• Inlägget är ett annonssamarbete med Beckers •

Årets sista tävling

Jag smyger in en liten jultävling årets sista skälvande dagar! Den här gången ligger presentcheckar på valfri målarfärg från Beckers värde 2000 kronor i potten! Kanske något för ett renoveringsprojekt under jullovet?

För att vara med och tävla ska du motivera vilken nyans du skulle vilja måla med från Beckers färgkarta med deras mest populära nyanser – och varför du skulle vilja göra om just med den! Här på bilden syns nyansen Mossa som jag själv är väldigt förtjust i! Grå i vissa ljus, grön i andra. Som en skiftande mossa med andra ord.

Tävlingen pågår tills 1/1-2015. Beckers utser vinnaren och beslutet kan ej överklagas. Ev vinstskatt betalas av vinnaren

 

Grattis till Anna med vinnarkommentaren “Lillebror ska flytta in till storebror I vår lilla lägenhet. Med fem år mellan dem och Olika intressen och behov blir det en utmaning att få ett barnrum som passar båda. Vi har bara råd med att köpa Nya möbler till barnen men väggarna är Verkligen I stort behov av ny färg då den gamla flagnar och har hål. Färgen Honungsmelon skulle skapa en varm och positiv atmosfär I rummet och göra så de Nya möblerna kommer till sin rätt. Jag är övertygad om att ny härlig färg skulle vara pricken över i:et och få pojkarna att älska sitt ” Nya” rum!”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

130 kommentarer på “Årets sista tävling”

 1. Jag skulle nog välja nyansen isblå och råsiden och måla om vår hall, som fått sig sina törnar av tre barn (med kompisar) och en hund som far in och ut genom dörren varje dag. 🙂

  1. Vi älskar Fårö och tillbringade vår bröllopsresa där i somras, vilket var fantastiskt! Speciellt det magiska ljuset i kombination med färgerna. Vi ska måla om vårt sovrum i en ljusare färg, och vi skulle bli så lyckliga om vi fick Fårö i vårt sovrum – skulle passa perfekt med fönsterspegeln och keramiken vi köpte där. <3

 2. Å! Ett måleriprojekt är precis vad jag tänkt starta i mellandagarna, men tänkt att stålarna ej kommer räcka till. Hade valt Dun. Älskar färgen men tål ej riktigt dun så det passar mig bra med dunfärg i hallen 🙂

 3. Om jag vann skulle jag “måla in mig i ett hörn” med den vilsamma färgen Château. Vi trängs nu barn och vuxna i ett sovrum om natten, men med en målad hörna i vardagsrummet skulle vi vuxna vips få ett eget slott i vår lilla lägenhet – och barnet sitt eget rum att härja i!

 4. Jag älskar färgen “Isblå” och vill måla med den i vår lilla gästhus.Den hade passat fantastiskt bra i sällskap med blommig vintagetapet och fina loppisfyndade korgmöbler.

 5. Jag skulle ta färgen ingefära till vårt sovrum. Det är nu i en trist mörkgrå färg och det skulle vara himla fint att få det i rätt mys-sovstämning med lite ingefära.

 6. Mjölk! Den perfekta mjuka, vita nyansen som skulle passa perfekt i trappen/hallen som vi håller på att renovera! Varför jag så gärna vill vinna? Jo, det är nämligen så att ovan nämnda trapp och hall har sett ut som ett rivningsprojekt de senaste sex månaderna då ekonomi och tidsbrist satt stopp för all renovering av vårt drömhus. Så att vinna färg som skulle göra att vi äntligen skulle kunna få färdigt det här projektet skulle vara guld värt och den bästa julklappen vi kunnat få. En fantastisk start på 2015 att äntligen få färdigt det!

 7. Jag skulle välja nyansen “råsiden” för att den känns hemtrevlig och lugn på något vis. Jag och min sambo har precis köpt vår första lilla gård på landet efter flera år av sparande och en trång hyreslägenhet. Så det hade varit helt fantastiskt om vi fick möjlighet att måla om ett sovrum i vårt nya hus med nyansen “råsiden” så att vi får sätta vår egen prägel på det nya huset.

 8. Jag skulle välja nyansen Isblå, som är dotterns favoritfärg. Vi har i somras köpt en drygt hundraår gammal skånelänga, och den färgen hade passat så bra både till hennes rum och till hallen. Huset i sig självt är i vit puts med blå trädetaljer utvändigt, och jag vill följa upp den blå färgen, men i en annan nyans invändigt. I jul blir det måla, måla, måla 🙂

 9. Råsiden! Åh den perektion nyansen för vårt allrum (eller ja, vårt skräprum) som behöver en uppdatering så vi faktiskt använder utrymmet! Vi har redan istapp i sovrummet brevid och de skulle komplettera varandra perfekt. Äntligen kommer dessa mjuka, lite dova men ändå ljusa fäger och tar sig in där det förut varit vitt, vitt eller äggskal!

