• Inlägget är ett annonssamarbete med Beckers •

Sätt färg!

Jag kan tycka att vi borde använda mer färg i våra hem! En lugn färgton kan ju vara en precis lika bra bas för ett rum som en vit. Ja, faktiskt ofta bättre då det skänker värme och rummet inte riskerar att kännas lika sterilt.

Men det är lite läskigt att måla med färg. Hur ska man kombinera? Vilka färger passar egentligen ihop?

Här här har jag målat med färgen Mossa,  en av Beckers mest populära nyanser. I vissa ljus är den grå, i andra svagt grön. Som en skiftande mossa, fin mot både vitt och trä!

Jag samarbetar ju med Beckers och för två år sedan storsatsade de med att ta fram 336 nya, fina inomhuskulörer. Ett utbud som ger oändliga möjligheter till färgsättning av väggar och interiör.  Men som vi alla vet är det inte alltid så enkelt att välja ut och hitta vackra kombinationer när man gör om hemma. Oftast slutar det ändå med att man målar vitt.

Med detta i åtanke och med syftet att förenkla och underlätta för kunden har Beckers nu plockat fram och sammanställt de 20 mest populära kulörerna. Resultatet är tio ljusa kulörer i milda toner och lika många mer kulörstarka accentfärger. En av dessa är alltså nyansen Mossa som syns på bilderna.

Det unika är möjligheten att kombinera alla dessa färger med varandra utan att behöva oroa sig över hur de färgmässigt står sig tillsammans. De 20 noga utvalda kulörerna fungerar nämligen utmärkt att mixa, oavsett vilken eller vilka man väljer.

Just nu har Beckers en tävling som handlar om att sätta färg! Fota något – en blomma, en grå katt, himmel, regnbåge eller vad som helst – som inspirerar dig att sätta färg på något i ditt hem. Ladda upp bilden på Instagram tillsammans med kort beskrivning av vad du vill måla och taggen #beckerssätterfärg, så är du med och tävlar om resecheckar, trisslotter och biocheckar. Förstapris är resecheckar för 15 000 kronor. Läs mer om tävlingen på beckerssatterfarg.se

Och kika gärna in här för en film Beckers gjort på temat “vad händer när man låter färg styra vardagen? “

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

20 kommentarer på “Sätt färg!”

 1. Jag gillar färg i hemmen, det ger mer personlighet tycker jag. Svårt att få till det bra kanske men när man lyckas – waow säger jag bara.
  //www.baraanna.se

   1. då behövs en modernare telefon – ingen billig investering det bara för att vara med i en tävling

 2. Mossa ser verkligen fin ut. Funderar på att kanske testa den i min dotters rum som nu ska bli ett mer vuxenrum. Men det jag undrar är om den inte ska bli för mörk.?Men på dina bilder verkar den helt OK! Hur upplever du den? Har tidigare inspirerats av dig med tapet till kök. Jag bor i ett gammalt hus från sekelskiftet och vi bedriver ekologiskt lantbruk. Dina färgtoner gillar jag jättemycket och passar även i mitt hus

  1. Vad kul att höra =)

   Om Mossa känns för mört (detta är fotat i ett väldigt ljust rum så kanske nyansen Lav kan passa bättre? Ett tips bara =)

  2. Ett litet tips. Du kan ju alltid köpa en eller flera små provburkar (med de kulörer du är intresserad av) att ta hem och måla en bit på väggen. Så ser du hur kulören blir på en större yta 🙂

  3. Du kan ju alltid köpa en eller flera små provburkar (med de kulörer du är intresserad av) att ta hem och måla en bit på. Så ser du hur kulören blir på en större yta 🙂

 3. Håller verkligen med att endast ha en massa vitt hemma är sterilt! Jag föredrar att ha blå eller lila väggar i mitt sovrum som är lugnande. Vardagsrummet får gärna vara beige med en varm ton, då trivs jag!

 4. Det är jättefina färger men hur tänker du kring gifter i färgen? Jag har blivit lite skadad av den infon som har kommit om vad traditionell vattenbaserad färg utsöndrar..Numera handlar jag bara färg från Byggvarufabriken.

  1. Stora tummen upp för Dig och andra människor på vår planet som tar sitt miljöansvar och visar hänsyn. Inte minst till sin egen hälsa! Många förebilder utåt borde givetvis göra detsamma. Handlar även jag miljösnällt och vårt hus andas lättare nu än när vi köpte det då förre ägaren inte hade alls samma tänkande och/eller kunskaper kring gifter. I övrigt håller jag även med om att Mossa var en väldigt fin nyans. Håller mig dock till andra märken.

  2. Clara är ju sponsrad av Beckers. (Det är troligtvis en av anledningarna till att hon i te svarar på din kommentar.)
   De som vill ha miljövänliga tips får läsa “ekobloggar” istället.
   Tack för tipset om “grön” färg på Byggvarufabriken!

   1. Tänkt på Clara som frontfigur för miljö, hon framställer sig gärna som miljövän, men har förstått att både tyg och färg hon frontat och länkat till företag är gifter i. Så jag gör nu bäst att följa någon annan som faktiskt följer det dem lär. Inte att pengar styr.

 5. Men Clara, protest! Grått är väl ingen färg. Tycker dessutom att vitt är livligare.

  “Inredningshösten 2014 är en otroligt, extremt färglös höst. Det är jättetråkigt. Vi matchar färgen beige med lite grått. Till detta gråa och beigea tar vi kanske den jättespännande färgen benvitt, säger trendexperten Stefan Nilsson.

  Själv hoppas han att den allvarliga trenden snart är över och efterlyser mer humor i inredningen.”

  Fast … jag tycker ju att det är hur snyggt som helst.