Köttsoppa frÄn Nikkaloukta i randig soppskÄl.

Nu ska jag ge er recept pĂ„ en vardagssoppa som vi ofta gör hĂ€r hemma och som alla Ă€lskar,  nĂ€mligen Nikkaluoktasoppa.

VĂ€ldigt god, enkel och inte alls dyra ingredienser.

Jag gör den pÄ flÀskfÀrs frÄn vÄra egna grisar eller sÄ viltfÀrs.NötfÀrs tror jag annars Àr standard.

Gör jag en laddning i början av veckan brukar den rÀcka till flera mÄltider för mig och Jakob. Servera gÀrna med en klick grÀddfil och en mjukmacka för extra mÀttnad!

Nikkaluoktasoppa

Portioner

ca 4 – 6

Tid

ca 40 minuter

Ingredienser

  • 500 g köttfĂ€rs

  • 1 msk smör

  • 1 gullök

  • 2 vitlöksklyftor

  • 1 purjolök

  • 200 g vitkĂ„l

  • 1 1/2 liter vatten

  • 2 tĂ€rningar köttbuljong

  • 2-3 msk soja

  • 2 msk tomatpuree

  • 1 msk stark senap

  • Salt och peppar

Gör sÄ hÀr

  • FrĂ€s fĂ€rsen i lite smör i en kastrull.
  • Finhacka lök, vitlök och purjolök.
  • Strimla vitkĂ„len fint.
  • FrĂ€s alltsammans i kastrullen med köttet.
  • SlĂ„ över vatten och lĂ„t koka upp.
  • TillsĂ€tt buljongtĂ€rningar, soja, tomatpuree och senap.
  • LĂ„t koka i ca 15 minuter och smaka av med salt och peppar.

Soppan Àr Ànnu godare dagen efter!