Favoritdetaljer

Några favoritdetaljer från mitt badrum: Tavlan på väggen som min son alltid pekar på och säger “Bertil och mamma” om. Och det kan ju stämma, inte mig emot.

Doftande tvålar i silkespapper. En julklapp från Jakobs storasyster.

Rakborsten med silverskaft jag köpte till Jakob för säkert åtta år sedan och så rakhyveln av gammaldags snitt, med utbytbara blad.

Fler bilder från mitt badrum

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

41 kommentarer på “Favoritdetaljer”

 1. Så lustigt! Det är är min nya favorittavla som jag ställde på plats i köket igår efter att ha funderat på rätt plats i några veckor sedan jag hittade den på en loppis. Det finns en innerlighet i bilden som jag verkligen tycker om. Liza

 2. Så fint 🙂 Vi skal fikse opp vårt gamle 70talls-bad nå i vinter, trenger inspirasjon! Vil ikke ha noe hypertrendy, det passer ikke til vårt hus fra 1961 hvor nesten alle originaldetaljene er bevart. Jeg drømmer om grønne vegger… Ha en fin helg, Clara!

 3. Fint. Jag har själv funderat på någon liknande rakhyvel utan plast och med utbytbara rakblad. Är det någon som har bra förslag på var en sådan (gärna) livslång bekantskap kan införskaffas?

 4. Fint! Har du förresten något tips på var man skulle kunna köpa soffor och schäslonger av bra kvalité och som gärna är tillverkade med ett miljötänkande (förutom second hand/vintage då)? Tacksam för rekommendationer!

 5. Tänk vilket sammanträffande. Jag har precis samma tavla. Jag är uppvuxen hos min kära mormor som var mörk och brunögd, själv var jag en lintott. Trodde på allvar att det var jag och mormor på tavlan. Man kan konstatera att det är en tavla som betyder mycket för många. Eva

  1. Ja visst var det tokigt! Så otänkt var jag för sex år sedan men som tur är har jag ju kloka läsare som uppmärksamma mig på sådant och gör mig klokare!

    1. Ja, precis min tanke! Minns också att jag blev jätteförvånad när folk reagerade för jag hade faktiskt aldrig tänkt på negress som ett laddat ord medan jag däremot skulle undvikit att använda negrer. Hur kan man göra en sådan halv analys? Det är så att jag tar mig för pannan. Bra att man blir smartare med åren och lär sig reflektera och se strukturer på ett annat sätt

 6. asså du har sannerligen ett av de finaste badrummen!! så vill jag också ha när jag blir stor och flyttar hemifrån åh.

 7. Älskar tavlan, den inspirerar mig så mycket. Nu vill jag försöka ta ett mor och barn porträtt i liknande stil och känsla. Måste spara den i min “foton jag måste ta” högen. Tack för inspiration!

 8. Den tavlan fanns i vårt flickrum,sen hamnade den i min Mor och Fars sommarstuga men för ca 5 år sedan hänger den i vår 1800- tals stuga på bästa plats har alltid gillat den har alltså hängt med i ca 55 år i mitt liv. Får se om min Dotter tar över den så småningom. Jag tror att dessa kom i någon veckotidning en gång i tiden, för jag har en till fin tavla och den heter Tummelisa och de sattes upp samtidigt,i vårt rum min Mor köpte Allers på den tiden 50-talet och då var det alltid en massa kul grejer som följde med tidningen.