En hyvlad gyllene squash som fått smak av citrus i en porslinsskål.

Jädrar i min lilla låda så gott det är med squash! En smarrig grej jag brukar göra av squash (så att den ersätter pasta eller potatis till måltiden) är att hyvla och marinerad den.

Squashpasta

Tid

ca 40 minuter

Ingredienser

  • Squash

  • Salt

  • Citronsaft

  • Citronzest

  • Parmesan

  • Peppar

  • Valfri krydda t.ex basilika eller koriander

Gör så här

  • Hyvla squashen med en osthyvel/potatisskalare.
  • Lägg den i ett durkslag och salta lätt.
  • Låt den vattna ur sig under ca 30 minuter.
  • Krama sedan ur den och lägg i en skål.
  • Pressa över citronsaft, citronzest, riven parmesan och lite salt och peppar.
  • Är man lagd åt det håller klipper man sedan över lite basilika eller koriander eller någon annan krydda man gillar.

Gott till fisk, kött, eller bara som det är rakt upp och ner.