Nu är det

Det är samma sak varje vinter. Man tycker att man borde lära sig med tiden. Men ändå. Där i januari tror jag aldrig att det ska kunna bli vår igen. Att ljuset ska betvinga mörkret. Att värmen ska betvinga kylan. Att fåglar, insekter, pollen och gröna blad ska återvända.

Och nu ligger jag på gräsmattan – fortfarande är den lite fuktig och brun efter vintern – men ändå. På gräsmattan. Och stirrar fånigt på ett gäng krokusar och ett bi. Och känner mig bara så tacksam och lycklig till gud och skapelsen och hela världsalltet för att jag får finnas till och känna solstrålar mot ögonlocken. Och Bertil som frågar Mamma, är det vår nu? Och äntligen kunna svara. Ja. det är det. Nu är det faktiskt vår!

10 kommentarer på “Nu är det”

  1. Underbara härliga vår! Dags att gå ut och njuta av fågelkvitter, flugsurr och maskrosblad mellan plattorna!

  2. Ja dessa tider kan man verkligen slås av lyckan och glädjen i ett vara ett med världsalltet…. Magiskt hur allt växer, gror och knoppas…

  3. Härligt med vårbilder. Vi har fortfarande 50 cm snö på gräsmattan så det känns långt bort… men vips så slår det om. 🙂

  4. Kjenner det på samme måte. Bobler av glede over våren! Blomstene, knoppene på trærne, varmen fra sola … Og over for første gang å oppleve dette med en snart to år gammel deilig og nysgjerrig gutt.

  5. Tack underbara Clara för att du är du! Jag har precis hittat hit till din blogg och känner att jag spontant måste få sprida lite nätkärlek. Vilken fantastisk människa du är med intressanta tankar och finurliga små inlägg om livets varande. Jag är norrlänning som flytt storstaden för att leta det lugna i tillvaron och njuta av livets små ögonblick i vardagen. Din blogg ger inspiration till att ett annat liv är möjligt. Fortsätt sprid dina vackra bokstaveler, rejäla tankar och underbara små tips. All lycka till dig och din familj.

Kommentarer är stängda.