Missmatcha

Jag älskar udda porslin. Varför måste allting matcha? Mitt vardagsporslin är en samling antika tallrikar i olika färger och modeller. Faktiskt lika fina till kalas som vardag. Och finglasen till fest är en samling udda kristallglas jag fått eller hittat på loppis. Vill man inte att det ska bli för spretigt med dukningen kan man ju välja olika mönster men i samma färgskala – som här på bilden. Eller så är man vågad och missmatchar ljuva gammaldags blomsterrankor med femtiotalsrutor  – mixat är kul. Våga prova!

Du som gillar gammaldags porslin – kolla in mina brittiska rosa koppar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

13 kommentarer på “Missmatcha”

 1. Så fint! Skulle gärna byta ut mina slitna Ikea-tallrikar mot loppisfyndade, men jag orkar verkligen inte hålla på att diska för hand. Kör du ditt fina loppisporslin i diskmaskinen?

 2. Det är verkligen superfint att miss matcha lite. Samtidigt gillar jag att det finns någon slags röd tråd genom valen, detta var en superfin variant på dukning i mina ögon. Gillade äpplena som ljusstakar också 😀

 3. Jag skulle absolut missmatcha lite mer om jag inte mitt dumma nöt slängde exakt sådana tallrikar som på bilden i golvet efter att ha blivit dumpad…till fördel för en liten o nätt norska.

 4. Jag har en plan på att sakta, sakta byta ut IKEA-porslinet hemma mot lite annat… Tror inte maken är HELT emot det, men inte kanske jättepepp.

  Samtidigt förklarar jag för honom att han har gift sig med sin mor (jag och svärmor kommer väldigt bra överens och delar många intressen) – hon har nämligen en massa blandporslin på landet och jag bara älskar det 😉

 5. Åh, vilka fina tallrikar! Jag samlar på udda porslin i precis den där blågröna färgen, men det går långsamt framåt. Ser fram emot dagen då jag kan skänka vårt tråkiga vita porslin som än så länge måste komplettera. Tror det var du som inspirerade mig att börja samla udda tallrikar för ett par år sedan. Och maken är som tur är helt med på noterna!

 6. Jag gillar också att missmatcha men jag måste erkänna att jag just nu har en längtan om att ha lite fler av samma sort så nu köper jag bara porslin i bruna toner och bara de som har minst 3-4 i samma färg.

 7. Det är så fint med gammalt porslin! Jag har massor men vågar mest ha det till uppläggningar av “torr” mat och till blomfat.
  Jag har fått för mig att mycket gammalt porslin och porslinsdekor innehåller tungmetaller. Vet du hur det är med det?

 8. Ja hos mig ser hela skåpet ut som hos myrorna. Man skulle ju ha middag oftare för folk. Måste testa dina äppelljus som du gjorde i programmet .

 9. Jag har ett gäng kantstötta tallrikar från Ikea som efter diverse flyttar och två barn verkligen är i behov att bytas ut. Fick två Rörstrands Gröna Anna av en äldre släkting och nu när jag såg dina vackra bilder så bestämde jag mig för att börja samla på fler i samma färgskala. Tack för all inspiration du ger.