Jädrar i min lilla låda så gott det är med squash! En smarrig grej jag brukar göra av squash (så att den ersätter pasta eller potatis till måltiden) är att hyvla och marinerad den.
Squashpasta
Tid
ca 40 minuter
Ingredienser
Squash
Salt
Citronsaft
Citronzest
Parmesan
Peppar
Valfri krydda t.ex basilika eller koriander
Gör så här
- Hyvla squashen med en osthyvel/potatisskalare.
- Lägg den i ett durkslag och salta lätt.
- Låt den vattna ur sig under ca 30 minuter.
- Krama sedan ur den och lägg i en skål.
- Pressa över citronsaft, citronzest, riven parmesan och lite salt och peppar.
- Är man lagd åt det håller klipper man sedan över lite basilika eller koriander eller någon annan krydda man gillar.
Gott till fisk, kött, eller bara som det är rakt upp och ner.
19 svar
Låter underbart! Tack för tipset!
SÅ gott! Brukar koka den lite lätt med, ah, det vattnas i munnen bara av att tänka på det!
Testar jag direkt och drömmer “Italien, Italien, Italien”
Det receptet prövar jag snart.Supergott verkar det vara.Denna årstid är squashen så fin och smakar mer om den är helt ny och inte fraktad halva jordklotet för att nå oss.
Låter smarrigt! Vi fick nyss mangosallad hos min syster som tillbehör till fisk. Galet gott det också!
Testas idag ;). Förvälld squashpasta blir lätt blöt o lämnar en sjö av vatten på tallriken så detta låter klart lovande.
Påminner om min inlagda gurka med citron o persilja (då jag inte tål ättika o undviker socker). Fungerar säkert med späd squash också vilket blir bättre för plånboken 😉
Nu blev jag hungrig…
Precis ett sådant recept som räddar min idétorka av vad jag ska hitta på med min squash! Tack tack snälla Clara min måndags lunch är nu räddad 😉
Men vad gott! Bra tips 🙂
http://WWW.stinabjo.blogg.se
Tack, jag som just kikar upp lite squashrecept – jag har fått en riktig baddare av en vän och ska börja laga lite nya saker av den ikväll. Den ska bli biffar, svampgratinerad, liten lasagne och så din sallad.
Det där vill jag prova! Ser jättegott!
Jag ska också prova! Ser smarrigt ut!!
Här är en spellista jag brukar lyssna på när jag lagar mat!
https://open.spotify.com/album/6soPLnAM2ymOsTLc7VZ7Xs
Kram på er!!
Tack för tipset. Ska verkligen pröva, det är dags för mig att ändra mina matvanor nu efter förlossningen 🙂
Tack för tipset! det ska jag absolut testa, vi äter alldeles för mycket ris, pasta och potatis! kika gärna in på en kopp kaffe på min blogg http://www.inredningsinsp.blogg.se
jävlar du! vad gott du fick det att se ut 😀
Vilket smarrigt tips! Jag brukar smörsteka hyvlad zucchini (samma grönsak väl?), lite salt och peppar istället för pasta. Men blomkålsris är favoriten – så gott att riva och steka med lite kryddor.
Squashpasta är ju super! Vi odlar squash på balkongen och den första är precis färdig att skördas. 🙂
Asigt bra tips! Står ofta med massor med squash och dålig inspiration av vad jag kan göra med den. Men detta ska testas!
Har precis testat med min egenodlade squash och det var supergott! Men den egenodlade eller närproducerade squashen är ju god som den är, sedan jag började odla egen klarar jag inte av den svampiga varianten som säljs året runt på vanliga mataffärer. Nästa gång ska jag testa att lägga till lite tunt skivad silverlök istället för parmesanosten, jag tror det kan funka.
Åh vilket smart tips! Låter riktigt gott 🙂