Höstfint i varje vrå

Hösten har kommit så långt här uppe att nästan varenda löv har ramlat av. Ironiskt nog är det först nu jag tagit fram utemöbelgruppen – för nu är grusplanen klar och trädgården så gott som färdig. Möbelgruppen köpte jag i somras, omålad från Brafab/EM-möbler och sedan gick jag över den med kromoxidgrön linoljefärg från Ottossons. När jag beställde den kom den fram med några små skador men EM-möbler i Umeå drog av en rejäl rabatt på en gång. Sånt tycker jag är så himla värdefullt –  vänlig och snabb service.

Även om det inte blir mycket utesittande den här årstiden är det ju väldigt vackert att ha möblerna framme så att man kan titta ut på dem inifrån. De är ju en prydnad i trädgården. Lite pumpor och squash står som dekoration på bordet. Ljungen i den rostiga gamla kakburken är fin i sin enkelhet

För att inte tala om den loppisfyndade gamla vattenkannan.

Vid entrén till tomten har jag satt de stora urnorna och så lite ljung i en trälåda och en vacker pumpa.

Älskar det här höstiga Allhelgona-fixet! Med marschaller, pumpor och vackra vintergröna växter. Nu frossar jag i det sista av hösten innan det är dags att börja tänka på julen istället!

Baka min goda pumpapaj

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

20 kommentarer på “Höstfint i varje vrå”

 1. Åh så himla fint ni har det. Jag vill dekorera lite inne med små pumpor. Tycker de är så fina både i färg och form.

 2. Så vackert. Hösten är en så fin årstid.
  Det är så mysigt att på olika sätt följa årstiderna i inredning, matlagning och bak.Trivsel!

 3. Sâ fint! Helt otroligt hur mycket blommor och vãxter kan gõra. Mysigt nãr alla lõv faller och det blir sâ dãr krispigt kallt. Ãlskar att ha det mysigt och tãnda ljus 😀 Dãr jag bor ãr det fortfarande sol och behagligt varmt men pâ morgonen och kvãllen blir det kyligt och lõven har precis bõrjat falla ;D Blir sâ inspirerad av din blogg!

 4. Vacker färg på möblerna. Passar väldigt bra med den orange pumpan.
  Blundar lite när jag går ut genom dörren här hemma. Inte ett enda stilleben har jag åstadkommit den här hösten. Å andra sidan gör ju naturen sitt bästa på egen hand. Hela gräsmattan är täckt av löv och det är himla fint.

 5. En sån möbelgrupp hade min mormor i sin vackra trädgård när jag var barn, vad roligt att den tillverkas än. Jätte fint med alla pumpor och växter också.

 6. Har inflammation i käkmusklen och infektion i en visdomstand. Tål inga andra värktabletter en alvedon. Dessutom hemma med en 5 åring med vattkoppor! Livet kändes så där men igår landade er nya bok i brevlådan. Har nu drömt mig bort ihop med dottern och fantiserar hur fantastiskt trevligt vi ska ha det när det här är över. Boken är perfekt, tror att vi efter några jular kommer ha andvänt de flesta recepten faktiskt. De var enkla men goda och inspirerande recept. Perfekta att laga tillsammans! Idag har vi pysslat hjärtkorgar och bestämt att vi ska laga risnougat när mormor kommer… Tack för att du inspirerar!

  1. Men vad glad jag blir <3 tack snälla. Hoppas den där elaka infektionen ger med sig. Kram

 7. Vad vackert! Det inger verkligen den där rätt höstkänslan. Jag har alltid älskat pumpor som prydnader. Man behöver inte göra så mycket med dem, utan de är så vackra i sig själva.

 8. Hej Clara,
  Nu har jag letat och letat för att ta reda på vilken typ av grus/singel det är du har i din trädgård. Det är s oerhört vackert och jag sitter nu själv och planerar för lite grus i trädgården och vill ju åt något liknande din. Så vad är det för grus?