  /Jennifer

 10. Eftersom att det råder så stor bostadsbrist idag blev jag och min pojkvän överlyckliga när vi skrev på kontraktet till att få hyra en tvåa, en bostadsrätt i Norrköping. Den har trägolv, två rum och balkong. Ett stort vardagsrum och ganska nyligen tillpiffat kök. Det låter drömlikt i våra öron men ändå känns det inte riktigt så roligt att flytta in. Tapeterna som förra hyresgästen och ägarinnan tidigare satt upp är så fantastiskt fula. För att försöka beskriva: i köket är det en tapet med svart botten och turkosa palmblad, i kryddskåpet sitter en leopardfärgad tapet, i hallen är det en tjock gräddfärgad tapet med guldiga snirkliga jirlanger och i vardagsrummet är det en småmönstrad mörkgrön tapet med en mörk fondvägg med stora röda rosor och gröna blad.

  Kanske vore de fina en och en, men på 47 kvadrat känns dessa inte samhörande och mest röriga. Vi borde kanske som unga studenter inte bry oss men detta ska ju bli vårt nya hem där vi ska trivas, umgås, studera, finna ro, älska varandra i. För att skapa ett harmoniskt hem önskar vi få måla om, vilket är okej för ägarinnan av bostaden och vi vill först och främst måla vardagsrummet i den ljusa och fina färgen mjölk 522. Det är där vi ska äta, plugga, mysa och må bra! En ljus lägenhet är en trivsam lägenhet tycker vi.

 11. Då jag är långtidssjukskriven så finns inte så mycket pengar till att göra ändringar i mitt hem. Att få hjälp till att måla om köket skulle betyda så mycket. Skulle välja “kokos”. Ljus men ändå inte bländande vit.

 12. Mossa är även min favorit. Vi har ärvt vår dröm i Dalarna och denna färg skulle passa alldeles underbart i vårt vardagsrum som vi håller på och renoverar. Efter att rivit flera lager golv kom vi tillslut ned till ett fint trägolv – Lycka! Vi har fönster i 2 vädersträck och jag älskar hur en färg kan ändras under dagen och ge rummet en helt ny känsla…

 13. Vi är i valet och kvalet kring färgval för våra två pojkars nya sovrum i 60-talsvillan vi nyss flyttat in i. Pumpa tror jag skulle göra sig fantastiskt i lillgrabbens, en härlig och pigg färg att bli glad och varm av. Till den stora grabben – tja, han får kanske välja själv 😉

 14. Honungsmelon! Viktor och William valde färgen själva till sitt syskonrum som är I akut behov av uppfräschning för att båda ska trivas. En varm färg man mår bra av!

 15. Vi skulle vilja måla om våra skåpluckor i köket med Sundborn 743. Vi bor i en sjuttiotalsvilla med originalkök. Eftersom vi tycker att det är helt galet ur miljö- och ekonomisk anda att slänga ut ett fullt fungerande kök så skulle detta vara helt fantastiskt!

 16. Jag och min sambo är studenter och flyttade in i vår tvåa i Göteborg för ett år sedan. Vi hade tur att få tag på en bra lägenhet med studentkontrakt, av en privat hyresvärd. Dock står det i kontraktet att hyresvärden inte står för något nytt vad gäller utseendet, så tapeter ch andra ytskick är väldigt slitna. Färgen mossa är min favorit och den skulle göra sig perfekt i vårt nu väldigt risiga vardagsrum.

 17. Precis flyttat in i en lägenhet med fettfläckar på tapeten som hyresvärden inte gör något åt. Skulle uppskatta att få göra fräscht och få en mer personlig prägel med hjälp av Hägring, en ljus färg so

 18. Lillebror säger blå och jag kallar den grå. Men vi är överens om att Sundborn är rätt nyans! Just den rätta nyansen för att murra och mysa till hans stora och lite kala vita väggar. Så att han får känna att han har sin egna vrå som som han vill ha den, en blandning av stor och liten, precis som det känns i kroppen när man är 10 år.
  Nu håller vi tummarna och önskar oss ny färg till lillebrors rum!

 19. Då vår dotter äntligen ska få bli storasyster efter några års längtan och väntan hade en vinst använts till att måla om det helvita (och lite slitna) blivande nya barnrummet i den härliga kulören mossa.

 20. Jag har just förlovat mig och letar lägenhet ihop med min fästman. Sundborn skulle passa utmärkt i vårt sovrum! Härligt rogivande, spännande och samtidigt neutral.

 21. JAG VILL VINNA! Jag skulle definitivt köra på färgen retro – helt perfekt i vårt sovrum där jag har försökt att få till den där sköna vintagekänslan.

 22. Jag skulle välja färgen nypon till en fondvägg i vardagsrummet. Som kontrast till den svarta kaminen och vitmålad panel. Det skulle höra rummet varmt och mysigt. Tänk att få se ljuset från lågorna spela mot de varma nyponen!

 23. RETRO! Eller Isblå… Eller Mossa! Men åååååh, vad svårt. Äsch, jag går på första instinkten. Retro alltså. I vårt sovrum. Förhoppningsvis ger den mig ro att soa när det stormar inombords.

 24. Vi önskar att måla om i vår store pojkes rum då lillasyster föll in i väggen tidigare i år (de gick bra med henne som tur var) men sämre med väggen som fick en stor reva i tapeten! Vi hade velat måla om i färgen mossa, den skulle passa vår lille tänkare perfekt intalar vi oss. Storebror skall börja skolan nästa höst och behöver en uppdatering av sitt rum anpassat till sin nya vardag! Färgen och rummet skulle och värmas upp och brytas av med lampor i guld/mässing som han önskar sig..

