Sakta men säkert kommer badrummet i ordning och nu äntligen är vårt handfat på plats. Handfatet är pyttelitet (inget annat ryms)  i äldre stil som matchar den lite fyrkantiga toaletten. Märket är engelskt och heter Twyford. Superfint men ingen vidare kvalitet. Vår rörmokare har fått svetsa nya fästen till det – då de fästen som följde med var alldeles för svaga för att orka bära handfatet. Kranen är av märket Oxford och vi beställde den ifrån Badex.

Toalettstolen med spolning på sidan heter Burlington och den har vi beställt genom Badex. Toaborsten kommer från Iris hantverk.

Tycker att toaletten har så fina detaljer!

Badkaret har jag ju visat förut och det är ett gammalt gjutjärnsbadkar som våra grannar hade tänkt köra till tippen. Det har ursprungligen varit inkaklat och därför är utsidan obehandlad. Och det är det jag tycker är så vackert! Vi har behandlat ytan med linolja för att rostningen ska avstanna och inte bilda fläckar i kontakt med vatten. Golvet kommer ifrån Marrakech design.

Kranen är också beställd ifrån Badex och är av märket Oxford! Även den fick vår rörmokare göra en speciallösning med eftersom att den engelska kranens montering inte uppfyllde kraven i Sverige. Det gör den däremot nu.

Nu fattas bara badrumsspegel, belysning, duschdraperi, krokar och ett platsbyggt badrumsskåp. Badrummet är så litet att inga standardlösningar passar. Det är lite bökigt – men slutresultatet blir nog bra i alla fall!

Här kan du hela förvandlingen av badrummet med före- och efterbilder.