• Inlägget är ett annonssamarbete med Panduro Hobby •

Halloweenpyssel för barn

Nu närmar sig Halloween med stormsteg! En rolig högtid för barn och alla vuxna som älskar att pyssla med barn. Tillsammans med Panduro Hobby har jag tagit fram några ruskiga halloweenpyssel man kan göra tillsammans med ungarna.  När man pysslar med barn tycker jag att det ska vara enkla grejer som inte kostar så mycket och som är lagom svåra för barnen att göra utan allt för mycket vuxeninblandning. Som dessa Pumpa-ballonger. Istället för riktiga pumpor kan man fylla en ballong med lite vatten och sedan blåsa upp den. Vattnet gör att ballongen kan stå av sig själv. Sedan målar man ansikte på ballongen med en tuschpenna och klipper till pumpans blast med silkespapper. Det läskiga spindelnätet med plastspindlar kommer också det ifrån Panduro. (Ballong 672172, Tuschpenna 240742 , Silkespapper 680305, Spindelväv 711401)

Den ruskiga skelett-tavlan är faktiskt gjort av tops! Jag använde styvt svart papper och la ut topsen på pappret i önskad formation. Några kortade jag av genom att klippa dem med sax. Sedan fäste jag dem på pappret med en limpistol. Ansiktet klippte jag ur i vitt papper och ritade dit mun och ögonhålor med svart tuschpenna på för att sedan limma fast det på pappret med papperslim. (Papper 362085, Limpistol 514004, Limstift 220572)

Läskiga spindelklubbor kan man göra av valfri klubba och svarta piprensare. Sno en svart piprensare runt klubbans pinne så att spindeln får två ben. Upprepa sedan med tre piprensare till. Om man vill kan man tillverka ögon av vitt papper och rita dit svarta pupiller på och fästa på klubban med en klutt lim. Spindlarna är en rolig bordsdekoration som kalasgästerna kan ta med hem! (Piprensare 150810, papper 362085)

Lite mer hållbara än vanliga pumpor är pumpor av papier-maché som man kan måla med hobbyfärg eller täcka med decoupage. Ansiktsmasken i form av en pumpa har jag målat med hobbyfärg. En bra kalasaktivitet kan vara att låta barnen dekorera en mask var, med färg, pärlor, paljetter, tuschpennor eller annat roligt! (pumpa 101443, Ansiktsmask 672359, hobbyfärg 201205)

Inlägget är ett annonssamarbete med Panduro Hobby

Här hur du hur jag firar halloween med barnen – inget för skrajsna!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

54 kommentarer på “Halloweenpyssel för barn”

 1. Mina barn pysslar för fullt på dagis & fritids men det är roligt att pyssla hemma oxå med dem & det finns så mycket skoj nu förtiden. Vilka bra tips du har & nu blev jag inspirerad.
  Mvh http://starby.devote.se

 2. Antar att det bästa pysslet är det som är enkelt nog för barnen, men går att variera tillräckligt för att vuxna ska stå ut med att göra det. Och kanske gärna av den sorten som går sönder eller äts upp så småningom, så man inte måste lagra det?

 3. Jag älskar din blogg, men tycker dessa sponsrade inlägg sänker kvaliteten. Jag vill inte bli uppmuntrad att handla grejer! Tycker det är konstigt att du som förespråkar mindre konsumption gör dessa samarbeten 🙁

   1. Om det inte varit för oss bloggläsare så hade inte Clara varit där hon är idag. Hade inte Clara haft en stor blogg så hade hon inte haft ett samarbete med Panduro. Så indirekt kan man kanske säga att hon får sin lön från oss?

     1. Skulle gärna vilja höra hur Clara själv tänker kring detta. Normalt älskar jag hennes postar om pyssel och DIY, de har ofta varit baserade på att man använder saker man redan har (billigt och bra för miljön!) – och inte köpa köpa köpa. (Färdigserverad med produktkod och det hela). Det är klart att Clara behöver en inkomst som alla oss andra, men då föredrar jag rena reklamannonser och inte sponsrade, köpta inlägg.

