Hönsmamma

I veckan var min fotografkompis Emil här och plåtade ett tidningsomslag. På lunchen när jag skulle mata hönorna följde han med ut och knäppte dessa fina bilder av mina nyaste familjemedlemmar. På bilden syns den bruna Lohmanhönan som Bertil har döpt till Annakarin. Det är en stor ära att få en höna uppkallad efter sig. Hittills finns i hönsgården tupparna Pappa och Hia-Hia, de indiska stridshönsen Pelle och Farmor samt värphybriden Annakarin. Två hönor saknar ännu namn och jag funderar på vad han ska döpa dem till.

Visst är koftan fin förresten? Den har min mamma stickat av garn hon själv växtfärgat. Klänningen är en favorit från Jumperfabriken som egentligen inte alls är en gravidklänning men som passar utmärkt ändå!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

26 kommentarer på “Hönsmamma”

 1. Åh vilka vackra bilder! En sån idyll och bara helt magiskt vackert på nå sätt 😀 Man blir lite avundsjuk på ditt liv hihi

 2. Måste erkänna att jag gärna hade varit en stridshöna. MEN. Värphybrid låter inte som kattskit det heller. Dock är jagosäker på vad det egentligen är? Värphybrid? Vad gör man (jag ) då?!

 3. Så fantastiska bilder. Och vilken kärlek det bor i den där koftan! Vi ska också skaffa höns nu i sommar och dina bilder gör mig helt sjuk av längtan.

 4. Så utrolig fin kombinasjon av jakke og kjole! Og grattis med høns! Det er fine fine dyr som gir mye:)

 5. Fantastiska fotografier! Och vilka underbara namn åt era nya familjemedlemmar. Barn är så härliga! Kan inte låta bli att småfnissa lite åt Bertil 🙂

 6. KOftan ja! Så himla fint mönster och med växtfärgat också. De där speciella guldklimparna som har så fint värde i så många nivåer. Blir tusan pirrig av sånt.

 7. Jag också blivit hönsmamma alldeles precis nyss. Vår tupp heter Anton och är av rasen Sussex, vi har även två Sussexhöns (kycklingar för de har inte börjat värpa än och kammen håller på att växa fram) som heter Märta och Berta efter min och min mans mormödrar. Sedan har vi tre Hedemorahöns som heter Marianne, Mona och Rut.
  Det är fantastiskt roligt!

 8. Fina bilder! Fotograferande kompisar är trevligt att ha.
  Du känner säkert redan till Medveten Mini, som via nätet säljer giftfria, miljövänliga och hållbara produkter? Förutom t ex kläder, leksaker, flaskor, muggar och barnbestick så finns nu även en del uteprylar – perfekt för en familj som har trädgård och litet jordbruk! Tips till dig, alltså: http://www.medvetenmini.se/sv/
  http://www.amamma2.wordpress.com

 9. Jättefin kofta! Vilket hantverk – hon är en konstnär din mor! Jag älskar själv att sticka, men orkar sällan byta färger så där – så jag vet vilket jäkla jobb det är!

 10. Tips till både Clara och er andra: Min mamma tillverkar olika typer av hantverk, exempelvis väskor, trådslöjd och flaggspel. Det mesta görs genom återbrukat material och mycket är alltså “äkta” vintage. 🙂 Hon säljer mestadels via tradera:
  http://www.tradera.com/finding.mvc/itemlisting?alias=kacka63&advanced=true
  men har nu även skaffat en facebooksida: https://www.facebook.com/pages/KW-Design/660870453966029?fref=ts
  Jag tycker ni ska kika in där och ta er en titt. Hon är en duktig pysselmamma 🙂

 11. Hei! Nydelig kofte. Vet du hvilket mønster den er strikket etter? Skulle gjerne prøvd å strikke den.

 12. Vad fint att ha ett sådant vackert plagg som minne efter din mamma! Jag vet precis hur det känns att ta fram och titta på eller ta på sig och bära något som en kär släkting har gjort, hade många fina saker efter min mormor som var väldigt duktig. Hon var alltid med mig när jag bar hennes koftor och tumvantar. Tyvärr så har jag varit slarvig och inte tagit hand om dem på rätt sätt, så de har blivit ätna av ett litet kryp som gillar ylle 🙁

  Någon önskade att du skulle berätta hur du förvarar textilier så att de bevaras och inte blir uppätna. Jag kan bara hålla med, det är mitt önskeinlägg!

  1. Cederträ? Finns en hel del prisvärda produkter på Muji/Åhléns, garnaffärer och ekologiska butiker.

 13. Vilken fin kofta ( å vilken supermamma som gjort den ) !!! // Frida & Marie – House Candy