Söndagen i bilder

Denna helg, precis som alla helger nu på våren går i arbetandes tecken. På söndagen jobbades det med jordbruket.

I år har vi sju griseknoar. Hemskt söta

Albin, Jakob och min svåger Jens byggde ett nytt grishus nere vid bäcken. Tanken är att grisarna ska få bo där så att de kan dricka direkt från bäcken och vi slipper kånka så mycket vatten

Och så här ser kycklingarna som kläcktes i påskas ut nu! De bor ute i den hönsinredda husvagnen. Hälften blev hönor och hälften tuppar. Till hösten åker tupparna i grytan. Ser ni den vita tuppen? En enda vit bland alla svarta. Jag la nämligen ner ett befruktat ägg från vår egen hönsgård i kläckaren tillsammans med de renrasiga orpingtonhönsen.

En isbarhöna (tror jag) som lägger turkosa ägg!

Bertil och Ada lekte och arbetade utomhus. Egenstylade outfits FTW!

Lill-Folke fick mest hänga med oss på trappen och klappa katten Måns

Här ser ni vår gårdsbutik. Ulrika håller på att renovera den just nu. Plockar bort den fula gamla fasaden, sätter i tidstypiska fönster och städar och fixar invändigt. Kommer bli så bra när det är färdigt!

Ulrika och Albin bjöd på middag. Pulled pork i pitabröd med coleslaw. På kött från våra egna grisar från förra året

Löjligt gott var det!

Albin och Ulrika har väldigt fint hemma hos sig och man möts alltid av en svag doft av linoljefärg när man kommer in, från något av alla projekt de har i görningen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

26 kommentarer på “Söndagen i bilder”

 1. Jag önskar ett inlägg där Bertil stylar dig en helvecka (5dagar). Jag tror du kommer få många kreativa förslag.

 2. Fy tusan va bra ni verkar ha det! 🙂 Förstår att du är tacksam för att du har det liv du har. Jag är glad att du vill dela med dig genom bloggen. Tack! Ha en fin dag!

 3. Hej Clara! Tack för att du delar med dig! Blir så peppad på att skaffa grisar när jag läser om dem som har grisar hemma på gården. Har skaffat höns för ungefär en månad sen och trivs ypperligt med det! 🙂 Ser spännande ut med gårdsbutiken! Får kanske ta en tur till er och handla när ni öppnar till sommaren/sensommaren? Vill också passa på att säga att jag helt och hållet står bakom dig i förebildsfrågan. Jag har läst din blogg i cirka 5-6 år nu och du känns som en vettig person. Om några enstaka inte håller med dig om vissa saker må så vara men så är det ju med allt. Ibland håller man ju inte med sina vänner men man gillar ju dem ändå. Det här med jourhavande förebilder är något vi måste tagga ner med. Ingen kan vara alla till lags. Alla gör så gott du kan och jag tycker att du gör ett väldans bra jobb med att leva ditt liv precis som du vill ha det. Du är en stor inspirationskälla ska du veta! Stor kram till dig!/Carolina

  1. Tack kära du för din jättefina kommentar <3 tack för att du läser och för ditt stöd Carolina !

 4. Hej!
  “grönvärpar”-egenskaperna brukar slå igenom väldigt länge även om de blandas upp med andra raser. Så om du kläcker/ruvar fram kycklingar från turkosa ägg så är det stor sannolikhet att även dessa blir grönvärpare även om det är en helt annan tupp. Det är åtminstone min erfarenhet.

 5. Hejsan! Man blir så glad varje gång man går in på din blogg <3

  Men nu till en liten fråga: Använder ni fortfarande tygblöjor på era barn? Använde ni dem direkt från BB? Är själv inne på tygblöjor så hade varit roligt att veta 🙂 Kanske ett nytt tygblöje inlägg.

  Ha en fin dag!

 6. Vad mysiga och inspirerande bilder! Så skulle jag också vilja ha det i framtiden, flytta ut på landet, skaffa höns och får (istället för grisar) och jobba hemifrån största delen av tiden. Drömlivet!

 7. Så härligt det ser ut! Får mig att tänka på mina barndomsdagar hos farmor och farfar. Ja hemma också men vår gård var en aningens större med mjölkkor, tjurar, får, grisar och hönor.
  Lycka är att kunna ge den uppväxten till ens barn.

 8. Hej!
  Underbara foton, så söta grisar! Jag läste just en artikel om att ha grisar i tidningen “Country Living”. Mkt inspirerande! Fast höns blir nog det vi skaffar först, jätte fina de med.
  Njut nya veckan!
  Hälsar Anna i Skåne

 9. Vad fräckt att gårdsbutiken var så vackert timrad under den röda klädseln. Kommer ju att bli super bra när det blir klart. Efterlyser redan nu en före och efter bild för oss som bor för långt bort för ett besök till sommaren.

 10. Vad roligt att få se en hel dag på eran härliga bondgård och bilderna är helt underbara 😀

 11. Så härligt blogginlägg, vilken fantastisk inspirationsbomb! Tack! Blir så peppad att följa mina egna mål och drömmar. Uppskattar verkligen din blogg och det du gör. KRAM =)