 25. Honungsmelon blir perfekt till vårt syskonrum. Vårt lilla femtiotalstorp i skogen är mysigt, men var inte renoverat sen det byggdes typ. Nu har vi tagit bit för bit, och försökt hålla oss till femtiotalets lekfulla och mysiga stil. Tora och Einars rum är dock orört, slitet och tråkigt.

  Honungsmelon skulle passa sååå fint som bakgrund till alla fina träleksaker, den gamla stringhyllan och den lilla barnsängen som mina barns farfar sov i 1957.

 26. Jag skulle välja nyansen Mormor. Med den skulle jag måla väggarna i skafferiet i det gamla Per Albin-torpet jag precis köpt. Hyllorna kan nog få nyansen Mjölk, eller Prästkrage

 27. Jag skulle välja färgen isblå till sonens rum som verkligen skulle behöva en uppfräschning och lite roligare färg. Vi hade det rummet först så det är inte alls någon härlig färg som passar ett spralligt barn där nu, det vore verkligen jätteroligt att få överraska honom med det.

 28. Har följt clara länge, älskar inredning men har bott i en tvåa och har inte haft så mycket att bolla med. Har ändå inspirerats och drömt. För runt ett år sen tror jag gjorde hon ett inlägg om en fondvägg som hon gjort med maskeringstejp. Över var det målat med en underbar färg och maskeringstejpen bildade ett så fint mönster. Jag tänkte att så där ska jag göra någon gång. Å nu är snart den dagen kommen! För två veckor sen skrev vi på kontraktet för vårt hus, oj vad vi letat. Äntligen! Inför visningen har mäklaren ordnat så att hela huset blivit vit målat, alla rum! Nu behöver vi färg. Claras inspiration ska äntligen få utlopp, här ska färgsättas! Med 801 mossa såklart, precis som Clara vägg.

 29. Jag skulle vilja måla mitt sovrum i honungsmelon, helt enkelt för att den gör mig så glad. Glad sömn – glad tjej och mamma. 🙂

 30. Jag skulle faktiskt också välja “Mossa”, tror att den nyansen skulle passa väldigt bra ihop med min gröna soffa. Jag gillar att det är en neutral färg, som ändå känns lite roligare än t ex vitt. Jag flyttar snart till en lägenhet som behöver renoveras, så det är vad jag skulle göra!

 31. Jag och min man håller på att renovera ett gammalt hus, nedervåningen har vi snickarhjälp till men övervåningen gör vi själva. Jag skulle hemskt gärna få kulören Isblå till ett av sovrummen som vi ska måla om, det är en vilsam härlig färg som skulle passa perfekt där!

 32. Jag skulle definitivt välja nypon till mitt kombinerade arbetsrum och gästrum. Det är en färg som piggar upp samtidigt som det är mild. Älskar den.

 33. Min käresta på distans fick på egen hand välja exakt nyans till vårt framtida gemensamma sovrum. Vi hade kommit fram till gul i en varm variant, men han valde, köpte och målade om. Dock blev det lite för aprikosfärgat för min smak, och jag skulle gärna vilja måla om en dag. Kanske “Pumpa” skulle bli bättre, fortfarande varm och mjuk men inte så röd.

 34. Jag och min flickvän ska få vår allra första gemensamma lägenhet i februari (!) och det är en gammal 50-talare i något nedgånget skick.. Och med vår vurm för 50-tal försöker vi komma bort från det sterilt vita och hitta vad som är Vårt hem. På listan står att måla om våra blivande köksluckor och “Isblå” hade passat så himla perfekt! Vilsam och pigg på samma gång och en grym bas för resten av köket.

 35. Sundborn eller mossa hade jag valt till vårt vita vardagsrum som känns så kallt och inte har den mysiga känslan jag vill ha. Men när jag studerar och med två barn finns inte pengarna att lägga på det nu.

 36. Att färgsätta vår vägg med Mossa
  istället för att, som nu, se flaga för flaga lossa
  skulle få vårt vardagsrum att tina
  och i toner av guld och brons skina
  Låt oss snälla nu få vinna
  så att ro och frid sig här infinna
  ty vitt är fint men känslokallt
  och vi vill ha mys och värme mångfalt

 37. Vårt hem må vara ett skruttigt litet radhus, men för oss är det ett slott. Färgen Chateau skulle därför passa fint i vår (snart?!) galanta hall.

 38. Jag är nyinflyttad i min första alldeles egna lägenhet. Det är fantastiskt, men alla väggarna är målade med en kritvit grundfärg som gör det väldigt sterilt. Därför skulle jag hemskt gärna pigga upp vardagsrummet med lite “råsiden” eller varför inte måla halva väggarna i sovalkoven med “nypon”. Som nyligen utexad student är plånboken mest fylld av studielån så detta skulle vara en fantastisk vinst!

 39. Dun skulle vara den perfekta gråa nyansen till vårt sovrum! Just nu är det kritvitt där – fint, men det skulle vara så mycket mer mysigt och vilsamt att gå och lägga sig i ett varmt grått rum.

