Spagetti Carbonara – Västerbottensvarianten

En bit fläsk, bruna ägg och lagrad riven ost på skärbräda.

Alltså Spagetti Carbonara på Västerbottensingredienser  – det är något magiskt med det!

I vårt fall är det billig vardagsmat dessutom. Det rökta fläsket kommer nämligen ifrån våra egna grisar som bökat på gården och som en bekant har rökt åt oss.

Äggen kommer från våra höns och Västerbottensosten framställs bara några mil härifrån. Snacka om närproducerat.

Västerbottensost i skål.

Så här enkelt gör du en carbonara:

Koka upp ca 300 gram spagetti.

Hacka 150 gram rökt fläsk och knaperstek det i lite smör.

Blanda två ägg, tre deciliter riven lagrad ost, tre finhackade vitlöksklyftor och en halv deciliter grädde ungefär.

Salta och peppra.

Häll vattnet av den färdiga pastan och blanda ner fläsket och äggblandningen.

Servera genast

Spagetti carbonara med tomater på glastallrik.

Jag hackade lite tomat och basilika och strödde över också – sjukt gott!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

6 kommentarer på “Spagetti Carbonara – Västerbottensvarianten”

  1. Det så utrolig godt ut! 🙂 Jeg pleier alltid ha litt bønner i min carbonara, noen ganger som et vegetarisk alternativ og noen ganger i tillegg til bacon. Det beste er den tiden på året da man kan bruke egne bønner 🙂 Gleder meg til det!

  2. Fantastiskt med lokalproducerat! Ett tips är att spara lite av pastavattnet och använda istället för grädde. Fettsnålare och mer som original varianten 🙂

  3. Jag kan tipsa om att ha i lite kryddpeppar också, det blir väldigt härlig rund smak av det. Fast det såg ju inte precis äckligt ut det där heller.. 🙂 Fantastiskt med eget fläsk alltså!

  4. Tack för dagens middagstips! Det blir tyvärr inte den västerbottniska varianten, men med det som fanns hemma. 🙂