Knäckäpplen

Kanderade äpplen är juligt och snyggt som tusan. Och ganska gott. Men framförallt snyggt. Om det vill sig illa blir man tandlös på kuppen men det kan det ju vara värt på grund av den totala snyggheten.

Du behöver:

3 dl strösocker

1 1/2 dl vatten

1 msk glykos (säljs på apotek)

Små äpplen och blompinnar

Gör så här:

Koka ingredienserna i en kastrull på svag värme tills bladningen har löst sig. Testa om sockerlagen är lagom hård genom att doppa en blompinne och sedan skölja den i vatten. Lagen ska då stelna. Doppa äpplena i smeten och snurra runt. Ställ dem på ett inoljat bakplåtspapper och låt kallna. Ät med risk för liv och lem

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

12 kommentarer på “Knäckäpplen”

  1. Clara, jag ber dig om en tjänst. Snälla blogga om nyvalet, flera inlägg fram till valdagen. Snacka ihop dig med andra vettiga blogg-tjejer och gör en insats. Kanske är det det bästa du kan göra för dina barns framtid. Låt oss inte få en högerregering som samarbetar med Sverigedemokraterna. Du kan påverka så många, ta chansen och gör det, snälla!

      1. Hanna, du har rätt. Jag skrev hur jag tror att det kommer att bli. Vi får vänta och se efter omvalet men jag kan sätta ganska mycket på att alliansen väljer att sammarbeta med SD efter valet och på det sättet får de majoritet i riksdagen. Det är ingen hemlighet att SD ligger närmast Moderaterna om man jämför partiprogrammen.

        1. Jag hoppas verkligen att det inte blir så. Jag har alltid röstat blått och kommer göra det i omvalet också och hoppas att alliansen vinner.

  2. Så härligt att läsa alla dina “juliga” inlägg! Tänkte, appropå ett tidigare inlägg där du tipsade om musik, tipsa dig om min bästa “gå-hemma-och-pyssla-musik”. Nämligen Schuberts pianosonater särskilt nr 21. Du verkar ju gilla klassisk musik och även om jag lyssnar på all möjlig klassisk musik så förblir denna en favorit 🙂 (sen om du blir trött på pianomusik så kan man alltid gå över till Bachs cellosviter 🙂