Jag kommer ut ur garderoben

Nu&2007. Den här bilden knäppte jag i mitt flickrum hemma hos mamma och pappa 2007 när jag inte ens flyttat hemifrån. Jag klämde in mig i garderoben och kröp ihop och ställde kameran på självutlösning. Som ni ser behärskade jag inte photoshop utan bilden blev alldeles pissgul. Ändå blev den med den tidens mått en riktigt klickraket – med hela 34 kommentaren i stilen “Shit vad du är cool Clara”.

Att det här var coolt kan man ju garva läppen av sig åt idag. Men samtidigt  – på den här tiden hade folk inte ens Facebook, än mindre bloggar och instagram. Att visa sitt ansikte på nätet var liksom betraktat som vågat. Att då spexa loss  i en garderob och posa som att man trodde att man var snygg – det var modigt värre.

Jag lekte med tanken på att krypa in i den här garderoben igen – och återskapa bilden. Men jag är rädd för att jag inte ryms där längre. Nu har jag tack och lov en hel klädkammaren till mitt förfogande när jag känner ett behov av att posa.

I november gör jag flera inlägg på temat Nu&2007, här kan du läsa mer om tanken med det och kolla in hur jag började för 11 år sen som en frälst feministisk fashionista.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

30 kommentarer på “Jag kommer ut ur garderoben”

 1. Jag uppskattar verkligen denna månads tema!! 🙂 jag har inte läst helt från början men många år. Ta hand om dig och ha det så bra!

 2. Kul idé med återblick och nog tror jag att du skulle kunna knöka in dig i en garderob än idag. Vore verkligen coolt ?

 3. Åh vad kul det här med det här temat på inlägg! Jag har inte följt den från start (utan “bara” typ 7 år), så det är jättekul för mig att få se sånt som jag aldrig sett. Och btw så är den där bilden fortfarande cool 😀

 4. Haha åh! Jag har precis börjat lyssna på er podd och vill du bli min bästa kompis? ? jag kommer definitivt lyssna vidare! Keep up the good job! ?

 5. Jag tycker bilden är super! Både färg och form förstärker varandra. Och det är väl något klaustrofobiskt tillstånd som du vill förmedla.

 6. Åh, jag minns den bilden, tyckte den var svincool och det var så extremt tilltalande att se en jämnårig posera som att hon va nåt. Extremt smittsamt. Alltså, så här utifrån så verkar det som att allt du rör vid blir guld. Känns det så? Du verkar ha sån säker intuition på vad som kommer funka. Det känns tex helt orimligt att jag ska behöva ha något annat än miss clarity på mig, och för ett år sedan hade jag inte provat…

  1. Det gör mig jätteglad <3 tack för dina otroligt fina ord! Ibland känns intuitionen stark och ibland leder den mig åt helvete fel. Men på det hela taget verkar den funka väldigt bra 😉

 7. Kära du ❤️ Strunta i garderoben, kom hit i stället så bjuder jag på en kaffetår! /a.

 8. Alltså denna blogg och dina teman! Håller med en tidigare kommentar att du verkar ha en intuition över vad som kommer funka och ger allt ett litet guldskimmer!
  WOW Clara!

 9. Jätteroligt att följa med dig bakåt i tiden på det här sättet! Tack för att du bjussar 🙂

 10. Tillbakablickar! Fick själv en bild skickad till mig för ett tag sen. Den var tagen för läänge sen….det händer nåt med en när man ser hur det var då…på den tiden….
  med dom kläderna, med en kär syster som inte finns längre…..
  Fint att se dig både nu och då. Inspirerande tema.
  Kram

 11. Vilka roliga inlägg, härligt att ibland reflektera över det som varit, ta vara på det som var bra och förhoppningsvis har man ändrat på det som var mindre bra.

 12. Den där bilden skulle fortfarande bli en klickraket på instagram också. Underbar färgkombination (trots den i ditt tycke alltför gula nyansen).

 13. Jag tycker att garderobsbilden är skitfin, och jag hoppas att den nån gång kommer att täcka omslaget på en tidning – så bra är den!