Vi är uppe hos min mormor i Jokkmokk i helgen. Extra roligt för att det är Jokkmokksmarknad och allt. Marknader brukar ju inte alltid vara så stimulerande, med plastkrafs och fula tröjor med tryck men Jokkmokksmarknaden är speciell. Den firas första helgen i februari varje år och har över 400 år på nacken.  Det samiska präglar hela marknaden. Utställningar, konsthantverk, samisk musik, massor av renar och högtidsklädda samer i de mest fantastiska dräkter.

När vi var små var vi ofta här men nu var det nog tio år sedan sist så det var lite extra kul att komma hit.

Solen sken men i fjällen blåste orkanvindar så på marknadsplatsen var det väldigt blåsigt

Gammaldags marmelad är ett måste

Finaste färgkombon som finns!

Jag köpte en rejäl laddning gahkku (det mjuka samiska tunnbrödet), torkat renkött, ett renskinn och så lite annat smått och gott.

Så himla vinterfint!

Förutom slöjd av olika sorter, renskinn, kött och korvar säljs också sånt här. Hostmedicin och kvacksalvedroppar

Snygga förvånade provdockor i pälshatt!

Hundra sorters godis och chokladbollar

Och tvåhundratusen tovade luddor.

Och som vanligt köpte jag en stor laddning marknadsgodis, teaterkonfekt, marmelad och brända mandlar. Trots att jag storknar av sockerchocken redan efter några bitar. Men jag äter likafullt eftersom det liksom är tradition.