Mer badrum

Sakta men säkert kommer badrummet i ordning och nu äntligen är vårt handfat på plats. Handfatet är pyttelitet (inget annat ryms)  i äldre stil som matchar den lite fyrkantiga toaletten. Märket är engelskt och heter Twyford. Superfint men ingen vidare kvalitet. Vår rörmokare har fått svetsa nya fästen till det – då de fästen som följde med var alldeles för svaga för att orka bära handfatet. Kranen är av märket Oxford och vi beställde den ifrån Badex.

Toalettstolen med spolning på sidan heter Burlington och den har vi beställt genom Badex. Toaborsten kommer från Iris hantverk.

Tycker att toaletten har så fina detaljer!

Badkaret har jag ju visat förut och det är ett gammalt gjutjärnsbadkar som våra grannar hade tänkt köra till tippen. Det har ursprungligen varit inkaklat och därför är utsidan obehandlad. Och det är det jag tycker är så vackert! Vi har behandlat ytan med linolja för att rostningen ska avstanna och inte bilda fläckar i kontakt med vatten. Golvet kommer ifrån Marrakech design.

Kranen är också beställd ifrån Badex och är av märket Oxford! Även den fick vår rörmokare göra en speciallösning med eftersom att den engelska kranens montering inte uppfyllde kraven i Sverige. Det gör den däremot nu.

Nu fattas bara badrumsspegel, belysning, duschdraperi, krokar och ett platsbyggt badrumsskåp. Badrummet är så litet att inga standardlösningar passar. Det är lite bökigt – men slutresultatet blir nog bra i alla fall!

Här kan du hela förvandlingen av badrummet med före- och efterbilder.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

30 kommentarer på “Mer badrum”

  1. Kom just på att jag ville tipsa om badrumsskåpen Jenny och Holger från Svedbergs, fina i retrostil och tar inte mkt plats!

 1. Jättefint!
  Jag har nyss skaffat ny lägenhet och behövde då skaffa duschdraperi, läste lite om det och insåg att duschdraperi i plast ofta avger plastpartiklar samt att de ofta är impregnerade i hälso- och naturfarliga ämnen. Därför tog jag och sydde mig två längor i halvmjukt vit linnetyg och hängde upp istället! Ger ett mjukt intryck, lätta att tvätta och miljövänligt. Ett tips! 🙂

  1. Många duschdraperier är ju lite mer i “funktionstyg” (alltså inte plast!) och torkar nog snabbare än linne. Jag hade ett sånt där i plast först, men nu lite mer tyg-varianter. Annars, coolt och fint med duschdraperi i linne men känns som att det torkar väldigt långsamt? Eller?

   1. Finns duschdraperier i vaxat linnetyg, kan göra själv med exempelvis bixax, så blir det vattenavstötande.

   2. Jag hittade också endel utbud av tygvarianter dock tror jag att en del av dessa är impregnerade med diverse kemikalier. Har för mig att vissa i tyg är miljömärkta och att man då inte behöver oroa sig för kemikalierna.
    Det tar några timmar för draperiet att torka (3-4h tror jag det kan ta).
    Jäkla skit detdär att det så ofta finns kemikalier i vardagsprylar 🙁

  2. Tygdraperier är gjorda av polyester – också plast alltså. Mycket bättre än PVC däremot. Miljömärkning har jag inte hittat, om det ens är möjligt med miljömärkningar på plast, men öko-tex 100-märkning finns på polyester ibland. Ingen hänsyn till miljön där utan till halten av olika kemikalier i slutprodukten, även om den märkningen inte heller är helbra. Ett naturmaterial som linne låter toppen, det ska jag prova! Annars gissar jag att köpta duschdraperier i naturmaterial har en impregnering eller beläggning av plast, vilket gör att man står med samma miljö-/hälsobov ändå nästan. Låter häftigt med bivax, får bli ett projekt.

 2. Jättefint! Men den där spolspaken kommer du snart att ångra. Har bott i England, och som du säger är deras kvalitetstänk inte så genomtänkt. De där spakarna går sönder sisådär sex gånger på ett år. Irriterande och oekonomiskt.

 3. Men vad otrligt snyggt!!! Inser att jag skulle kunna möblera badrummet helt med grejer från oxford, tack för tipset! Jag tror jag kan övertala min man att välja kakel/klinker istället för våtrumsmatta och tapet (på riktigt! han tycker det verkar toppen!) om jag går med på att vi lägger om taket själva nästa sommar… Kanske blir det så, allt för att slippa detta otäcka våtrum, lagat med tejp, som vi lever med idag och som syns i detta inlägg:
  http://www.utispenaten.se/?cat=32

  1. Haha, lycka till! Det ÄR ju helt klart billigare med våtrumsmatta. Men det blir inte riiiiktigt samma känsla som med kakel. Men det är ju en ekonomisk fråga också förstås

   Tack för dina fina ord i alla fall =)

 4. Min moster bor i England sedan snart 25 år och lever med en engelsman. Håller med övriga här att det är fint, men spolhandaget kan liksom tappa motståndet så händer det inget på ett tag. Lite segt. I övrigt är det så att i England har man mycket smalare rör, och de sätter de utanpå husen vilket leder till att de redan dåliga rören fryser sönder. Ja, som du märkte är det inte engelsmännen som man ska be om byggråd… De badar ju även mest och har ju inte mixade kranar så kanske därför kranen blev för vek för våra standarder… Men otroligt fint och bra att ni har bra folk som kan badrum!

  1. Asch då! Då får jag ringa min superrörmockare så kanske han kan kirra biffen! Konstigt egentligen att just England har så dålig standard. Har hört det här ifrån flera håll!

 5. Oj vad mysigt! Saknar badkar.. Det är så härligt att glida ner i ett skumbad med massa ljus omkring och bara finnas till 🙂

 6. vad synd ni inte passa på göra giftfritt badrum med tadelakt ist :/ haha håller med övriga om spolspaken, dra ikke för hårt och hoppas på det bästa 😉

 7. Nej, jag kan inte få nog av bilderna på detta badrummet. Och att ni har kommit på att rädda detta fantastiska badkaret, det är så snyggt!