När jag ser mig omkring i mitt hem är nästan allting begagnat. Antingen ärvt eller loppat. Som kökssoffan från mormor och morfars första hem och det grå slagbordet från en antikaffär.

Och fåtöljen som mormor också har haft och som mamma har klätt om. Den fina filten är dock ny och den har Folke fått av Ebba

Stringhyllan, porslinet, piedestalen och krukan är begagnade, precis som plåtburken och mjölbehållaren. Men inte skålarna – de är nya från Ittala.

Och så den här nyinförskaffade gossen som nästan bara går i ärvt och loppat. Och på soffan finns det fina gamla tyget “Queen Anne”. Det fyndade jag på Tradera i våras. Världens mesta klyscha är väl att man gillar begagnat för att man “gillar saker med en historia”. Men det är ju sant! 90 procent gammalt och 10 procent nytt. Det är en rätt bra fördelning enligt mig!