Efter en fin jul där vi på Yawama of Sweden sålde väldigt (!) bra med ekologiska gosedjur håller vi nu på att ladda upp inför nästa säsong och lägga beställningar inför hösten. Och alldeles nyss fick vi in dessa nya fina kuddar i sortimentet – Regn, Korall och Löv. Kuddar är framtagna i samarbete med Baobab i Swaziland. Baobab är en fairtrade-organisation som sysselsätter tjugofem kvinnor, nästan alla ensamstående mödrar. På Baobab får kvinnorna verktyg för att anpassa sig till ett samhälle i förändring. Kvinnorna i Swaziland får nämligen en allt mer framträdande roll och ett allt större ansvar, inte minst för försörjningen.

Att tillverka våra kuddar är en omsorgsfull process. Smält vax appliceras på tyget som därefter nedsänks i olika färgbad. Vaxet skapar en skyddande barriär som gör att tyget inunder förblir vitt. Dessa färgbad upprepas flera gånger tills önskat resultat uppnås. Sedan soltorkas tyget och vaxet avlägsnas. Då uppstår de för batik så typiska krackeleringarna i färgen. Av det färgade tyget tillverkas sedan kuddarna.

Våra fina kuddar som inte bara är vackra utan också gör gott för producenterna finns att köpa här