Ett rum i huset som jag inser på att jag aldrig visat på bloggen är min klädkammare. Av förklarliga skäl  – då den är extremt svår att plåta. Pytteliten, utan fönster. Men väldigt söt faktiskt! Och ett reslutat av ett sådant där typiskt pysselinfall som jag får ibland. Då jag egentligen borde ligga och sova men inte kan låta bli att sätta igång och skapa istället!

Jag skulle gå och lägga mig en kväll men som av en händelse råkade jag lyfta på den murriga gröna plastmattan i garderoben och såg att den var enkel att plocka bort. Och när jag väl plockat bort den så kunde jag inte låta bli att tömma garderoben samtidigt så att golvet kunde målas vitt.. Sedan letade jag fram några blommiga tapetrullar jag fått av min faster och som legat i en låda i flera år. Och så åkte de upp på väggen. Nästa dag var klädkammaren inflyttningsklar! Hyllorna har jag gjort av konsoller och hyllplan från ett byggvaruhus. Några hade jag sedan tidigare och kunde återanvända. På hyllplanen trängs väskor och skor. En liten stringhylla och ett stringbord fick också plats – samt såklart en klädstång för alla mina klänningar.

Boxar för sjalar, bälten och annat krafs

Små turkosa skålar för udda smycken och så mina fina aftonväskor på hedersplats.  I min och min systers klädbok som kom i våras finns fler bilder och en hel liten guide till hur man bäst organiserar en garderob och vad man kan tänka på när man rensar och slänger.

Just nu går det mesta som hänger i garderoben inte att använda på grund av magen, så de klänningarna har fått flytta bak medan andra flyttat fram till en mer central plats! Man blir så deppig av att ha kläder i fel storlek i garderoben! Det ska undvikas till varje pris så att man inte står där och tittar på röran och blir frustrerad över att man trots hundra plagg inte kan bära någonting.

Jag kommer ut ur garderoben!