• Inlägget är ett annonssamarbete med Nyblom Kollén •

Bäddat för vila

Någon önskade fler bilder från vårt sovrum – och eftersom er önskan är min lag så kommer här en liten glimt. Sängen är bäddad med Nyblom Kolléns fina linnelakan. Skrynkliga linnelakan har ju varit inne ett tag och man förstår verkligen varför – all textil som är skrynklig och fortfarande vacker är ju bara så tacksam att inreda med! Dessutom är linnetyg väldigt skönt mot kroppen – det svalkar när det är varmt och värmer när det är kallt.

Jag tycker att det är fint att blanda flera olika färger på påslakan och kuddar. Linnelakan blir bara finare och mjukare ju fler gånger man tvättar dem. Odling av lin är dessutom mindre miljöbelastande än bomull. Lakanen är enzymtvättade för en vintagelook – det är en skonsammare och bättre metod för att tvätta linne än den vanligtvis använda stentvätten

Den gosiga, mjuka pläden funkar faktiskt lika fint som poncho. Tillverkad av ull i Italien.

De första åren innan vi fick barn brukade Jakob komma med frukost på sängen nästan varje helgmorgon. Nu får jag en kopp te på sängen på sin höjd – innan den invaderas av ungarna som har kuddkrig. Ganska mysigt det med förstås. Att ha hela familjen samlad i sängen.

All textil på bilderna kommer från Nyblom Kollen. Ett familjeföretag som drivs av designern Anna Nyblom Kollén och hennes man Fredrik.  De håller till på Stora Holms Säteri i Tuve utanför Göteborg. I höstas gjorde jag ju ett besök hos dem som går att läsa mer om här.  Påslakanen heter Acke grå och Acke rosa, den mörkgrå kudden heter Max Dimma och den turkosa Max Andägg. Den antracitgrå ullpläden heter Anna och brickan heter Form Dimma. Alla produkter finns att köpa på Butik Stora Holm och hos återförsäljare runtom i Sverige.

Inlägget är ett annonssamarbete med Nyblom Kollén

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

18 kommentarer på “Bäddat för vila”

  1. Hej Clara! Så skönt det ser ut med det fräscha och skrövliga! Skönt också att du är så tydlig med dina samarbeten. Det är så trist med alla bloggare som inte är tydliga med det de gör. Hoppas du får en bra helg. Hej från Eva-Maria

  2. Visste inte ens om att märket fanns men det var jättefina sängkläder! Nu när jag lite äldre känns det jätteroligt att ha fina sängkläder, det prioriterade jag inte alls när jag var yngre. Men nu känns det som en bra grej!

  3. Jättefint! Har hört att linnelakan måste torktumlas för att hållas mjuka – gör du det? Har själv ingen tumlare, men är så sugen på linnelakan.

  4. Vad härligt det ser ut! Precis den stilen jag också skulle vilja ha i min säng. Men jag såg priserna och med min studentbudget så får jag nog fortsätta drömma ett bra tag till.. Och åka till Stora Holm med jämna mellanrum bara för att klämma och känna lite 😉 Fördelen med att bo nära!