Igår satte jag mitt hopp till tisdagen och önskade att den skulle bli en bättre dag. Det blev den också – och det med råge. Inatt var det nio minus här hemma så hela världen var frostig och vit när jag vaknade. Väldigt vintrigt och passande då jag på förmiddagen gjorde en julig omslagsplåtning till en tidning.

Det är helt bisarrt hur mycket plats julen tar i mitt liv. Det sista pyntet plockade jag bort i juni – då hade jag haft en låda med pynt nere i vardagsrummet ända sedan december. Med allt sånt som behövs för att skapa julstämning i diverse tidningsreportage. Och nu plockade jag alltså fram första julpyntet för säsongen och gjorde vinterfint hemma istället. Med det här yrket är det tur att jag älskar julen. Annars hade jag väl blivit tokig…

Nu sitter jag i alla fall och jobbar ikapp framför datorn och värmer mig med lite te och njuter av att vara fint sminkad och fixad.