NÀr jag ser mig omkring i mitt hem Àr nÀstan allting begagnat. Antingen Àrvt eller loppat. Som kökssoffan frÄn mormor och morfars första hem och det grÄ slagbordet frÄn en antikaffÀr.

Och fÄtöljen som mormor ocksÄ har haft och som mamma har klÀtt om. Den fina filten Àr dock ny och den har Folke fÄtt av Ebba

Stringhyllan, porslinet, piedestalen och krukan Ă€r begagnade, precis som plĂ„tburken och mjölbehĂ„llaren. Men inte skĂ„larna – de Ă€r nya frĂ„n Ittala.

Och sĂ„ den hĂ€r nyinförskaffade gossen som nĂ€stan bara gĂ„r i Ă€rvt och loppat. Och pĂ„ soffan finns det fina gamla tyget “Queen Anne”. Det fyndade jag pĂ„ Tradera i vĂ„ras. VĂ€rldens mesta klyscha Ă€r vĂ€l att man gillar begagnat för att man “gillar saker med en historia”. Men det Ă€r ju sant! 90 procent gammalt och 10 procent nytt. Det Ă€r en rĂ€tt bra fördelning enligt mig!