Varför vara vanlig när man kan vara sig själv?

Att leva med en yogi är ju lite…speciellt. Och det färgar av sig på barnen minst sagt. Bertil älskar att göra samma yogaövningar som sin pappa och ropar “titta mamma jag gör baddha konasana! Titta jag gör vira vadrasana”. Dessutom är min man ett hopplöst fall som aldrig bara kan sitta vanligt på en stol utan rätt vad det är vänt omkull den och trätt den över huvudet typ. Plus att han står på händer och i brygga och gör massa konstiga fysiska övningar dagarna i ända. Jag har slutat reflektera över hur knasigt det är att jag kan samtala med Jakob en lång stund om någon politisk fråga, medan han hänger upp och ner i en dörröppning. Den tanken slår mig bara när vi har besök.

Här har vi precis ätit middag och det avslutas med att killarna står på händer och huvud medan jag dricker kaffe och ammar. Inget konstigt med det. Nejnej. Varför vara vanlig när man kan vara sig själv?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

51 kommentarer på “Varför vara vanlig när man kan vara sig själv?”

 1. Hahaha! Det sägs ju att världen är lie bättre upp och ner så varför inte?!

 2. Men så underbart! På yogastudion jag går till har dom ibland barnklasser, och dom är så troligt söta och DUKTIGA! Starka för sin storlek och så saknar dom rädslan att inte klara av vissa saker, så dom bara kör på. Kul att Bertil är intresserad av att lära sig!

 3. Det är så underbart att barn inte sätter gränser för vad de klarar av. Man prövar så gott man kan. En annan skulle knappast få för sig att stå på händer för rädslan att slå halvt ihjäl sig.

 4. Bertil måste ju vara ett av de mest bedårande barnen som finns! Så himla söt han är!

 5. Hej!
  SÖTT!
  Någon som har tips på någon bra yogastudio i Stockholm till rimligt pris? Eller förslag på annan aktiivtet med rörelse i som man inte bli pank på? Är trött på gym, dansar redan nu men behöver mer rörelse.
  Tack på förhand!

  1. Jag bor inte i Stockholm, så jag har ingen djup kunskap om yogastudios där, men ett allmänt tips: ibland kan det finnas möjlighet att hjälpa till lite på en studio (städning, kassaarbete, osv) mot att få reducerat pris. Generellt sett kanske det finns något lägre priser utanför tullarna pga lokalkostnader. Men det är också svårt att veta vad du menar med rimligt pris? Jag köper 10-klippskort för 1200 kr här på min yogastudio i Malmö – självklart inte superbilligt, men med tanke på att det går in max 15 personer per klass, alltid med en instruktör förstås som hjälper oss alla både i grupp och personligen, är det inte så konstigt dyrt tycker jag. Jämför med F&S jympapass där det kan gå in 50-100 personer beroende på lokal, eller gym där man tränar själv.
   Ett tips för riktig yogainspiration är också att kolla in @yoga_girl på instagram!

  2. Jag hade svårt att hitta prisvärd yoga i Stockholm, men jag löser det så att jag lyxar till det med ett dyrt klippkort på YogaYama som är jättefint och bra, men så går jag dit mindre ofta och tränar hemma däremellan framför datorn. Sök till exempel på “Do Yoga With Me” som har jättebra utbud av gratis instruktionsfilmer av hög kvalitet, och dessutom är sökbart på olika typer av yoga, längd på pass och svårighetsgrad. Finns YogoBe som också är bra om man föredrar på svenska, men det är inte gratis tyvärr.

 6. Jag tror att vi är skapade till att röra på oss, stretcha och sträcka ut oss. Däremellan vila. Titta bara på katten

 7. Det är väll inget konstigt med att stå på händer om man är duktig på det? Om jag hade kunnat göra det hade jag också gjort det när jag känner för det. Det är även jättebra för barnen att bli intresserade & vill lära sig av sin far sin. Ni är underbara hela familjen & ha en fortsatt mysig kväll!
  Med vänlig hälsning http://starby.devote.se

 8. Vad kul att höra! Jag trodde att din make var en präktig typ som bara gick i åkern och drog upp potatisar. Han verkar ju störtskön. Precis som du.

 9. Haha! Känner igen det där – på sätt och vis. Min man lägger sig på golvet (eller marken för den delen) varsomhelst, närsomhelst.