     2. Jag förstår inte riktigt hur du menar. Det här pysslet är ju inte dyrt eller kräver att man shoppar loss en massa!?Ballonger kan man köpa billigt, kanske har man kvar några från ett gammalt barnkalas. Och vita tops har väl de flesta i badrumsskåpet? Jag tycker verkligen att det här inlägget ÄR fullt med tips på saker man kan göra av det man har hemma i kombination med att man kanske köper något litet! =)

     3. Du har kanske rätt i det, Clara, det här är ju faktisk inget jättedyrt pyssel. Men som läsare tycker jag fortfarande inte om sponsrade inlägg som så tydligt uppmuntrar till köpande. Men det är min åsikt, ser ju att andra här låter sig inspirera. Tycker bara att du har så grymma tankar kring det här med att konsumera mindre, så därför kan jag inte låta bli att känna att inlägg som dessa blir lite felplacerade i din blogg.

 4. Jag gillar faktiskt inte halloween ett dugg.. Trodde inte heller det skulle vara din grej riktigt så hade ärligt hoppas jag slapp det från din blogg.. Men men.. man gillar ju olika.. Pyssla på:)

 5. Usch att du lånar dig till detta! Nu blir jag besviken! Personligen tycker jag att man ska bojkotta hela Halloweenskiten. Har inte ett dugg med svensk tradition eller svenska vanor att göra utan bara affärsmännens sätt att få sälja, sälja, sälja. Alla helgons dag då man med vördnad besöker sina dödas gravar är däremot en gammal fin tradition som man ska värna om anser jag.

  1. Med den logiken utgår jag ifrån att du tycker att Clara borde låta bli Fars Dag, Mors Dag, Alla Hjärtans Dag, Jul, Påsk osv. Samtliga kom en gång utifrån och är idag kommersialiserade.

   1. Om och hur Klara firar uppräknade helger får stå för henne. Inget skulle vara mig mer främmande än att lägga mig i det. Vad jag vänder mig emot är att hon inte blir trovärdig om hon pläderar för att spara på jordens resurser och leva miljövänligt samtidigt som hon säljer sig till kommersen och gör reklam för att köpa färdigproducerat orangefärgat plastskit för att fira en s.k. helg som ingen vet varför man firar.

    1. Ja, nu tappade Clara verkligen ALL trovärdighet. Fy så hemskt att uppmana till att köpa ballonger och pyssla med sina barn. Mina barn ser mycket fram emot helgens spökfest som vi planerar tillsammans. Pyssel och bakning av den läskigare sorten. Spökfest ordnar vi tillsammans med barnens mor- och farföräldrar. Ett roligt sätt att spendera en lördagseftermiddag och kväll i en i övrig rätt så trist Oktober. Lika mycket ser barnen fram emot att på Allhelgona i vanlig ordning åka till kyrkogården, tända ljus och prata om varför vi gör det och fundera på det här med döden en stund. Det ena utesluter inte det andra. Tack Clara för tipsen, på fredag kväll ska här bli tops-skelett!

     1. Problemet här är att Clara i ena ögonblicket uppmanar sina läsare att tänka på miljön och konsumera mindre, samt att hon skrivit blogginlägg om hur giftbanta sina hem och välja bort plastleksaker, för så att skriva rena reklaminlägg för Panduro. Vad menar du egentligen, Clara? Jag förstår inte! Hur ska jag som läsare tolka dig? Du är en inspirationskälla för många, men just nu tror jag att flera av dina läsare har svårt att förstå dig.

