Klädkammaren

Ett rum i huset som jag inser på att jag aldrig visat på bloggen är min klädkammare. Av förklarliga skäl  – då den är extremt svår att plåta. Pytteliten, utan fönster. Men väldigt söt faktiskt! Och ett reslutat av ett sådant där typiskt pysselinfall som jag får ibland. Då jag egentligen borde ligga och sova men inte kan låta bli att sätta igång och skapa istället!

Jag skulle gå och lägga mig en kväll men som av en händelse råkade jag lyfta på den murriga gröna plastmattan i garderoben och såg att den var enkel att plocka bort. Och när jag väl plockat bort den så kunde jag inte låta bli att tömma garderoben samtidigt så att golvet kunde målas vitt.. Sedan letade jag fram några blommiga tapetrullar jag fått av min faster och som legat i en låda i flera år. Och så åkte de upp på väggen. Nästa dag var klädkammaren inflyttningsklar! Hyllorna har jag gjort av konsoller och hyllplan från ett byggvaruhus. Några hade jag sedan tidigare och kunde återanvända. På hyllplanen trängs väskor och skor. En liten stringhylla och ett stringbord fick också plats – samt såklart en klädstång för alla mina klänningar.

Boxar för sjalar, bälten och annat krafs

Små turkosa skålar för udda smycken och så mina fina aftonväskor på hedersplats.  I min och min systers klädbok som kom i våras finns fler bilder och en hel liten guide till hur man bäst organiserar en garderob och vad man kan tänka på när man rensar och slänger.

Just nu går det mesta som hänger i garderoben inte att använda på grund av magen, så de klänningarna har fått flytta bak medan andra flyttat fram till en mer central plats! Man blir så deppig av att ha kläder i fel storlek i garderoben! Det ska undvikas till varje pris så att man inte står där och tittar på röran och blir frustrerad över att man trots hundra plagg inte kan bära någonting.

Jag kommer ut ur garderoben!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

23 kommentarer på “Klädkammaren”

 1. Otroligt charmig klädkammare, vilket påminner mig om att jag verkligen bör ta tag i min egen, som går under namnet skrubben fortfarande, eftersom det förutom kläder, alltid hamnar en massa annat skrot därinne. Men nu får det bli slut med det minsann, dags att rensa och göra fint. Tack för inspirationen.

 2. Vad härligt med en hel klädkammare. Lätt att överskåda vad som där finns! I min garderob råder kaos.. och ingenting passar heller längre. Men snart är tredje guldklimpen här och då ska det bli ändring på den saken 🙂

 3. Tjingeling! Även om du inte visat bilder på din klädkammare har min blivit inspirerad av din. Jag gick nämligen förbi din bok på bibblan och i den fanns en bild. Min klädkammare är lite lik din. Titta gärna och tänk “jag har inspirerat”.

  http://eva.monkeytoys.com/?p=17843

 4. Hur kan jag ha missat denna fantastiska blogg i alla år?! Du skriver så inspirerande, så klokt, så mänskligt. Tack!!

 5. Så himla fint! Vårt “kleskammer” er bare et garderobeskap, men jeg har i alle falt malt det blått innvendig og investert i noen fine oppbevaringsesker. 🙂

 6. Alltså Clara,
  skulle inte du kunna skriva lite “måla och tapetsera”-tips? Och borra eller spika och liknande! De kanske är ett googleklick iväg men lite omfixar underbaraclara tips skulle kännas mer motiverande än byggmax typ. Det kanske finns i dina böcker?

 7. gud så fint! vet du vad jag genast tänkte på… en spetsrand runt hyllplanskanterna eller bollar kanske 🙂

 8. Vilken mysig gömma! Jag känner spontant att det är den sötaste walk-in-closet jag nånsin sett. Mer behöver man inte. Jag blir sugen på att kika närmare på kläderna och skorna. Vilka godbitar det ser ut att vara!

  /Frida
  http://livetmedtresinnen.wordpress.com

  Nya bilder i bloggen!

 9. Så fint! Längtar tills den dag jag (förhoppningsvis) har en klädkammare att inreda! 🙂 Ha en ljuvlig dag!

 10. Haha vad härligt spontan du är! Du liksom bara hugger i och fixar på impuls 😀 Jag är precis likadan. Får som ryck ibland och då går det med hejdundrande fart och oftast blir som bäst då.

  Och jag måste säga att det är en otroligt fin klädkammare du har. Önskar att jag hade en sån!