Höns gÄr utomhus och vÀrper god pannkaksÀgg.

PannkaksÀgg pÄ gÄng. Jag Àr sÄ förtjust i min lilla hönsflock! GÄr ut och kikar till dem en gÄng i timmen minst, dÀr de pickar i sin hönsgÄrd.

Pannkaksbak i köket.

Idag blev det tjockpannkaka i ugn till middag – pĂ„ egna Ă€gg förstĂ„s! Och med hjortronsylt pĂ„ bĂ€r vi plockat sjĂ€lv. Jag och Bertil gick ut och vittjade redena pĂ„ Ă€gg innan middagen.

Pannkaksbak i köket.

Bertil fick ansvara för smeten

VÄrsol genom köksfönstret.

Äntligen – kanonvarmt ute och köksfönstret framför arbetsbĂ€nken öppet sĂ„ att fĂ„gelsĂ„ngen nĂ„r in!

Pannkaksbak i köket.

Vispade grÀdde till pannkakan ocksÄ. Massa grÀdde ska det vara.

Tjockpannkaka med grÀdde och guldfÀrgad hjortronsylt.

Det blev en helt ljuvlig pannkaka! SÄ fint att veta att hönsen som vÀrpt Àggen har det bra!

Ugnspannkaka i lÄngpanna

Portioner

ca 4

Tid

ca 40 minuter

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl

  • 8 dl fetmjölk

  • 4 Ă€gg

  • lite salt

  • 50 gram smör

Gör sÄ hÀr

  • SmĂ€lt smöret i lĂ„ngpannan.
  • Vispa ihop mjölet och mjölken.
  • DĂ€refter Ă€ggen, ett i taget. Addera lite salt och hĂ€ll smeten i lĂ„ngpannan. 225 grader i ca 25 minuter.  
  • Koka sylt och vispa grĂ€dde – och njut!