     2. Vad tråkigt att du känner så Johanna! Jag tipsar inte om några plastsaker i detta inlägg. Tvärtom har jag lagt mig vinn om att välja saker ur Panduros stora sortiment som jag känner att jag kan stå för. Papper, hobbyfärger, papier-maché figurer osv. Jag har ärligt talat väldigt svårt att förstå det uppskruvade tonläget här. Jag är inte emot all konsumtion. Jag konsumerar ju själv saker förstås. Däremot tycker jag att man ska fundera på vilka saker man väljer att konsumera. Och då tycker jag att pysselattiraljer av olika slag är bland bästa man kan konsumera till sina barn eftersom de till skillnad från många vanliga leksaker stimulerar till skapande och kreativitet och att klippa och klistra hjälper barns motoriska utveckling. Jag är noga med de företag jag samarbetar och upplever i allra högsta grad att Panduro delar värdegrund med mig. Hade jag inte tyckt det hade jag inte kontaktat dem för ett samarbete. Att du inte upplever det här inlägget som givande är förstås tråkigt men det är inte så mycket jag kan göra åt saken.

      Ang mina samarbeten och sponsrade redaktionella inlägg så har jag redan bemött detta flera gånger, bland annat i detta blogginlägg där ni som är intresserade kan läsa mer http://blogg.amelia.se/underbaraclara/2014/02/08/om-att-inte-

     3. Självklart konsumerar du också – det förstår vi alla. Men det är skillnad på det och att göra ren reklam för produkter. Dessa Panduro-inlägg ser mest ut som en sida ur deras produktkatalog, Om du Clara skriver ett blogginlägg där du tipsar om något produkt du tycker om – utan att vara sponsrad, så kan jag som läsare lita på att detta är något du verkligen tycker är bra, och därför väljer att dela med dig av till oss bloggläsare.Men Panduro samarbetar ju med dig för att de vet att det vill leda till att flera handlar deras grejer. Och då kan jag inte låta bli att undra; tycker Clara egentligen att dessa produkter är bra? Skulle hon vilja tipsa om orangea halloweenballonger om hon inte fick betald för att göra så? Panduro vill utnyttja dina läsare för att tjäna mer pengar, och du går med på det. Det är din blogg, och du har självklart rätt att skriva om exakt vad du vill, men jag kan inte låta bli att tycka det är tråkigt. Du skriver om så himla fina och vettiga saker annars!

      PS: ser att en tidigare kommentar jag skrev är tagit bort.

     4. Så din fråga är egentligen: “Och då kan jag inte låta bli att undra; tycker Clara egentligen att dessa produkter är bra?” Ja det kan du lita på att jag tycker. Jag har full frihet att tipsa om vilka produkter jag vill. Jag hittar själv på alla idéer och pyssel och bestämmer precis hur de ska fotas. Det är alltid ett villkor när jag samarbetar med företag. Jag ser inget problem med att Panduro vill tjäna pengar. Jag vill också tjäna pengar. Vi driver två kommersiella företag. Jag får hundratals förfrågningar i månaden från företag som vill använda min blogg till att exponera sina produkter. 98 procent tackar jag nej till eftersom att jag vill att alla samarbeten ska vara ett mervärde för mina läsare. Att jag ska bjuda på något mer än bara produktplacerade prylar. Istället kan det vara recept (som de jag gjort för tex Norrmejerier, pyssel (som de jag gör för Panduro), stylingreportage (som de jag gör för Boråstapeter och Beckers). Den typen av reportage jag annars skulle sälja in till tidningar säljer jag istället in till min blogg. Som ett mervärde för mina läsare! I ett sammanhang som kan inspirera/lära ut något. Att alla mina läsare inte upplever att alla mina redaktionella inlägg tilltalar just dem är inget konstigt. Snarare vore ju motsatsen konstig.

     5. Om du säger att vi läsare kan lita på det, ja, då väljer jag nu att göra det. Men det är inte alls konstigt att frågan “tycker Clara egentligen att dessa produkter är bra?” ställs, det är inte konstigt att dina läsare undrar om intentionen är att BARA tjäna pengar eller om du också är kritisk och ärlig. Och även fast kombinationen “egna” inlägg och sponsrade inlägg är klockren för dig, så betyder det inte att alla förstår hur du tänker. Sätter pris på att du tar dig tid att svara på hur du resonerar.