 40. Honungsmelon hade fått pryda matvrån i vårt kök, den enda del i radhuset som saknar fönster kan behöva en färg med värme och liv.

 41. Jag skulle välja Retro till väggarna i vår sons barnrum som vi tänkte göra i ordning efter årsskiftet. Tänkte kombinera den med en fin fondtapet gärna med skogsdjur på.

 42. En rejäl burk “honungsmelon” vore toppen till vår blivande 9-årings födelsedag. Hon sa nämligen häromdagen att hon så gärna vill ha gult på väggarna i sitt rum. Det är hennes favoritfärg . Och eftersom hon är en solstråle själv skulle jag gärna överraska henne med färgen. Och ännu lyckligare skulle hon bli att vi gjorde det tillsammans.

 43. Jag skulle vilja måla med färgen ingefära! Jag och min man har precis köpt ett hus på landet och har många saker vi vill pyssla om i huset. Tyvärr är jag en utbränd sjuksköterska just nu så pengar har vi inte så gott om men kreativiteten är på topp :p

 44. Jag skulle vilja måla om vårt sovrum i färgen Retro. Det vätter mot norr och får inte in så mycket sol. En ljus harmonisk färg utan att vara tråkig är precis det vi vill ha i vårt sovrum i alla fall. Vi vill ha harmoni, och självklart inte tråkigt 😉

 45. Jag skulle vilja måla vår trappa i prästkrage. Just nu är allt i furu, vilket öht inte binder ihop övervåning och nedervåning. Jag har drömt om detta sedan vi flyttade in i huset, men pengarna har liksom aldrig riktigt funnits där. Hoppas hoppas hoppas!

 46. För första gången i mitt 33-åriga liv har jag en egen lägenhet som jag får färglägga. Och jag ÄLSKAR färg! Skulle vilja börja med att måla hallen i plommon, för att sätta ribban för resten av lägenheten, som också ska vara annorlunda och modig och galen och lika färggrann som hallen. MIN lägenhet!

 47. När vi äntligen får flytta tillbaka till vår älskade 60-tals lägenhet efter stambytet vore det helt fantastiskt att få måla köket isblått, hänga upp min nyfyndade redahylla och återskapa originalstilen i huset.

 48. Tapeterna i min hyresrätt har sett sina bästa dagar,
  men hyresvärden han lappar och lagar,
  Vore trevligt att fräscha väggarna opp,
  med färg från Beckers blir det tipptopp,
  Slitna 80-talstapeter lätt lossna,
  och ersätts med kulören Retro eller Mossa,
  Vackra dessa färger är,
  ja jag tror faktiskt jag är kär!

 49. Chateau skulle passa i mitt nya kontor:-). I april är det dags att börja jobba efter min mammaledighet. Jag kommer starta eget och vår gäststuga kommer bli mitt nya kontor. Vi skapa ett inspirerande rum, så denna färg kommer bli så fin:-)

 50. Jag målar gärna mitt sovrum med nyansen Mossa. En rogivande nyans som skapar en krispig kontrast till mina vita möbler.

 51. Jag och min man har precis köpt ett litet hus. Till vår lilla familj. Sonen Sixten är 8 månader, och som föräldralediga lever vi snålt. I husets vardagsrum finns en förskräcklig randig fondtapet, som vi så gärna hade gjort ngt åt innan vi flyttade in i februari. Att få måla väggen i färgen Dun från Beckers hade gjort oss så glada. Och mindre snurriga. Håller tummarna!

 52. Med ett rum målat i akvamarint,
  skulle lillebrors rum bli så fint
  och med en säng målad i sommarnatt, får inte hans drömmar fnatt
  Mamma har inte många krav,
  mer än en fondväg i hav
  Jag kan inte låta bli, det är dags för trolleri
  Om vi vinner,
  ska jag se till att pappa hinner

  / rimmat åt lillebror E, 3månader 🙂

 53. Skulle välja färgen/nyansen “dun” att måla om min sons rum med, den känns rofylld och är en bra bakgrundsfärg som lyfter fram alla hans färgglada leksaker:) tror han skulle trivas då!

 54. Hej! Just nu är det spännande för jag och min man Jesper och vår lille Kalle 2 månader är på gång att köpa ett hus som jag drömt om sen jag var liten. Det är en gammal konsumbutik på nedervåningen och en lägenhet på ovanvånignen. Drömmen är att öppna en ekologisk matbutik i butiksdelen. Kanske kan vi också ha lite fik, våra ateljéer och allt annat vi drömmer om där. Jag skulle vilja måla en del av butiken i Plommon. Ser framför mig hur fint det kommer bli med alla grönsaker framför.
  God jul och tack för en underbar blogg som förgyller mina dagar! – Karin

 55. Vi håller på att helrenovera vårt hus sim vi köpte för några månader sen. Att vinna färgen isblå till vårt hobbyrum hade varit mycket välkommet!

 56. Jag vill måla min tv-vägg i råsiden. Härlig kulör mot en grå tv-bänk och vita väggar tror jag!

 57. Hägring… ett underbart ord. Och en vacker färg, som precis som en hägring lovar nåt som man bara vagt kan se. Och för den underbara känslan när man börjar se konturerna urskiljas i de drömmar man tillåtit sig att ha.

