Tisdagsbestyr

Idag har jag haft min kompis Erica (ni vet hon jag gjort Husmorsskolan i P1 med) och hennes barn på besök. Himla trevligt! Jag bjöd på mat och till efterrätt gjorde jag fruktsallad.

En vanlig sketen fruktsallad kan man piffa genom att servera den med vispgrädde med lite  florsocker och vanilj i. Dessutom strösslade jag torkade gojibär, mullbär och phsyalisbär över. Blev mycket bra. En rejäl gräddklick hamnade i kaffet också! Dricker alltid kaffe med grädde

Ungarna fick hälsa på kycklingarna vilket var väldigt populärt

Kycklingar och bäbisar är en ganska oemotståndlig kombination

Dagen avslutades med att köket fylldes med underbar kvällssol….samtidigt som jag blev smärtsamt medveten om våra oputsade fönster. Nå, utsidan är ju ingen idé att putsa eftersom hela huset ska målas om någon månad och då blir de ändå dammiga och fula. Men insidan den får jag ta itu med till helgen. Fy vale.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

14 kommentarer på “Tisdagsbestyr”

 1. Mysigt. Goda vänner får all mat att smaka gott. 🙂 men det ser givetvis jättegott ut.

  Har du något bra husmorstips på fönsterputs? Jag tror att jag har använt alla i boken, men du har troligtvis samma fönster som vi har (och kanske samma problem med att få dem helt rena?).

 2. Mitt bästa tips för fönsterputs är Kärchers apparat som skrapar och suger upp vätskan, man behöver egentligen inte hela kittet utan bara den batteridrivna “sug-skrapan”. Du slipper alla ränder och kan putsa fönstret med milda medel. Toppengrej och jag drar mig inte för att putsa fönstrena längre!

 3. När vi putsar fönster numera så använder vi mirakeltrasor och ljummet vatten. Inga ränder och inga repor.
  Jag putsade fönstren på landet i helgen, dock bara utsidan, och jag såg hur fruktansvärt repiga fönstren var (tur att de ska bytas inom några år). Förmodligen som en rest efter tidigare fönsterputsar där någon har använt skrapa eller något annat som har repat glaset.

  Det allra bästa med mirakeltrasorna är att du bara använder vatten. Visserligen kostar trasorna lite i inköp, men man kan ha dem länge och det blir miljövänligt med mindre kemikalier.

 4. Husmorsskolan…åååhh…jag saknar den serien….du anar inte hur mkt jag längtat och hoppats på att ni ska ta upp den igen. Var så otroligt mysigt att lyssna på under tiden man stickade <3

 5. Jag har en liten märklig egenhet som jag antagligen är ganska så ensam om.
  Jag älskar oputsade, och dammiga fönster! Det ser så.. äkta ut. Märkligt men sant.