Någon önskade fler bilder från vårt sovrum – och eftersom er önskan är min lag så kommer här en liten glimt. Sängen är bäddad med Nyblom Kolléns fina linnelakan. Skrynkliga linnelakan har ju varit inne ett tag och man förstår verkligen varför – all textil som är skrynklig och fortfarande vacker är ju bara så tacksam att inreda med! Dessutom är linnetyg väldigt skönt mot kroppen – det svalkar när det är varmt och värmer när det är kallt.

Jag tycker att det är fint att blanda flera olika färger på påslakan och kuddar. Linnelakan blir bara finare och mjukare ju fler gånger man tvättar dem. Odling av lin är dessutom mindre miljöbelastande än bomull. Lakanen är enzymtvättade för en vintagelook – det är en skonsammare och bättre metod för att tvätta linne än den vanligtvis använda stentvätten

Den gosiga, mjuka pläden funkar faktiskt lika fint som poncho. Tillverkad av ull i Italien.

De första åren innan vi fick barn brukade Jakob komma med frukost på sängen nästan varje helgmorgon. Nu får jag en kopp te på sängen på sin höjd – innan den invaderas av ungarna som har kuddkrig. Ganska mysigt det med förstås. Att ha hela familjen samlad i sängen.

All textil på bilderna kommer från Nyblom Kollen. Ett familjeföretag som drivs av designern Anna Nyblom Kollén och hennes man Fredrik.  De håller till på Stora Holms Säteri i Tuve utanför Göteborg. I höstas gjorde jag ju ett besök hos dem som går att läsa mer om här.  Påslakanen heter Acke grå och Acke rosa, den mörkgrå kudden heter Max Dimma och den turkosa Max Andägg. Den antracitgrå ullpläden heter Anna och brickan heter Form Dimma. Alla produkter finns att köpa på Butik Stora Holm och hos återförsäljare runtom i Sverige.

Inlägget är ett annonssamarbete med Nyblom Kollén