 58. Jag och min sambo har köpt vår första bostadsrätt och flyttar in sista januari. Det skulle vara jättehärligt att få vinna detta pris och måla om sovrummet i Dun 734! Tack för din underbaraclarablogg, önskar dig en god jul ett gott nytt år!

 59. Jag skulle välja chateau 713 till vårt blivande vardagsrum. Förhoppningsvis kommer vi i vår att renovera vårt kök samt byta plats på vardagsrum och matrum. Därför behövs ny färg till just vardagsrummet. Är övertygad om att chateau 713 skulle ge precis den rätta murriga och härliga känslan!

 60. Den som bodde i min gamla hyreslya verkar varit en dyster typ, ty hen målade alla fondväggar i svart. Vardagsrummet blir därför väldigt mörkt under vinterhalvåret då solen inte når över grannens tak förens till våren! Jag tävlar därför om färgen ‘häring’ att tillsammans med dubbel dos d-vitamin bota vintertröttheten med!

 61. När jag öppnar min ytterdörr efter en hektisk dag som lärare, så möts jag av den skrikigaste av gul på väggarna. Tänk om man istället kunde få mötas av harmoniska Mangolia 669. Den påminner om färgerna på havet utanför mitt hallfönster.

 62. Till Beckers nya kulör Pumpa

  vill jag dansa i mitt vardagsrum

  skratta, umgås, dricka skumpa

  Färgen är så skön att jag blir stum!

 63. Nio år av renovering av vårt 30-talstorp, och i är det snart dags för 6-åriga dotterns rum. Hon är mycket glad i blått, har alltid varit det. Istapp 776 hade varit en fantastisk nyans på väggarna i detta lilla rum, och sedan kan allt annat få vara precis så blått som hon önskar sig!

 64. Vi kommer äntligen, efter 3år, få ett eget sovrum istället för att sova i ett allrum hela familjen. Jag vill att det ska vara lugnt och trivsamt i det nya,en tillflykt med en god bok eller en plats att finna ny energi. Jag har fastnat för färgen “mossa” eftersom jag älskar grönt och det matchar färgen på utsikten över grannens åker.

  God fortsättning!

 65. Min favorit är färgen dun. Vi har precis berättat för vår familj om att vi väntar vårt första barn till sommaren.
  Tror att denna färg hade gjort sig i ett barnrum, lugn och harmonisk. Och neutral, till överraskningen om det blir en flicka eller pojk.
  Håller alla tummar för en lyckad graviditet, samt tur i denna tävling. 🙂

 66. Vi har precis köpt vårt första hus och jag hoppas att “Mormor” får chansen att le mot oss från väggarna. En varm, ombonad, bruten nyans som jag tror kommer att förändras vackert under dygnets timmar och stå i fin kontrast mot allt det gröna som jag tänker gå bananas med utomhus och inomhus!

 67. Jag och min sambo har efter fyra år tillsammans separerat och nu sitter jag i vår lägenhet där minnena av oss bokstavligen sitter i väggarna. Att få möjlighet att måla om med den lugnande “mossa” skulle ge mig möjlighet att göra detta till mitt hem, redo för nya minnen som jag skapar själv.

 68. Nyansen Ingefära skulle lysa upp hallen i vårt nyköpta hus som solsken varje gång vi kom hem!

 69. Min dotter klagar på våra vita väggar i den nyproducerade lgh vi köpt. Mamma om man ska rita tar man ju ett vitt papper med det blir ju inte fint förens man satt färg på det. Så är det med väggar också, man måste sätta färg på dem för att de ska bli fina!! Kloka ord från en liten mun!! Färgen mormor tror jag skulle passa i hennes rum! Och bara det att få måla med en färg som heter mormor känns ju underbart!!!

 70. Rauk 551 – till vårt sovrum … för att uppnå den sommarsvala Fårökänslan, där den vita, skira gardinen vajar för vinden och doften från lavendeln utanför sprider sig i rummet …

 71. Jag vill måla med fina färgen “Nypon” i randigt tillsammans med svart och grått i vår 7-årings blivande nya rum. Han älskar orange och nu äntligen hittade jag en fin orange som vi båda kan tycka om! Han längtar efter att få ett rum som passar en stor kille!

 72. Familjen ska äntligen flytta till lite större och börja nya året med att bygga ett hem <3 Köket har alltid varit mitt favoritrum så det kommer bli mitt hjärtebarn. Skulle vilja måla väggarna med den lugna färgen hägring, som skulle göra sig fin där. Få känna att här, här kan jag bara vara och få pyssla, ensam eller med dottern 🙂
  God fortsättning!

 73. Har precis tagit mig mod att flytta till hus…själv! Det bästa jag gjort…älskar att komma hem! Livet! Det jag skulle vilja måla om är hallen….skulle välja att mötas av färgen Mormor! Kan inte bli bättre…mjuk, härlig och varm…precis som mormor!
  God fortsättning!

