Förr i tiden i bloggvärlden (dvs innan Instagram) var det helt okej att lägga upp sådana här bilder på sin blogg. Nonsensbilder på något man helt enkelt bara tycker är fint, rakt upp och ner. Utan förklaring eller vidhängande text. Som rönnbärsklasar med snö mot en egendomligt blå himmel som ser ut att ha skapats i en filmstudio.

Det är så spännande med instagram vs blogg tycker jag. Instagram har ju kallats för en bloggdödare. Fast det tror jag inte på. Många slutar visserligen blogga och går istället över till instagram. Men folk vill fortfarande läsa bloggar. Däremot är de sämre på att själva orka skriva dem och dessutom kommentera på andras. Och det skulle ju kunna vara instagrams fel eftersom det är så mycket lättare att skriva där! Eller så är det helt enkelt smartphonens fel. Men den är gör ju samtidigt en positiv skillnad på läsarantalet. Förr hade julhelgen knappt någon trafik alls. Men så är det inte längre! Folk (som jag själv) som förut inte läste bloggar under julen eftersom de var tvungna att starta sin dator – läser nu massor av bloggar då de kan göra det ifrån sin mobil, sittande i fjällstugan eller på mormors kökssoffa mitt ute i tjottahejti! Och det i sin tur gör det mycket roligare som bloggare att skriva!

Vi kan väl säga att jag kör lite old school-bloggande när jag idag lägger upp den här nonsensbilden på någonting jag helt enkelt tycker mycket om: rönnbär, snö och blå vinterhimmel. Även om den faktiskt fick lite vidhängande förklaring och text ändå.