Förra våren släppte jag en pysslig modebok med min syster; Underbaraclaras Garderob – pimpa sy och fixa. Med massa stylingtips och idéer på hur man kan pimpa, sy och fixa sin garderob! Nu tänkte jag dela med mig av ett av mina favorittips ifrån boken – perfekt inför semestertider. Nämligen att packa väskan med en stor sjal som kan användas både som huvudbonad, kjol, väska och topp. Här på bilden har jag bara knytit den som en sjalett över en keps.

För att göra den fina påsväskan behöver man en stor sjal och så två ringar som handtag. De brukar finnas i pyssel och sybehörsaffärer – och ofta på loppissväskor om du kan tänka dig att klippa sönder en gammal väska du inte gillar.

1. Rynka ihop sjalen på ena sidan så att den blir rektangulär. Lägg en ring på den rynkade sidan. 2. Dra en bit av tyget genom ringen. 3.Vänd sedan på sjalen och ringen. 4. Ta tag i snibbarna och knyt ihop ändarna som på bilden. Upprepa proceduren med den andra ändan av sjalen. Vips har du en praktisk påsväska!

Och för att göra denna tjusig rygglösa topp behövs inget mer än själva sjalen!

Men det krävs att den är ordentligt stor så att den når runt!

1. Vik sjalen dubbel så att den bildar en trekant. 2. Ta tag i de övre hörnen på sjalen och knyt dem runt nacken som ett halternecklinne. 3.Ta tag i de nedre hörnen och dra dem runt ryggen. Knyt ihop baktill så att sjalen bildar ett rygglöst linne.

Och hur man knyter en sarong vet ni nog alla så det behövs inga instruktioner till! Men fint är det!

När jag är ute och reser packar jag numera alltid ner 1-2 stora sjalar eller saronger så har jag både toppar och kjolar att variera mig med. Tar typ noll plats i packningen!

Söta solglasögon i miniformat!