Skrädderiet

När jag hälsar på Anna brukar vi alltid passa på att åka runt på loppisar och tygaffärer. När vi besöker tygaffären Skroten i Kinna stannar vi alltid till på Skrädderiet som är ett jättemysigt café med fin inredning. Vad jag tar med mig därifrån rent inspirationsmässigt?

Bland annat de röda golvlisterna och de matchande golvstående elementen. Så vackert!

Den väggfasta bänken i cremegul pärlspont och dynorna klädda med trasmattor.

Samt de härligt murriga och mönstrade tapeterna, och de fönster som satts in i mellanväggarna för ökat ljusinsläpp! Så inspirerande och mysigt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

28 kommentarer på “Skrädderiet”

 1. Häftig känsla när min barndomsby och tonårskafe poppar upp..!! 🙂 där har en avhandlat massor av diskussioner i sina dagar, och var på skroten var och varannan vecka som liten.. 🙂 kul!

 2. Om ni har vägarna förbi Kungsgården någon gång vill jag tipsa om Berglunds Bageri. De har ett jättemysigt café där man gärna sitter länge och sörplar te ur en gammal vacker kopp och bläddrar i gamla nummer av veckotidningar från 50-talet… Dessutom är alla deras goda bakverk och bröd bakat på deras egenodlade ekologiska mjöl. Väl värt en omväg om man åker söderut längs norrlandskusten! http://www.berglundsbageri.se/

 3. Även jag har tillbringat massor av tid på skroten, roligast var när man fortfarande fick gå omkring på metallskroten utanför och titta. Det brukade min morfar och jag göra under tiden min mamma var inne och handlade.
  På den tiden fanns det dessutom massor av fler affärer med 2:a sorteringstyger, jag tror min mamma hade 5-6 st på sin lista och oftast skulle alla besökas under sommarens inköpsrunda. Fast jag ville helst bara följa med till skroten… de andra var inte lika intressanta, då stannade jag helst hos mormor och morfar.

  1. Å så mysigt! Ja, jag och min syrra som är en riktig skrotletare önskar alltid att vi fick gå igenom metallskroten också när vi är där

 4. Nu bestämde jag mig efter en massa velande för att tapetsera vårt rum dom ligger i fil mellan köket och vardagsrum i ett riktigt fint mönster, trots att vi (någon gång i framtiden om sisådär 8-10år iofs) planerar ett riktigt färgsprakande, schablonmålat kök. Mönster mot mönster är så otroligt fint och levande! Blev påmind om det nu, tack 🙂

  Elin
  mellanskogochgard.blogspot.se

  1. Vad härligt att höra! Hoppas du visare resultatet på bloggen sedan så att jag får se?

 5. Oj så fint! Någon som vet vad den ljusare mönstrade tapeten i rummet med de vita stolarna heter eller tillverkaren? Är på jakt efter något liknande till stuga på landet! 🙂

 6. Älskar tapeter, åh så fint murriga! Här i Danmark ska allt vara vitt, vitt … det är så tråkigt!

 7. Tror Gamla Mejeriet har såna snygga element. Dreglade över ett gäng där för några månader sedan iaf. Oerhört stiligt med fristående radiatorer (:

 8. Älskar deras brickor med 50-tals pinuppor oxå. Dessutom har de fantastiskt god fika, allt hembakat!

 9. Åh vad jag gillar att du vid ett par tillfällen har bloggat om mina gamla hemtrakter. På skrädderiet hade de förr världens godaste morotskaka. Och ett tips till nästa gång, missa för allt i världen inte ett besök på Visko en bit därifrån. Jag tror att det är västsveriges största skobutik!