Renoveringar, renoveringar…

Tjugohundrafjorton har verkligen varit ett år av renoveringar för vår del! Men så har vi också sparat och gnetat länge för att ha möjlighet till det. När vi flyttade in för fem år sedan köpte vi några dunkar färg och rollade hela husets insida vit, för att få något neutralt att utgå ifrån. Det var vad vi hade råd med just då – även om alla ytskick egentligen var i behov av en grundligare renovering. Väggarna var knöliga av tjugotalet lager tapeter – och plastgolven som täckte trägolven var riktigt deppiga.

Men  i slutet av mars drog vi igång renoverandet igen efter några års uppehåll. Vi har byggt ett badrum, slagit ut fyra väggar och satt in pardörrar och ett fönster och ändrat planlösningen här nere. Dragit om el, slipat golv, målat och tapetserat om vardagsrum och matsal. Hönshuset har fått ny färg och en gammal klädkammare har byggts om till en barnkammare till Folke. Och nu fortsätter vi med sovrummet.

Vi som alltid försökt göra så mycket som möjligt själva har den här gången haft hantverkare till hjälp med nästan allt.  En förutsättning eftersom jag varit höggravid. Men trots att man har duktiga hantverkare är det ganska slitigt med renoveringar.  Sedan två veckor tillbaka sover jag på en madrass på golvet med småpojkarna bredvid mig och det är fasligt oskönt och röjigt. Men det är det värt – för snart är vårt sovrum klart att flytta in i igen och då får jag sätta igång att inreda vilket är det roligaste jag vet! På sovrumsväggarna är denna tapet på väg upp. Den heter India Paper och kommer från Cole&Son och är ännu finare i verkligheten än på bild!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

21 kommentarer på “Renoveringar, renoveringar…”

 1. Jag håller så med i att det är slitigt med renovering även om man inte gör det själv. Vi flyttade, i mitten av juli, in i vår 20-talsdröm som visade sig bli en renoveringsmardröm. Hade inget annat val än att plocka in hantverkare efter egna ihärdiga försök. I samma veva upptäckte jag att jag var gravid och började sen må därefter. I fyra veckor har jag utmattad och mått riktigt dåligt av graviditeten, varit låst i ett rum två veckor i taget där flyttkaos, byggdamm och allmänt kaos härjat medan hantverkarna tagit sig an resten. Ikväll flyttar vi in i vårt sovrum. Jag kan inte med ord beskriva den glädje jag känner för det. Ett sovrum utan staplar av flyttkartonger, utan fullt med saker på golvet att vada fram igenom.

 2. Jag är i samma sitts. Hur tänker du kring renovering o “farliga ämnen” från färg, tapeter, lim etc o graviditet/spädis?

  1. Jag tycker inte alls om det :/ men i vårt fall är det lite pest eller kolera. Plastgolven är inte bra och inte heller vinyltapeten som utsöndrar ämnen. Så det känns skönt att få bort dem även om sovrummet inte är jättekul första tiden efter renoveringen pgav färgen.

   1. Ni har inte funderat på att måla med äggoljetempera? Vi ska måla sonens rum nu i höst och tänkte satsa på det. Billigt och giftfritt (så länge som man inte väljer något olämpligt pigment)

   2. Nä är det inte det ena så är det det andra. Har läst på som en tok men man kan inte alltid vinna helt enkelt…

 3. Usch ja det är slitigt med renoveringar och familjeliv i samma veva! Skönt att ni har kunnat leja bort mycket ändå, och resultatet kommer bara bli magiskt (döma av tidigare bilder på de nya rummen).

 4. Åhh vilken vacker tapet!

  & va duktiga ni är, inte minst som står ut med att leva mitt i en renovering. jag höllt på att bli tokig när vi målade om hela huset invändigt i två veckor. Vilket är peanuts jämfört med er. Så kudos att göra det där med två små barn/höggravid.

  Kram

  För julinspiration:
  http://helenesjul.blogspot.se

 5. Oj oj vilken fin tapet. Kommer den bli över alla väggar? Jag tycker verkligen om när man vågar använda en fin tapet i hela rummet. Jag renoverar just nu mitt kök i min kolonistuga. Jag är ute efter en fin tapet gärna i 50 tals stil. Om någon har något bra tips.. Josefineskoloni.se

 6. Hej Clara! Jag är ett stort fan av dig, din blogg och din inredningsstil! Har bara en liten undran angående inredning: känner du inte ibland att det är för feminint i stilen hos er, med pasteller, blommor och blomtapeter? Känner sig Jakob lika hemma som du? Förstår du vad jag menar, typ yin och yang?

 7. Hej Clara, jag minns att du postade planlösningen för ditt hus för ett tag sen, får man se en sån igen? Jag menar inte att snoka! Är bara väldigt intresserad 🙂 Ha det bra

  1. Hej Ida – då tänker du nog på någon annan för jag har aldrig postat någon planlösning vad jag kan minnas =)

 8. Hej! Vilken tapet är det du har använt dig av? himla fin tycker jag. Hade velat ha i ett sovrum 🙂 tack på förhand, fin blogg.