Old school-bloggande

Förr i tiden i bloggvärlden (dvs innan Instagram) var det helt okej att lägga upp sådana här bilder på sin blogg. Nonsensbilder på något man helt enkelt bara tycker är fint, rakt upp och ner. Utan förklaring eller vidhängande text. Som rönnbärsklasar med snö mot en egendomligt blå himmel som ser ut att ha skapats i en filmstudio.

Det är så spännande med instagram vs blogg tycker jag. Instagram har ju kallats för en bloggdödare. Fast det tror jag inte på. Många slutar visserligen blogga och går istället över till instagram. Men folk vill fortfarande läsa bloggar. Däremot är de sämre på att själva orka skriva dem och dessutom kommentera på andras. Och det skulle ju kunna vara instagrams fel eftersom det är så mycket lättare att skriva där! Eller så är det helt enkelt smartphonens fel. Men den är gör ju samtidigt en positiv skillnad på läsarantalet. Förr hade julhelgen knappt någon trafik alls. Men så är det inte längre! Folk (som jag själv) som förut inte läste bloggar under julen eftersom de var tvungna att starta sin dator – läser nu massor av bloggar då de kan göra det ifrån sin mobil, sittande i fjällstugan eller på mormors kökssoffa mitt ute i tjottahejti! Och det i sin tur gör det mycket roligare som bloggare att skriva!

Vi kan väl säga att jag kör lite old school-bloggande när jag idag lägger upp den här nonsensbilden på någonting jag helt enkelt tycker mycket om: rönnbär, snö och blå vinterhimmel. Även om den faktiskt fick lite vidhängande förklaring och text ändå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

18 kommentarer på “Old school-bloggande”

 1. Jag har precis lagt upp lite old school bilder i min blogg. Jag instagrammar mest och precis som du säger lägger jag mindre tid på bloggen och mindre tid på att kommentera andras bloggar. Det är så lätt att bara gilla en bild, det går fort och Man behöver inte lägga så mycket tid på det. Synd och jag ska bli bättre, både på mitt egna bloggande och att kommentera andras. God fortsättning!

 2. Blogg och instagram kompletterar varandra bra tycker jag… Det är ju lite olika saker som passar i de olika “forumen”. En enkel “gilla-knapp”- utan facebook-koppling- vore dock roligt se mer av i bloggvärlden. Eftersom man ofta inte orkar kommentera, särskilt inte från mobilen, men gärna ändå skulle ge nån sorts snabb feedback… Lite som när man gillar på fb och insta…

  1. Håller med, angående gilla-knapp; borde ju kunna fixas liknande som det finns pil upp eller ner under kommentarerna, i samband med bloggtexten.

 3. Jag lägger ofta upp nonsens bilder, tycker om det måste jag säga – en bild + text som kan handla om något helt annat 🙂

 4. Jeg synes faktisk, at begge er lige interessante, men jeg vil da absolut savne de (dine) dybere blogs – hvor vi kan inspirerer hinanden og dele tanker om stort og småt.

 5. Får väl erkänna att jag då och då kör nonsensbilder. Är barnsligt förtjust i naturbilder men det kanske ska finnas lite tyngd och text bakom. Tack för påminnelsen 🙂

  Emilia
  http://www.enemilia.se

 6. Oh no! Får man inte blogga om sånt längre? Då borde jag ju lägga ner min blogg. Det är ju typ vad min blogg går ut på.. 🙁 buhuuu. Det förklarar varför typ noll personer läser.. Haha!

 7. Jag är så vansinnigt nyfiken på din nya kamera! Vad är det för modell och hur tänkte du när du valde den?

 8. Jättefin nonsensbild :-). Och i min värld kan man fortfarande lägga upp såna här bilder på bloggar. Jag gör det ibland 🙂

 9. Älskar såna där bilder på natur och skönhet ute så det får du gärna lägga upp fler. Som stadsbo är det härligt att se er härliga natur och omgivning och få drömma sig bort en stund.

 10. Jag tycker som du att smartphonen gör det enklare att läsa bloggar. Däremot tycker jag de flesta appar (t.ex. Bloglovin) borde utveckla sin funktionalitet så det är enklare att kommentera. Jag läser mest sömnadsbloggar och där är hela grejen interaktionen mellan sömmerskor. På en smartphone sker den interaktionen enklare via Instagram än bloggar.

 11. Måste bara prisa dig lite – du skriver så himla bra, så himla fint och TREVLIGT (inte tråkigt trevligt utan verkligen trivsamt trevligt)! Det är en fröjd att läsa dina texter, så begåvad på texter som du är. Har just julläst “Astrids bilder” och tycker dina ord påminner om hennes enkla, tydliga och kärnfulla meningar. Ja det är verkligen en fröjd att läsa det du skriver! 🙂

  Gott nytt år, stort lycka till med 2015 och allt som kommer hända!

 12. Jag har inte läst några bloggar under julhelgen o hade väl ungefär 200 i min feed när jag kom tillbaka till civilisationen 🙂

 13. Hej, jag vill starta en blogg men har ingen aning om var. Vilka “bloggsidor” rekommenderar du om jag enkelt vill kunna göra inlägg med stora bilder och ändå styra utseendet något, tex “bakgrundstapet” på sidan? (Minns att du hade en väldigt fin tapet som bakgrund för länge sedan) en annan fråga är att jag skulle gärna skriva ut mitt namn på bloggen men jag vill inte att den ska dyka upp på mitt namn via google, vet du något om det? Mycket tacksam för svar! Tack.