Squash istället för pasta och potatis

En hyvlad gyllene squash som fått smak av citrus i en porslinsskål.

Jädrar i min lilla låda så gott det är med squash! En smarrig grej jag brukar göra av squash (så att den ersätter pasta eller potatis till måltiden) är att hyvla och marinerad den.

Så här gör du:

Hyvla squashen med en osthyvel/potatisskalare.

Lägg den i ett durkslag och salta lätt.

Låt den vattna ur sig under ca 3o minuter.

Krama sedan ur den och lägg i en skål.

Pressa över citronsaft, citronzest, riven parmesan och lite salt och peppar.

Är man lagd åt det håller klipper man sedan över lite basilika eller koriander eller någon annan krydda man gillar.

Gott till fisk, kött, eller bara som det är rakt upp och ner.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

19 kommentarer på “Squash istället för pasta och potatis”

 1. Det receptet prövar jag snart.Supergott verkar det vara.Denna årstid är squashen så fin och smakar mer om den är helt ny och inte fraktad halva jordklotet för att nå oss.

 2. Testas idag ;). Förvälld squashpasta blir lätt blöt o lämnar en sjö av vatten på tallriken så detta låter klart lovande.

  Påminner om min inlagda gurka med citron o persilja (då jag inte tål ättika o undviker socker). Fungerar säkert med späd squash också vilket blir bättre för plånboken 😉

  Nu blev jag hungrig…

 3. Precis ett sådant recept som räddar min idétorka av vad jag ska hitta på med min squash! Tack tack snälla Clara min måndags lunch är nu räddad 😉

 4. Tack, jag som just kikar upp lite squashrecept – jag har fått en riktig baddare av en vän och ska börja laga lite nya saker av den ikväll. Den ska bli biffar, svampgratinerad, liten lasagne och så din sallad.

 5. Vilket smarrigt tips! Jag brukar smörsteka hyvlad zucchini (samma grönsak väl?), lite salt och peppar istället för pasta. Men blomkålsris är favoriten – så gott att riva och steka med lite kryddor.

 6. Asigt bra tips! Står ofta med massor med squash och dålig inspiration av vad jag kan göra med den. Men detta ska testas!

 7. Har precis testat med min egenodlade squash och det var supergott! Men den egenodlade eller närproducerade squashen är ju god som den är, sedan jag började odla egen klarar jag inte av den svampiga varianten som säljs året runt på vanliga mataffärer. Nästa gång ska jag testa att lägga till lite tunt skivad silverlök istället för parmesanosten, jag tror det kan funka.