DIY-tips!

Veckans DIY-tips får bli det här. Bilder jag jag snott från min systers blogg Another Blog (mästaren på DIY). Här har hon pimpat en tråkig Ikeabyrå i barnrummet med orangea prickar av plast. Så himla enkelt och fint! Den mönstrade väggen har hon skapat genom att tejpa och måla i ett rutmönster med målartejp. Beskrivning till hur man gör byrån finns här.

Min syster är, förutom en av de allra viktigaste personerna i mitt liv så klart, så himla duktig med allt hon tar sig för! Hon har stylat reklamkampanjer för både Louis Vuitton, Mairo och nu senast Din Skos hela vårkollektion. De sistnämnda kampanjerna slängde hon in och jonglerade mitt i barnledigheteten! Fattar inte hur hon lyckas med allt men det gör hon. En grym stylist och formgivare helt enkelt.  I vår kommer vi dessutom lansera ett riktigt drömprojekt ihop! Men mer om det längre fram…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

17 kommentarer på “DIY-tips!”

 1. Skulle tro att din syster säger exakt samma sak om dig: “Hon lyckas ta mig tusan med allt hon tar sig för!” 🙂

 2. Smart osv. blir bara trött på allt tjat om IKEA’s tråkiga möbler.
  Hör hela tiden folk gnälla om att man minsann inte tänker köpa saker från Ikea för då blir man en i mängden, de är så fula, och mardrömmen vore att få ett sånt där “typiskt Ikea-hem”. Varför köper ni saker från Ikea om möblerna nu är så tråkiga och dåliga? För alla gör det ju. Och varför inte? Det är bra grejer och försök hitta ett företag som gör så mycket för miljön och skänker så mycket pengar till välgörenhet som just Ikea gör! Så nu har jag gnällt färdigt. Tack för en annars bra blogg! 🙂

  1. Tja, som fattig student för ett antal år sedan passade denna byrå utmärkt att köpa. Och som jag skriver så käns det fel att kasta den. Därför bättre att uppdatera och förlänga livet på den, när jag nu har ledsnat.

 3. Är plasten ok kemikaliemässigt? Vet ju att du är noga med plast”bantning”, betyder det att detta är Clara-godkännt? 🙂

  1. Men det här tipset kom ju från hennes systers blogg! Därav plast/spånmöbler. Sen är ju inte Clara helt fanatisk. Det skymtar engångsblöjor, oekologisk mjölk, “onödiga” flygresor, gamla därmed kemekaliestinna barnregnkläder, exotiska kemikaliebär m m på hennes blogg också. (även om det inte är något hon lyfter fram i text/svarar på frågor om)
   Jag ser Claras främsta insats som miljökämpe att hon lyfter fram miljöfrågor/giftfri livsstil i text och genom några exempel och på så sätt når fram till otroligt många. Sen att Clara själv inte är fullkomlig/glömmer bort sig/inte alltid väljer det mest miljösmarta/hälsosamma spelar mindre roll -hennes insats är istället att hon når ut med viktig propaganda!

 4. Håller med L8…plast och ikea möbler av mdf och folie är knappast något för ett eko hem? Det bildas gaser i hemmet från tex laminat golv, spånskivor som är sammanpressade med lim därför bör alla köpa möbler av massivt trä.

  1. Alla har inte tid, möjlighet eller råd att köpa massiva trämöbler!!
   Bättre göra lite än inget på ekofronten. Tycker du att alla som har tex Ikeagrejer ska slänga ut mdfgrejerna och byta mot trä?

  1. Mot plast? Det är svårt att undvika plast i den här tidsåldern. Jag undviker plast i barnrum och kök men det här pysslet kommer ju från min systers blogg som det tydligt står i texten. Råkar dock veta att just den här plasten är förhållandevis ok – fri från ftalater och mjukgörare. Sedan kan man ju göra detta pyssel med scrapbookpapper också om man istället känner för det och då slipper man ju plasten helt och hållet =)

   1. Jag tycker du gör ett jättebra jobb med att prata kring plaster och kemikalier och har verkligen peppat mig att kemikaliebanta och bli mer medveten. Håller helt med att det inte går att undvika plast helt och hållet, jag ville bara veta om du hade någon info om dessa – jag tycker att det ser jätteroligt ut och har varit sugen på liknande dekorationer länge.

 5. Oj vad tufft, älskar prickar men kommer ingen vart med det…Skit också..Men man får väl köpa sig prickigt när börsen tillåter.. Bra brudar.. Kram