En god mor steker avslitna gubbfingrar med smör

r036A7243

Jag får ofta frågan hur jag som kristen kan fira halloween? Det går hur bra som helst. Särskilt när jag förvandlar korv till avslitna farbror-fingrar i stekpannan. I det här podavsnittet är Folke och Bertil med på ett hörn. Jag tror nämligen att det är bra att barnen får leka monster och dekorera med ketchupblod. Då blir det läskiga mindre läskigt.

Själv åker jag på en riktigt läskig smäll när jag gör ett spök-besök hemma hos BLOK, Bloggläsarombudskvinnan.

Tryck på gula playknappen här under (annars lägger jag en stor hårig spindel under din huvudkudde).

Musik: Himlen över Hedlunda av Olov Antonsson.

Här kan du läsa mer om vår pod och hitta alla avsnitt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

34 kommentarer på “En god mor steker avslitna gubbfingrar med smör”

 1. Haha vilken rolig fråga! Jag är kristen och älskar halloweenpynt så mycket så jag har faktiskt dekorerat mitt hem med det året runt 😀

 2. Jag är också kristen och tycker att halloween är en riktigt dålig “högtid”. Det är inget som lockar mig alls över huvudet taget.

 3. Huu, själv gillar jag inte alls Halloween!! Men men, vad gör man inte för barnen:), och varje tillfälle att pyssla och fixa något lite extra är väl ändå bra!

 4. Men det ena behöver väl inte utesluta det andra? Halloween har ju ingenting med ens tro att göra! 🙂
  Häftiga fingrar, sådana ska jag nog också steka, tillsammans med mina barn. Stor kram!

 5. Tack för dagens podd! Skrattade högt och tårarna rann till delen som saker som tyder på att en är tankspridd/utmattad. Mvh, en utmattad (och intelligent 🙂 )

  1. Åh, underbart att hör att vi fick dig att skratta <3 hoppas du kryar på dig med utmattningen

 6. Jag har försökt leta fram musiken men fattar inte, var kan jag lyssna på Olov Antonsson?

   1. Tack! Jag har alltså försökt leta i Acastappen och inte fattat ett skit, men givetvis borde jag ju ha letat i andra kanaler också.

 7. Jag blir äcklad av halloween. Känns så fel på så många plan. Ungefär som att det känns fel mot miljö och djur att vi ska skjuta så mycket raketer på nyår. Känns som att många kommer till skada av att vi ska leka med det läskiga. Låter dock min dotter “gå halloween” i år för det har hon önskat i några år nu men jag vill inte att hon ska klä ut sig till något läskigt så hon har bestämt att hon ska ha sin hula hula-dress.

 8. Hej Clara! Jag hittade till din blogg för bara ett par dagar sedan och wow. Det var länge sedan jag kände mig så inspirerad! Gör du föreläsningar? Det skulle vara så intressant att lyssna på vad du har att säga. Själv bor jag i Skellefteå och jag såg att du tidigare varit i Robertsfors, ganska nära alltså. Så om du någon gång planerat att åka till Skellefteå och prata vore det fantastiskt!

 9. Helt utan koppling till detta inlägg men vill bara tacka för er fina bakbok. Köpte den till stora barnet för något år sedan men nu har 4-åringen upptäckt den och “läser” recept varje dag och kräver bakning!

  1. ÅH Så roligt att höra – fyraårigar och kök brukar vara en spännande, kreativ kombo 😉

 10. Clara, jag vill se hur ditt hus ser ut! Alltså utifrån… Kollade precis igenom hela din kategori hem & inredning men hittade inte en bild. (Ja, jag vet, tog mig en stund)… Du kanske inte vill visa… Men om det finns en bild nånstans hade jag gärna sett eller fått veta vart i bloggen en ska leta, för är nyfiken. Kram

  1. “På hemmaplan” och några bilder där fina fönstren och del av fasaden har synts. Och på den provisoriska trappen de hade ett tag här nyligen. Men bäst bilder är det nog i inlägget “före men inte efter”. Kategorin blommor och trädgård. Ska bli så kul att få se bilder på huset i helhet med punschverandan och allt!

  2. Kolla instagram. T ex sommarn innan denna när de renoverade.

   Är ganska vanligt och inte lika extremt fint som inuti så gissar att det är därför det inte är lika kul att fota. Tror det blir mer bilder efter punschverandan 🙂

 11. haha har lyssnat nu, slipper jag spindeln?!

  Herregud din lista där säger jag bara, minns när jag läste den men det vart ju mer humor att lyssna på er två när ni berättade om den nu :p Själv är jag inte på den nivån men blir en del tokigheter här med 🙂 Är helt dagvill nu så hade inte alls räknat med att ni kommit ut med ett podavsnitt, dagens fina överraskning!

 12. Alltså det hade gärna fått komma en underbar pod om dagen enligt mitt tycke, så underhållande och mysigt att lyssna på er två.
  Jag känner igen mig i hjärndimman just nu tyvärr ? men det är nog sömnbrist som ställer till det för mig. Är föräldraledig. Det händer dråpliga saker dagligen men kommer inte på något(!). Brukar skratta och tänka att jag ska skriva upp när saker händer men hittar inte kalendern, och när jag hittar kalendern glömmer jag varför jag letat efter den.

 13. Alltså dagens pod, sååå underbar!! Och barnens dialekter, sååå gulliga! Dog lite, vilka sötnosar. Släpp gärna ett podavsnitt om dagen framöver 😉

 14. Något som jag tycker är underbart med din podd är att du verkar så glad och att du har sån härlig självdistans. Jag kommer på mig själv med att skratta högt flera gånger. Känns som att en ny sida av dig kommer fram i podden, en sida som jag tycker väldigt mycket om.

 15. Hoppas podden kan sändas någon gång i framtiden där man slipper reklamavbrott. Har lyssnat på de första avsnitten, uppskattar den – men har lite svårt för ljud-avbrott om t ex MacDonalds burgare. Och har inte heller lust att betala för en månadsprenumeration på Acast för att slippa reklamen, om man nu slipper den genom månadsbetalning – har inte klurat ut hur det förhåller sig.
  Förstår att ni vill ha betalt, men hade väl då hellre betalat er direkt, på något sätt.
  Även om jag ogillar mycket reklam kan jag lättare stå ut med den i text – blir mer störd när jag får prat om MacDonalds rätt in i öronen under en promenad, svårare hinna sänka ljudet eller ta ut lurarna. Hade också lättare kunnat stå ut med reklamen om den i vart “passade” in (liknar sånt du Clara bloggar om) t ex hälsosamma miljöfrämjande produkter eller tjänster.
  Jag skulle även föredra reklaminslag där det var du Clara som pratade och motiverade varför du tycker något är bra.
  Jag har inte lyssnat på de senare podd-avsnitten pga reklamen. Vet alltså inte om ni har gjort om och valt att sända utan reklam.

  Jag gillar podden i övrigt. Avslappnad, trevlig.

  1. Vet ej vad du har för telefon men om du har en Iphone kan du lyssna via deras förinstallerade podcastapp och på så sätt slippa all reklam.

  1. Åh, ja jag tror det. Men vet inte säkert? Kanske via itunes? Jag är tyvärr dålig på det här med tekniken