     6. Förlåt , men jag ser inte “problemet här”…. Man måste kunna skilja det stora från det lilla och jag hittar inte de här giftiga plastprodukterna i inlägget.

     1. Nå men att pyssla till Halloween är ett konstruerat behov av den s.k. kommersen. Den typen av produkter har inget berättigande överhuvudtaget. Det räcker med de som redan finns. Men det har du inte förstått uppenbarligen.

     2. Jodå, jag förstår ganska mycket, som att människor tycker olika och att “varje gör som varje vill”. Samt att här finns ingen konstruktiv debatt, bara jag och en motpart som vill framstå som duktig. Jag klappar dig därför digitalt på huvudet, säger “du är så dutti” och går vidare.

     3. Nej det är klart att det inte blir någon konstruktiv debatt när motparten inte har några argument och inte heller drar sig för planka andras uttryck (“varje gör som varje vill”). Dessutom anser sig förstå ganska mycket när hon fattat att människor tycker olika. Skrattretande! Du är inte “dutti”!

   2. Fast jul (kristi födelse) och påsk (jesus dog och uppstod) är inte skapade för att folk ska köpa. Det är trots allt väldigt gamla kristna traditioner. Likaså allhelgona. Dessa går inte alls att jämföra med t.ex alla hjärtans dag.
    Sen är egentligen halloween samma innebörd som allhelgona från början. Men det är ju faktiskt inte de gamla traditionerna det är fel på. Det som är fel är att dessa högtider blir utnyttjade av konsumtions-skiten.

    1. Precis! Det är det jag försöker få gehör för också men CrimsonAnna har inte fattat det utan kör sitt eget race och blir oförskämd när hennes argument inte håller.

    2. Jag kan hålla med om att det är för kommersiellt, men det ska man inte gå på Halloween specifikt för (ska man vara krass är gåbort-presenter kommersiellt). Halloween är ingen gammal svensk tradition, men det är inte allhelgona heller. Den kom med italiensk arbetskraftsinvandrare och blev allmänt etablerad på 50-talet.

     1. Ha, ha! Ska man skratta eller gråta? Var har du fått det ifrån? Alla Helgons dag har en mycket lång tradition i Sverige. Fanns före Reformationen på katolicismens tid och har blivit kvar. På 1950-talet gick man till kyrkogårdarna och lade kransar på gravarna men man tände inga ljus vad jag minns. Och i den stad i Västergötland som jag kommer ifrån fanns inte någon italiensk arbetskraft. Du ska nog inte vara så styv i korken ha, ha!

     2. Tack för det 🙂
      Orkade inte fortsätta diskussionen så svarade du istället. Perfekt.
      Väldigt trött på att folk så ofta hävdar massa knäppa saker om gamla högtider, fast de inte har en aning om vargör de egentligen finns. Och sen soelar det för mig ingen roll om en kristen högtid skulle va svensk från början eller inte. Det är ju typ ingen av dem då de handlar om nånting som folk över hela gjorden tror på.
      Att så många yttrar sig om dessa är som att jag skulle uttrycka mig om muslimska högtider, vilka jag har noll koll på. Det hade bara varit respektlöst.

     3. Den typen av respektlösa och därtill okunniga människor måste man sätta på plats. Kunde bara inte låta bli att svara henne 🙂 Bra att det var ok för dig.

     4. Jag menar absolut inte att jag skulle va finare än nån annan. Har jag låtit så ber jag om ursäkt.
      Men jag måste få säga ifrån när jag blir ledsen när de klankas ner på de högtider jag firar för att jag är kristen. Jag är på riktigt ledsen över att samhället delvis klankar ner på dessa, men framför allt gör de till nåt helt annat än de faktiskt är. Om du älskar jesus eller inte spelar mig ingen roll För mig. All respekt för dig om du visar vad det är du tror på i livet.
      Jag förväntade mig ärligt talat bara lite respekt kring folks högtider. Det var allt.