 10. Haha, gud vad härligt! Och vilken fin bild på dem tillsammans… Rama in den, tycker jag! 🙂

  1. Hur menar du? Yoga är väl inte kopplat till religion på nåt sätt? Eller är det något jag missat?

   1. Nja, på ett sätt och på ett sätt inte. Den sekulariserade yoga som de flesta av oss västerlänningar praktiserar är just sekulariserad och frikopplad från religion, men yogan har ju sin grund i buddhismen. För många kristna är det inte några som helst problem – Svenska Kyrkan har i vissa av sina församlingar yogakurser på kristen grund – men det har även varit en hel del debatt. Många mer konservativa kristna, företrädesvis frikyrkliga, anser att det är en villolära som för människor bort från Gud. Så Idas fråga är i ljuset av det inte så konstig. Det skulle vara spännande att höra Claras (och Jakobs) tankar kring det hela.

    1. Yoga är en av hinduismens sex ortodoxa filosofiska system och är nära knytet till samkhya med den skillnaden att Yoga erkänner en gud. Yoga kommer inte från buddismen.

     1. Tusen tack för ditt klargörande! Jag har fått lära mig fel och aldrig heller kommit mig för att googla. Nu har jag gjort det och lärt mig mer – tack!

 11. Också nyfiken på kombinationen yoga och kristen tro, hur ni ser på det. Jag gick själv på ashtangayoga här i Sthlm tidigare, men “bad” inte med i ramsan inledningsvis, då den för mig inte överensstämmer med min tro.
  Däremot reagerar jag skarpt när man inför yoga för barn som en allmän praktik i många skolor, min dotter 7 år satt i lotusställning med sina klasskamrater för att “lugna ner sig” i skolan en dag när jag kom för att hämta. Aningslöst. Medan kristna friskolor blir jättehårt hållna för att inte påverka barnen för mycket..
  Däremot tror jag att själva kroppsövningarna kan vara väldigt bra för kroppen. Men jag gör dem i så fall hellre inför en ikon än en tjock buddahfigur.
  Vore roligt med ett gästinlägg av din man om den här saken, har förstått att ni båda väl går i kyrkan.
  Härlig bild annars!

  1. Varför reagerar du skarpt på det? På vilket sätt tycker du att det påverkar barnen? Vad tycker du att det finns för likheter respektive skillnader mellan kristna förskolors bibelundervisning och användande av yoga för att barnen ska “lugna ner sig”?

   1. Hej,
    Skillnaden är att jag är kristen själv helt enkelt. Och inte skulle praktisera den tron, eller dess trosyttringar, på mina barn om jag valde själv. Och att skolan har en regel att inte påverka barn religiöst, vilket alltså drabbat t ex skolavslutningar i kyrkan, och t o m kristna friskolors rätt att t ex inleda dagen med morgonbön. Därför menar jag att det är aningslöst av svenska skolor att “köpa” yoga-paketet för barn, när man kunde lugnat ner barn med vanlig vilostund. Om man nu ska vara så icke-konfessionell.
    Jag menar att det här är en konsekvens av sekulariseringen – frågan här nedan om att yoga väl inte är kopplat till religion visar tydligt på det. T ex.
    Jag är inte ängslig eller rädd för att mitt barn slappnar av i skolan, men jag reagerar på att skolorna inte tror att yoga springer ur religionen buddhism.

     1. Jo, men det finns både och. På de yoga-studios jag besökt står alltid en buddha i ett hörn…

 12. Inga svaga magmunnar där, inte! Jag förstår att du har fullt upp nu med en nykomling, men jag saknar dina politiska inlägg. Sverige behöver Din röst, Clara!

 13. Vilken härlig bild! Jag känner faktiskt igen mig lite, haha. Mitt i ett samtal kan jag ställa mig och göra dansövningar utan att jag tänker på det och min mamma undrar vad i hela fridens namn jag håller på med. Dock är hon rätt van efter att ha sett mig under ett antal år av dansträning:)

 14. Hej Clara! Jag kan inte längre gilla eller kommentera dina fina bilder på instagram. Min två-åring råkade tabort dig och sen dess har det inte fungerat. En fis i rymden kanske men lite tråkigt att inte vara med i diskussionen 🙂 Härlig bild förresten!

 15. Jätteroligt att få se och höra lite mer om Jakob här på bloggen! Du är ju den mest spännande personen såklart, men jag har följt dig så länge nu att jag precis som med vilken vän som helst börjar bli nyfiken på den du valt att dela ditt liv med 🙂 Kram och tack för all inspiration, både i trädgården och politiken, från en trogen läsare och yogi

 16. Det här rör inte alls själva inlägget men jag funderar på det fina golvet! Är det något som fanns i huset eller har ni lagt in nytt? Om det är nytt, får man fråga var det är köpt? Vi håller nämligen precis på och klurar på detta med golv 🙂

 17. Den där överskriften gjorde min dag!! <3 Att man kan känna att man får vara precis den man är.