Köttsoppa från Nikkaloukta i randig soppskål.

Nu ska jag ge er recept på en vardagssoppa som vi ofta gör här hemma och som alla älskar,  nämligen Nikkaluoktasoppa.

Väldigt god, enkel och inte alls dyra ingredienser.

Jag gör den på fläskfärs från våra egna grisar eller så viltfärs.Nötfärs tror jag annars är standard.

Gör jag en laddning i början av veckan brukar den räcka till flera måltider för mig och Jakob. Servera gärna med en klick gräddfil och en mjukmacka för extra mättnad!

Till den här köttsoppan behöver du:

500 g köttfärs

1 msk smör

1 gullök

2 vitlöksklyftor

1 purjolök

200 g vitkål

1 1/2 liter vatten

2 tärningar köttbuljong

2-3 msk soja

2 msk tomatpuree

1 msk stark senap

salt och peppar

Så här gör du en Nikkaluoktasoppa:

Fräs färsen i lite smör i en kastrull.

Finhacka lök, vitlök och purjolök.

Strimla vitkålen fint.

Fräs alltsammans i kastrullen med köttet.

Slå över vatten och låt koka upp.

Tillsätt buljongtärningar, soja, tomatpuree och senap.

Låt koka i ca 15 minuter och smaka av med salt och peppar.

Soppan är ännu godare dagen efter!