En bit fläsk, bruna ägg och lagrad riven ost på skärbräda.

Alltså Spagetti Carbonara på Västerbottensingredienser  – det är något magiskt med det!

I vårt fall är det billig vardagsmat dessutom. Det rökta fläsket kommer nämligen ifrån våra egna grisar som bökat på gården och som en bekant har rökt åt oss.

Äggen kommer från våra höns och Västerbottensosten framställs bara några mil härifrån. Snacka om närproducerat.

Västerbottensost i skål.

Västerbottnisk Carbonara

Portioner

ca 4

Tid

ca 30 minuter

Ingredienser

  • 300 gram spagetti

  • 150 gram rökt fläsk

  • 2 ägg

  • 3 dl riven lagrad ost

  • 3 finhackade vitlöksklyftor

  • 1 halv dl grädde

  • Salt

  • Peppar

Gör så här

  • Koka upp ca 300 gram spagetti.
  • Hacka 150 gram rökt fläsk och knaperstek det i lite smör.
  • Blanda två ägg, tre deciliter riven lagrad ost, tre finhackade vitlöksklyftor och en halv deciliter grädde ungefär.
  • Salta och peppra.
  • Häll vattnet av den färdiga pastan och blanda ner fläsket och äggblandningen.
  • Servera genast
Spagetti carbonara med tomater på glastallrik.

Jag hackade lite tomat och basilika och strödde över också – sjukt gott!