 74. Da jeg så på Beckers fargekart var det kjærlighet ved første øyekast på fargen mormor! Den vil jeg gjerne male soverommet vårt med! Det er malt i en lysgrå farge, og ettersom rommet vender mot nord føles det kaldt. Tenk så mye herligere det vil være å legge seg med den varme mormorfargen på veggene! Og ikke minst våkne opp i! Fargen har jo til og med et fantastisk navn! Det ville passe så godt her hos oss i min farmors gamle hus der jeg prøver å skape en atmosfære av “mormor” 🙂

 75. Jag skulle vilja ha Magnolia. Vi bor i en 100 år gammal sexrumsindelad bondgård och “gamla hallen”, dvs mittenrummet på bottenvåningen, bär spår av makens farfars härjningar med något lösgomsfärgat som vi inte riktigt tagit oss för att ta tag i än. Men nu står den där losgomsrosa mig upp i halsen, och det är dags att skala bort lite av kinderägget (Du vet ju hur man får minst tre överraskningar om man “öppnar” nåt i ett gammalt hus?) och ta fram originalträgolvet, originalpärlsponten i taket och sen ta bort… det lösgomsrosa.

 76. Ingefära är rätta grejen, mitt stora sovrum ska fräschas upp i vinter och den nyansen vore kanon! Mamman måste få lite mys också!

 77. Vi är under en renovering just nu och näst på tur är vårt vardagsrum som ska gå från kritvita väggar till en ljus färg som två personer med lite rädsla för färger kan mäkta med. Kulören Råsiden är den som skulle passa oss bäst!

 78. Den 16/1 går flytten till vårat drömhus som är byggd 1937. En dröm blir sann!! Huset nuvarande färger är mycket 90 tals orange och orange för mig är inte en lugnande färg. Särskilt inte i vårat sovrum, jag skulle vilja en en lugn färg men ändå en FÄRG och jag har blivit förtjust i kulören isblå 784 från beckers sortiment. Vilket är den perfekta duvblå färgen i mina ögon.

 79. Om exakt tre veckor besannas vår dröm. Den lilla prästgården på Östgötaslätten blir vår. Det rum som ska bli vår treåriga dotters kommer få en uppfräschning innan hon blir storasyster i mars. Hon älskar lila och tycker Plommon 709 är jättefin.

 80. Isblå skulle passa på många sätt i vår stuga i fjällvärlden. Just nu en furufrossa, men med färg och lite annat blir det lite mer oss

 81. Om vi vinner så skulle vi vilja måla om vår sons sovrum i färgen honungsmelon.
  //Maria M

 82. Vi håller på att bygga hus och de första rummet vi vill fixa är såklart vår dotters:) Önskar måla med Hägring, tycker den är suuuuperfin! Mjuk och varm!

 83. Vi skulle behöva måla om hallen – Istapp skulle bli perfekt tror jag. De flesta färger gör att rummet ser smutsigt ut… Och alla brungrå färger ser fläckiga ut på ytan… Så en ljus kall färg som Istapp skulle göra rummet större!

 84. Åh, honungsmelon! Vilken underbart kreativ färg till vårt blivande skaparrum där mamma kan kladda med lera, dottern kan teckna och sonen kan bygga lego!

 85. Vi lämnar Stockholms innerstad för vackra Karlskrona. Här har vi hittat vårt drömhus men en del renovering krävs. Färgen prästkrage ger den perfekt varma och ljusa känslan.

 86. I sju år har vi bott i vårat hus från -79. Med två barn så är ytskikten slitna. Det är dags att måla om hallen och korridoren till vardagsrummet. M tur vi har väl på väggen. Med Dun 734 vill jag ljusa upp och fräscha upp dem slitna väggarna.

 87. Färgen momor skulle passa mig perfekt, inte bara för att jag är mormor utan jag gillar mycket färg och att måla om är ju så enkelt, så då behöver man inte vara försiktig och välja neutrala färger. Mitt arbetsrum skulle jag pigga upp med någon vägg med mormorsfärg. Kanske ger det mer energi till mitt jobb med trädgårdsdesign:)

 88. Med färgen Magnolia skulle jag lugna ett tidigare stirrigt rum. Jag skulle skapa ett mjukt sovrum, med mjuka textilier och harmoni. Magnolia skulle harmoniera med textilier och skapa en helt ny känsla i rummet.

  Fick jag måla om i ett sovrum skulle jag välja magnolia.

 89. Vi skulle gärna måla sonens rum i färgen “Isblå”.
  Förstår att dessa färger är populära, för många av dem var väldans fina, såpass att det är svårt att välja en favorit.
  Även Mossa och Sundborn står högt på listan.

  I sonens rum är det vita väggar. Hur mysigt och kreativt är det egentligen? Nej en härlig och gärna lite murrig färg passar mycket bättre, och skulle ge rummet karaktär. Tänker mig att vi skulle inreda med en avslutad byrå och andra möbler i fin-slitna kulörer.
  Hoppas på vinst för vi är panka

 90. Färgen Rauk 551 i favoritkartan, den ser ut att kunna skänka mitt vita sovrum lite harmoni. När jag flyttade in i mitt hus för några år sedan målade jag alla väggar vita, nu tycker jag det skulle vara skönt att få någon ljuv, ljus harmonisk färg till sovrummet som skulle skänka sköna drömmar och djup sömn.

 91. Jag skulle vilja (och behöva) måla om vårt tvrum, barnen har rivit ner tapeterna som börjat lossna så det ser väldigt skabbigt ut. Jag skulle gärna måla i färgen “dun”.

