rvĂ€dret som morot. I princip varje dag mellan april till september trĂ€nade jag. Ibland var det en joggingtur i skogen och ibland milslĂ„nga promenader. Och mer jag trĂ€nar desto mer vill jag trĂ€na. Jag stĂ€llde klockan tidigt pĂ„ morgonen, innan resten av familjen vaknat. Och sedan tog jag pĂ„ mig trĂ€ningsklĂ€derna och gav mig ut i spĂ„ret. Alldeles knĂ€pptyst förutom fĂ„gelsĂ„ngen. NĂ€r jag kom in igen var jag helt hög! PĂ„ semestern hos Jakobs mormor dĂ€r jag annars brukar slĂ„ personbĂ€sta i soffpotatis, började jag varje morgon med en rask promenad och sĂ„ ett nakenbad i sjön som avslutning. Sedan hem och Ă€ta en nyttig frukost! Det var sĂ„ enkelt. Knappt nĂ„got motstĂ„nd. Mest bara glĂ€dje och endorfiner. TrĂ€ningen har gett mig sĂ„ mycket det hĂ€r Ă„ret: energin, styrka, livspepp, sjĂ€lvförtroende, acceptansen för min kropp!

Jag har varit rÀtt sjuk i höst och inte kunnat trÀna mycket alls, vilket verkligen har försÀmrat min livskvalitet. Men nu ska jag ta revansch igen. Mörka, sega decembermorgnar har jag sett jag den riktiga vintern framför mig. Hur jag Äterigen ska ut och motionera! SÄ fort det blir skidföre ska jag Äka skidor varje solgnistrande morgon. Och nÀr snön smÀlt bort ska jag promenera i skogarna igen. Lycka Àr vad det Àr! Att vara frisk, stark, kunna röra pÄ sig och orka springa en mil nÀr man förut knappt klarat en kilometer.