Tjockmagen

Idag var jag på ett roligt jobbmöte och passade på att klä upp mig lite! Den prickiga klänningen köpte jag på secondhand i höst och då var den lite lagom boxig sådär. Nu är det nästan som en fodralklänning istället. Notera  naglarna som jag är så barnsligt stolt över. Kan aldrig ha långa naglar i vanliga fall då de bara skivar sig och går sönder men när jag är gravid – oboj – då blir de långa och fina. Filar och lackar och filar och lackar och är helt besatt av att vårda dem.

Jag gillar korta kjolar och klänningar när jag är gravid, som visar lite ben. Så slipper det kännas som att jag är ett vandrande tält.

Halsbandet har något eller några år på nacken och kommer från H&M. Gillar statement-halsband till i övrigt ganska enkla kläder.

I kväll ska jag krascha i soffan med Jakob och äta äppelbullar och se True Detective. Så sjukt bra serie! Vad kul förresten att mina inlägg “Jämställdheten som gick för långt” och “Barnen och kapitalet” blivit så otroligt lästa, kommenterade och delade. Det uppskattar jag. Härligt att ni är på hugget

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

28 kommentarer på “Tjockmagen”

 1. Men så snyggt! Du klär verkligen som gravid. 🙂 Dina senaste inlägg har verkligen varit kanon, jag fascineras varje gång du har skrivit inlägg som dessa; hur kan hon vara så himla klok? Var kommer alla insikter ifrån? Jag är himla glad att du finns och lyfter dessa frågor. Jag är så gott som alltid enig med dig och du sätter verkligen ord på det man kanske själv inte riktigt kan formulera. Heja!

 2. Alltså dina äppelbullar! Jag dog (typ), så smarriga de var! Verkligen en ny favorit:) Förresten är du himlans, himlans grym och inspirerande vare sig det gäller feminism, pyssel, norrlands inlands-liv eller “bara” outfits. En stor förebild är du!

  1. Haha, vad roligt! Kul att du uppskattade recepten och allt annat på bloggen =) Kram och tack

 3. Wow vilken vacker quinna du är o du lyser o inspirerad många med ditt Varande.Gravidmagen kläs in omsorgsfullt så som dem ska.Så himla kul Lill killen får ett syskon.Ja tittar in här ofta…o finner lite stöd o vågar drömma o glömma det jobbiga jag befinner mig i.Tack för dig!

 4. Vad fin du är! Min mage är ungefär lika stor så jag gissar att vi ska ha ungefär samtidigt. Jag är beräknad 24 juni, när ska du ha?

 5. Snygg klänning med där är vi olika, jag avskyr verkligen korta gravidkläder, kul att ha korta kjolar när man inte ens kan se om man visar skrevet för alla människor.

 6. Mina naglar är likadana 🙁 Men jag märkte väldigt stor skillnad när jag drack en grön juice/smoothie om dagen ett tag, tips sådär 😉 Sen ska skaldjur vara jättebra för naglar & hår men du kanske inte gillar/ är allergisk? Kram

 7. Hoppas mötet gick bra! Kombon med klänningen och halsbandet är jättesnyggt, du är vacker! 🙂

 8. Klänningen var verkligen jättesnygg på dig!
  Jag borde nog göra som du, använda mer kjolar och klänningar nu när jag är gravid, mina byxor hänger ju s konstigt på mig att både jag och min man undrar vart min rumpa tagit vägen. Får bli bättre på tajta klänningar och försöka visa upp mig lite 🙂
  mammamaria.nu

 9. Mina naglar var likadana tills jag började smörja in dem med mandelolja varje kväll, finns på apoteket (men sällan framme så man måste fråga efter det). Det fungerar jättebra, nu kan jag ha långa naglar utan att de går sönder.

 10. Hej!
  Läste precis ditt barn o kapital inläggktistina. Precis så är det! Vi har en oerhörd tuff situation just nu. Ekonomiskt. Lever enbart på min föräldrapeng (14 000/mån). Två barn en katt. 64m2 där kärlek och respekt frodas. Ibland om det blir en peng över går vi på bio. Kanske tom fikar efteråt. Ibland blir det museum. Gratis och bra. Fikamatsäck hemifrån. Lekplatsen är också populär. Aldrig aldrig har jag känt mig fattig. Varje månad runt den 15 börjar dwt bli knapert. Räknar mynt i plånboken lägger till pamten 25kroners kupongen från ica och de 23 kr som finns kvar på kontot. Vi har skafferiet någorlunda påfyllt. Vi har varandra. Och vi är sugna på pizza. Medan cår stlra tjej gör degen springer jag till ica med lillasyster. Jag räknar o prioriterar. Ost annanas liten bit salami. Vi fixar pizzan. Vi kommer nog aldrig kunna spara hela
  barnbidraget. Vi kommer aldrig köpa gourmet boxen. Vi kommer aldrig köpa en miljoner kronors bostadsrätt i stan. Kommer aldrig äta ute för flera tusen kronor. Kommer aldrig köpa innetofflor för 1000 kr. Men imorgon ska vi till badhuset. Vi har storhandlat på willys idag. Vi har mat o blöjor för en månad. Vi har några kronor kvar tills den 25e. Imorgon ska vi bada och ha mysigt. Och på lördag tar jag min dotters hand och så går vi till godisaffären. Vi gungar påvägen dit. Sen myser vi ner oss i hennes rum. Målar leker umgås. Vi har mat i skåpen. En hundring på kontot. Vi har 64m2 där vi är de rikaste jag känner.

 11. Du är jättefin.
  Såg ett liknande halsband idag på Ur&Penn och hade nästan tänkt köpa det. Men det var lite för silvrigt. Ditt känns mer rätt men mörkt silver…