 92. Min son Malte, nio år, har fortfarande en Pippi-bård i sitt rum som han börjar tycka är lite pinsam. Väggarna är dessutom glatt gula. Malte vill ha vitt, grått och svart och jag tror nyansen Råsiden skulle bli perfekt. Han är jättesugen på att få hjälpa till att måla så det är lika bra att smida medan järnet är varmt!

 93. Jag har precis flyttat in hos min pojkvän i hans hus från början av 1900. Det finns en hel del att göra, och det stora projektet med hallen i entrén och på övervåningen har stått still för länge nu. Med färgen “istapp” skulle vi verkligen få en spark i baken och komma igång med renoveringen igen, men den här gången tillsammans.

 94. Råsiden! Den skulle ge perfekt ton till vår loppissoffa som vi klätt om. Rummet är ett kombinerat gammeldags “finrum” som på våren får fungera som mitt växthus. Där vid de två stora glasaltandörrarna gror mina fröer så det knakar med solens strålar som värmer jorden genom fönstren! Där sitter jag ofta och varvar ner och ber en stilla bön.

 95. Som en extra julklapp från en tjurig gårdstomte fick vi en vattenläcka i vardagsrummet. Jag har längtat efter att få ljusa upp vår hall, med en blandning av Råsiden och Sundborn – det skulle stå sig fantastiskt mot vår mörkröda ytterdörr och ge ett mycket lugnare intryck den grälligt orangespräckliga tapeten som sitter där nu – men nu kanske de drömmarna får vänta. Om jag inte vinner, förstås! 😉

 96. Vi bor i ett spännande bland-bygge från 1900,1980 och 1997. Nu ska vi försöka göra ett gemenskapsrum i den gamla delen av huset. Det är lågt i tak och har många dörrar. Jag tror det skulle bli fint med en ljus färg, därför skulle jag vilja vinna färg i kulören Ingefära. Gott nytt år!

 97. Isblå eller retro absolut! Har äntligen fått tag på ett riktigt gamla pardörrar som jag ska ha till mitt sovrum som ja skulle vilja måla lite blåa! Min äldsta dotter håller på att längta ihjäl sig efter ett eget rum som hon nu delar med lillasyster! Vi håller våra tummar och tår att vi har lite tur!

 98. Den fantastiska kulören isblå är ett självklart val för oss! Vi ska flytta till ett nytt hus i januari och för att göra flytten positiv för vår 5-åring har vi lovat honom att få välja färg och inredning i sitt nya rum. Han vill ha undervattenstema med fiskar i taket och denna isblå nyans på väggarna. Att vinna tävlingen skulle betyda mycket eftersom vi redan är lite tyngda av alla utgifter i samband med flytten och med renovering av huset i övrigt.

 99. Isblå! Älskar den nyansen, superfin! Den passar överallt! Så jag hoppas innerligt på vinst. Kram från mig.

 100. I mitt kök är tapeterna fläckiga och lite fransiga i kanterna, här finns inga lister och efter 17 år med grönrandigt känns det som om Isblå 784 skulle få liv i köksandarna igen.

 101. Vi flyttar snart – om bara ett par dagar! – till ett underbart litet torp med gamla trägolv och spröjsade fönster, men där väggarna inte alls stämmer med resten av husets själ. Idag är alltihop tapetserat med moderna tapeter, men med färgen Sundborn tror jag att huset och vi skulle hitta till den där mjuka känslan av gediget hantverk som faktiskt sitter i väggarna.

 102. Vårt sovrum är målat i den allra gräsligaste färgen. Tänk Florida, pensionärer, nån slags pastellkräkgrönt.. Våra vänner ber oss stänga dörren så de slipper se in när de besöker oss. Jag vill ha ett vuxet sovrum i dova färger, med tunga gardiner – Plommon skulle passa perfekt!

 103. Jag flyttar in i min nya lägenhet i januari, dessvärre har den en auberginefärgad fondvägg som är i stort behov av en ny kulör. Färgen Sundborn skulle bli så fin!

 104. Vi har precis flyttat in i vårt drömhus, en funkisvilla med fyra etagevåningar. Den ena etagevåningen ska snart börja renoveras då det är fukt i en vägg och där kommer det behövas mycket färg. Därför skulle färgen prästkrage ljusa upp det blivande mysteverummet där det kommer ägnas många filmkvällar. Intill det rummet är det en liten toalett som behöver fräschas till och där skulle färgen mormor bli så fint. I nästa rum intill ska våra långväga gäster få hålla till och det skulle vara kul med en färgklick där också, Där skulle färgen retro pigga upp och göra gästerna glada.

 105. Färgen Dun från Beckers färgkarta vore fin. I huset på landet! Dun i sovrummet vore fint!!

 106. Hela förmiddagen flödar ljuset i vår stora hall. Ljuset lyckas forma och göra allt vackrare… Allt utom väggen med den hemska tapeten och de stora hålen efter hyllor och speglar. Ingenting skulle passa bättre där än färgen Hägring.

 107. Vi vill tävla om färgen Istapp (eller Hägring eller Mjölk eller Prästkrage, alla var fina!). Om vi vinner kommer vi måla allt som behövs i vårt nyköpta 60-talsradus vid Umeälven! Huset har mycket originalinredning från 60-talet, som vi vill bevara, men en del väggar måste fräschas upp. /Emilia, Pär, Isak 2 år och Enok 1 år.

