Röda solmogna tomater på galler i form.

Tomatfrossa. I helgen passade jag på att ta rätt på lite skörd från gården. Bland annat tog jag några spruckna tomater och gjorde soltorkade tomater av. Det är busenkelt!

Tomathalvor på bakplåtspapper i långpanna.

Dela tomaterna  på mitten och lägg på en plåt. Strö över flingsalt. Låt stå i nedre delen av ugnen på ca 12o grader i 3 timmar (lite beroende på hur stora de är). Nagga gärna snittytan med en gaffel efter halva tiden så att vätskan lättare pyser ut.

Röda soltorkade tomater i skål.

När tomaterna torkat färdigt ser de ut så här.

Glasburk med olivolja, vitlök och soltorkade tomater.

Lägg dem i en  väl rengjord burk och häll på en fin olivolja och lägg ner några vitlöksklyftor.

Om du vill kan du även stoppa ner lite färska örtkryddor. När tomaterna är uppätna har man den goda oljan kvar som är en perfekt smaksättare till sallader!