Köttsoppa från Nikkaloukta i randig soppskål.

Nu ska jag ge er recept på en vardagssoppa som vi ofta gör här hemma och som alla älskar,  nämligen Nikkaluoktasoppa.

Väldigt god, enkel och inte alls dyra ingredienser.

Jag gör den på fläskfärs från våra egna grisar eller så viltfärs.Nötfärs tror jag annars är standard.

Gör jag en laddning i början av veckan brukar den räcka till flera måltider för mig och Jakob. Servera gärna med en klick gräddfil och en mjukmacka för extra mättnad!

Nikkaluoktasoppa

Portioner

ca 4 – 6

Tid

ca 40 minuter

Ingredienser

  • 500 g köttfärs

  • 1 msk smör

  • 1 gullök

  • 2 vitlöksklyftor

  • 1 purjolök

  • 200 g vitkål

  • 1 1/2 liter vatten

  • 2 tärningar köttbuljong

  • 2-3 msk soja

  • 2 msk tomatpuree

  • 1 msk stark senap

  • Salt och peppar

Gör så här

  • Fräs färsen i lite smör i en kastrull.
  • Finhacka lök, vitlök och purjolök.
  • Strimla vitkålen fint.
  • Fräs alltsammans i kastrullen med köttet.
  • Slå över vatten och låt koka upp.
  • Tillsätt buljongtärningar, soja, tomatpuree och senap.
  • Låt koka i ca 15 minuter och smaka av med salt och peppar.

Soppan är ännu godare dagen efter!