 108. Efter att ha flyttat 5 gånger senaste 3 åren har jag och min sambo äntligen funnit vårt drömhus. Färgerna Isblå och mossa skulle bli en perfekt kombination för att förgylla ett utav rummen som behöver sig ett lyft!

 109. Jag skulle välja färgen chateau för att måla om den stora väggen i trappan upp till övervåningen i vårt hus. Den skulle passa perfekt till den vita boaseringen och sedan lysas upp av någon vackert mönstrad lampa.

 110. Jag har just köpt en furugarderob som jag skulle vilja måla om och färgen Kokos 502
  NCS S 0500-N skulle bli jättefin.Håller mina tummar för vinst. har så mycket jag kan tänka mig att måla om. Kram/ Linda

 111. För att det nya året förtjänar en ny färg i vardagsrummet. 🙂 Jag skulle vilja måla om med färgen Sundborn.

 112. Vi håller på att bygga ett litet torp mitt ute i skogen. Så självklart skulle nyansen Mossa passa perfekt! Vi försöker hålla kostnaderna nere, så en vinst av färg skulle bli ett välkommet bidrag!

 113. Lillebror ska flytta in till storebror I vår lilla lägenhet. Med fem år mellan dem och Olika intressen och behov blir det en utmaning att få ett barnrum som passar båda. Vi har bara råd med att köpa Nya möbler till barnen men väggarna är Verkligen I stort behov av ny färg då den gamla flagnar och har hål. Färgen Honungsmelon skulle skapa en varm och positiv atmosfär I rummet och göra så de Nya möblerna kommer till sin rätt. Jag är övertygad om att ny härlig färg skulle vara pricken över i:et och få pojkarna att älska sitt ” Nya” rum!

 114. Vår nyfödda gosse ett rum vi vill ge,
  med grågröna väggar som får en att le.

  En plats för ro och drömmar finna,
  och många fina stunder minna.

  Hägring, en fägring så ren och klar, skapar en känsla så underbar.

  Ty färgen sägs sprida en harmoni, i öronen klingar en ljuv symfoni.

  När rummet är målat och klart till vår lille, vi firar hans dag med ett kärleksfullt gille.

  Ty grönt är skönt och kärleken stor, när tre vi nu i hemmet bor!

 115. Vitt och stelt det är vi vår hall,
  men med fina Magnolia den kanske inte skulle kännas lika kall.
  Mannen vrålar “det känns som jag bor på ett mentalsjukhus”,
  och “fina” streckgubbar finns målade på väggen av våra små bus.
  Det känns som att det liksom är dags att gå vidare och måla om nu,
  med en ljus fin färg som inte är vit hade jag blivit en populär fru.
  Så nu kan vi bara hoppas och hålla tummar & tår, på att vi av Clara & Beckers denna vinst får. Vi passar såklart på att oxå önska er ett Gott nytt år!

 116. Flyttat till ny lägenhet i januari och tycker man ska bo lite och lära känna rummen och ljuset innan man inreder. Istapp är dock en klar favorit och hoppas att den kommer kännas självklar i vardagsrummet.

 117. Efter att ha letat och ägnat mycket kraft,
  mina föräldrar nu turen haft.

  Drömlägenheten som stått där sedan 100 år tillbaka,
  gammal och fin men det i fogarna nu knaka.

  Den nya lägenheten behöver renoveras,
  gamla tapeter rivas och ny färg adderas.

  De vill ha den i sann 50-tals stil,
  om det görs med kvalité den ska bli så gracil.

  Skulle jag vinna skulle jag vinsten till dem ge,
  vill att deras drömbild verkligen ska ske.

  Bland Beckers färger jag tror ”Retro” skulle passa,
  då de är ute efter pastellfärger massa.

  Jag tror denna färg då kan bli en bra bas,
  för att skapa deras egna dröm-oas.

  Gott nytt år!

 118. Jag har äntligen fått ett ledigt hörn i vårt lilla hus som ska få bli arbetsplats åt mig. Där ska det ärvda skrivbordet från mormor stå, stringhyllorna som suttit i mina föräldrars förråd ska monteras upp på väggen och det gamla arkivskåpet ska piffas upp. Väggen vill jag måla i nyansen Retro och arkivskåpet tror jag ska få nyansen Magnolia.

 119. Jag vill göra om vårt vita “mellanrum” till ett mer ombonat rum. Där skulle det passa med färgen Retro, för en mysig känsla där vi kan ha böcker, piano och umgås.

 120. Isblå! Isblå! Isblåa väggar i vardagsrummet för det är där vi hänger mest och färgen andas hav, himmel och liv. Det är som att titta på horisonten över ett stilla hav, tankarna får flyga fritt då inget hindrar. Och i det blåa bor även en saknad farmor, enligt lillan, för isblåa väggar är som att ta in en bit vild himmel.

 121. Min mamma behöver och önskar byta sin trea till något mindre då barnen flyttat ut. Men hon kommer inte igång så jag tänker att en dunk färg hjälper henne att få grejer att hända. Mjölk passar nog alla i vardagsrummet.