Snart är det midsommar och då behöver man förstås en riktigt smaskig tårta att bjuda på. Här är några av mina favoritrecept. Jag börjar med det enklaste:

Hullerombullertårtan!  Briljant i all sin enkelhet. Baka en god rulltårta eller köp färdig på affären i eller konditoriet. Skiva den i bitar och varva med favoritingredienserna. Tex bär, grädde eller chokladsås.  Servera genast.

Faster Ingers chokladtårta med nougatfyllning och syltade apelsinskal brukar också göra succé! Vansinnigt mäktig och vansinnigt god. Receptet hittar du här

Min supersnabba och löjligt smarriga citronfromagetårta med bottnar av mandelmassa kan man typ inte misslyckas med. Den ambitiösa gör egen citronfromage. Den bekvämt lagda köper på påse. Receptet finns här.

Eller så kan du testa pavlovan – den är himmelsk! Jag använder Norrmejeriers recept till bottnarna och så fyller jag tårtan med lite vad jag känner för!  Tex grädde, bär eller flagad mandel. Något syrligt är gott till den söta marängen.

Den klassiska pannkakstårtan får vi inte heller förbise! Den behövs det inget recept till – det är bara att steka pannkakor och varva dem med sylt, grädde och färska bär. Avsluta med att dofta över florsocker. Mums!

Och faller inget av detta er på läppen så får jag avsluta med ett säkert kort – Schweizerkakan! Nötbotten med schweizernötschoklad. Ljuvligheters ljuvlighet. Receptet finns här