     5. Du behöver inte be om ursäkt! Vilken normal person som helst förstår vad du menar. Och har man normalt omdöme svarar man inte heller på det sätt som CrimsonAnna tar sig friheten att göra. Önskar dig en trevlig helg!

     6. Men snälla du, lägg av! Det är under min värdighet att kommunicera med en person som inte har ett uns av varken bildning eller respekt för sina medmänniskor. Du måste ändra attityd! Hur tänkte du när du tog dig friheten att skicka filen ovan? Jag bara undrar.

     7. Hur kom du fram till att gåbortpresenter är kommersiellt? En burk hemkokt marmelad t.ex. Nu får du ge dig!

  2. Jag “lånar inte ut” mig till det här. Det var jag som kontaktade och föreslog Panduro att göra inlägget eftersom jag tycker att Halloween är så kul. Saker kan ju ha ett världs även om de “inte har ett dugg med svenska vanor att göra”. Dessutom är det ju inget som ersätter All Helgona, med sina tända ljus, kyrkobesök och gravkransar. Jag tänker att saker kan få finnas sida vid sida – att dessa helger finns både för att tänka på döden och hedra de döda men också skoja och bearbeta de mörkare sidorna i livet! – så som människor har gjort i alla tider. Ser inget fel alls i det.

   1. Se mitt svar till CrimsonAnna nedan! Om de kontaktar dig eller tvärtom saknar betydelse i sammanhanget. Kontentan är ju att du avlönas för att göra reklam för produkter som inte är bra för vår miljö. Dessutom utifrån ett konstruerat behov. Får inte ihop detta. För ett tag sen skrev du om miljövänliga barnmadrasser och var benägen att satsa en mindre förmögenhet på en sådan för att barn inte ska komma i kontakt med gifterna i den typ av produkter samtidigt som du nu pläderar för ansiktsmasker och orangea ballonger som barn ska ha i anslutning till mun och andning. Har du inte rensat ut plastleksakerna i leksakslådan också förresten, vill jag minnas.

    1. Ansiktsmasken är i papper Agneta. Ballonger använder jag till alla kalas. Tycker att det är en enorm skillnad på att blåsa upp några ballonger på halloween jämfört med att sova varenda natt på en kemikaliestinn madrass.

     Hur tänker du kring journalister på vanliga tidningar? De lever ju i regel på annonsörerna i tidningen och inte på prenumeranter. Är det också moraliskt tvivelaktigt eller hur resonerar du där?

 6. Jag gillar halloweenpyssel och blev inspirerad av detta inlägg. Sedan tycker jag att traditionen bus eller godis inte är lika välkommen här även om jag kanske deltar detta år för grannbarnens skull. Men pyssel är aldrig fel.

  1. Nä precis, jag håller med dig. Jag är inte heller så förtjust i bus eller godis-traditionen men det är svårt att stå emot eftersom barnen gillar det så. Jag gillar enkelheten i de här pysslen Clara!

 7. Hej Klara och tack för tipsen – bra att det är budgettips. Det gillas extra! Här hemma brukar vi inte ha allt färdigt till kalas och fester utan vi låter barnen göra ballonger och saker (typ spindelklubborna) ihop. Ibland tror jag man glömmer att det ju är det som ungarna gillar. I stället slår vi vuxna liksom knut på oss för att hitta på extra saker för dem att roa sig med. Tack och hej från en som just har hittat hit till dig. /ELina

  1. Ja, det tror jag är en toppenidé! Oftast kan det vara lite svårt att hitta aktiviteter till barnkalasen men på det sättet så är ju aktiviteten given =)

 8. Haha! Så fick jag då äntligen ett användningsområde för de där orangea ballongerna som alltid blir kvar i påsen (tycker inte om färgen). I helgen ska här göras billiga fejkpumpor!