Ännu en mulen och regnig dag – men vad gör det när man har ett helt växthus att hänga i där det dessutom är tropisk värme?  Jakob och Albin arbetade hela dagen därute, bland annat med att binda upp tomaterna.  Man kan konstatera att det blir en sjusärdeles skörd i år

Så roligt att se hur alla chilifrukter, paprikor, gurkor och tomater börjar växa på sig

I växthuset står några praktiska bevattningsbord som följde med växthuset vi köpte. Man fyller borden med vattten och sedan kan växterna stå och suga upp det allt efter behov.

Sedan har jag bakat igen. Det är fasligt vad det går åt mycket fikabröd när man är ledig!

Vi gjorde bullar med fyllning av rabarbermarmelad och nektarinmarmelad.

Baka ut bullarna som vanligt. Pensla dem med smör med pyttelite socker. Bred sedan över sylten eller marmeladen och snurra ihop bullarna och grädda som vanligt.  LIVSFARLIGT gott!

När bullarna var färdiga och köket städat gick jag ner i källaren för att måla mitt nya badrumsskåp. Min svärfar har byggt ett i pärlspont åt oss för flera veckor sedan men inte förrän idag fick jag tid att måla det!  Med vit linoljefärg för att det ska kännas litet och diskret i vårt minimala badrum. Jag är ju ovan att använda linoljefärg när jag målar men tycker att resultatet ofta blir finare än med akrylatfärger – så nu försöker jag vänja om mig och det går riktigt bra!

Efter en kvällstur i regnet med Melker kurade han ihop sig i soffan och jag låg bredvid med en trave tidningar.

Men nu ska jag gå och sova – för mina barn fattar verkligen inte att sommarlov är lika med sovmorgon!