Häromdagen fick jag och Annakarin äntligen se provtryck på vår barnbok BAKA som släpps i maj! Provtryck är när man trycker hela boken på papper innan man skickar den på riktigt tryck. Det gör man för att kunna granska alla bilder och färgåtergivningen så att det ser bra ut i verkligheten och inte bara på datorn. Det såg mycket mycket bra ut!

Här kommer några suddiga tjuvkikar på hur boken kommer att se ut inuti. Egentligen vill jag ju visa allting för hela världen men får jag ju inte!

Det har varit en lång resa att göra denna bok. Jag och Annakarin hade en tydlig vision om hur hela serien skulle se ut – redan när vi kom med synopsis till förlaget. Att sedan kommunicera det är inte alltid det lättaste – men våra illustratörer har gjort ett helt fantastiskt jobb!

Jag längtar tills första boken släpps! Då kommer vi ha en stor släppfest både i Stockholm och i Umeå (och jag kommer vara höggravid och rulla fram). Men jag har varit så dålig på att fira mina andra böcker så den här gången ska jag ta i från tårna. Men det kan man ju kanske unna sig när man gör en hel serie på en gång?!

BAKA finns att förhandsbeställa här till det facila priset av 91 kronor. Här har jag skrivit mer om bokserien och tanken bakom ifall någon är nyfiken.