Skira gröna granskott.

Efter att jag sett Evelina göra granskottssirap blev jag väldigt frestad att prova själv! Granskottssirap kan användas till efterrätter och pannkakor men sägs också vara bra mot hosta och förkylningar. Värt att testa i alla fall!

Jag plockade lite granskott och varvade med råsocker i en väl rengjord burk

Sedan ställde jag burken i fönstret. Den ska skakas om varje dag och efter någon vecka börjar sockret att smälta.

Låt burken stå i fönstret i upp till en månad tills allt socker har smält. Sila då av granskotten och häll upp sirapen på en ren och desinficerad burk!

Tänk på att granskott inte omfattas av allemansrätten bara. Du behöver tillåtelse från markägaren för att få plocka. Och när du plockar granskott – ta inte alla skott från samma träd utan plocka från ett par olika.

Nu får jag bara vänta och se när det behagar blir sirap! Lovar att uppdatera er på resultatet